Pictura cu culori intense de vopsea — Pictura cu o culoare profundă necesită o abordare puțin diferită decât pictarea în alb sau alb și culori pastelate. Culorile profunde sunt amestecate dintr-o bază transparentă, iar culoarea și pielea provin exclusiv din nuanța amestecată în bază. Culorile pastelate și alb murdar sunt amestecate dintr-o bază albă. Baza albă este „albă” din cauza dioxidului de titan (un pigment alb) din baza albă.

Painting With Deep Tone Paint ColorsPainting With Deep Tone Paint ColorsVopsirea cu culori de vopsea de ton adânc- Amenajari Interioare si exterioare de case cu echipa Utopian Construct

Dioxidul de titan este cel mai bun pigment de ascundere folosit în vopselele interioare sau exterioare. Titanul are capacitatea de a bloca suprafața de dedesubt, dând vopseaua „ascunde” sau acoperire. Nuanța adăugată la baza albă contribuie la piele, dar nu într-un mod la fel de semnificativ precum dioxidul de titan.

Vopsirea cu culori de vopsea de ton adânc

Tonurile profunde trebuie amestecate dintr-o bază clară din motive evidente. Nu puteți amesteca o culoare profundă dintr-o bază albă – albul din bază va înălbi culoarea, făcând imposibilă obținerea unei culori profunde curate. Baza limpede este ceea ce face ca ascunderea sau acoperirea să fie atât de greu de obținut cu vopselele cu tonuri profunde.

Puteți conta aproape că vopsiți două straturi atunci când lucrați cu culori de ton profund.

vopsirea cu tonuri inchise-amenajari interioare utopian construct bucuresti
vopsirea cu tonuri inchise-amenajari interioare utopian construct bucuresti
vopsirea cu tonuri inchise-amenajari interioare utopian construct bucuresti
vopsirea cu tonuri inchise-amenajari interioare utopian construct bucuresti

Vopsirea cu culori de vopsea de ton adânc- Amenajari Interioare si exterioare de case cu echipa Utopian Construct

Amorse si Grunduri

Trebuie să amorsați atunci când utilizați vopsele cu tonuri profunde pentru a ajuta la obținerea acoperirii.

Grunduri gri

Companiile auto folosesc grunduri gri de ani de zile, producătorii de vopsele de casă au început cu înțelepciune să avanseze conceptul către pictorii profesioniști și bricolagii.

Practic, cu cât culoarea vopselei de finisare este mai adâncă, cu atât grundul gri necesar pentru a ajuta la obținerea acoperirii este mai închis.

Unii producători de vopsea au făcut alegerea grundului ușor, adăugând recomandarea corectă a grundului gri chiar pe cartea de culori. Piața de constructii din Romania  folosește șase niveluri de gri pentru amorsare sub culori intense: P1, P2. P3, P4, P5 și P6. P1 este cel mai deschis și P6 cel mai întunecat.

scara cu grunduri gri- amenajari interioare utopian construct bucuresti

Mai sus este o mostră de scară gradată de culoare gri care poate fi utilizată dacă fabricarea vopselei dumneavoastră nu recomandă un sistem de grund gri pentru culorile lor intense – griul mai închis ar fi folosit cu cele mai profunde tonuri și mai deschis cu mai multe. culori de ton mediu.

Grundul pe care prefer să-l folosesc sub vopselele cu nuanțe profunde este un grund cu ulei cu uscare rapidă, cum ar fi primerul Coverstain Zinsser. Se poate folosi și amorsa shellac, B-I-N lui Zinsser funcționează bine. Asigurați-vă că nu nuanțați prea mult grundule – acceptă doar 2 oz de nuanță. Folosesc grunduri „non-latex”, deoarece vopselele de finisare cu latex vor merge mai bine peste grundul cu solvent. Nu-mi place să pun trei straturi de latex (grund + vopsea de finisare) într-o secvență scurtă de timp – ai putea avea probleme de crăpare a noroiului.

Must Read:

Vopsirea cu culori de vopsea de ton adânc

Vopselele cu nuanțe adânci arată modelul direcțional al rolei și diferențele de aspect între rolă și pensulă mult mai mult decât o vopsea albă sau murdară. Vopselele cu tonuri profunde arată căptușeala mai mult decât culoarea pastelată. Trebuie să te rostogolești de sus în jos a peretelui în mișcări continue cu tonuri profunde.

Păstrați o margine umedă și mențineți periajul la un nivel minim

Diferența de aspect dintre peria „tăiată” și rularea peretelui este cunoscută sub denumirea de „încadrare a imaginii”. Pentru a minimiza încadrarea imaginii, trebuie să rotiți cât mai aproape de tavan (rolați-l lateral în partea de sus a peretelui), plinte și pereții adiacenți.

Pentru a evita șlefuirea, trebuie să lucrați destul de repede și să păstrați o margine umedă. Probabil că va trebui să pictezi două straturi peste grundul tău gri (în funcție de nivelul tău de calificare – deseori fac doar un strat peste grundul gri, dar sunt un profesionist). Așteptați timpul necesar între straturi înainte de reacoperire.

Vopselele cu ton profund sunt încărcate cu glicol, ceea ce le face să se întărească lentă. Nu doriți să spălați pereții timp de o lună și ceva, iar pereții vor fi cam lipici la începutul vieții peliculei de vopsea. Un alt aspect de știut despre tonurile profunde este că nu se retușează foarte bine, de obicei va trebui să pictezi de la punct de rupere la punct de rupere la orice retușare.

De citit
Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.