Indiferent dacă locuiți într-un spațiu mai mic sau aveți nevoie să creați o zonă cu verdeață în casa dvs., agricultura verticală este o opțiune excelentă, folosind containere de creștere verticale, rafturi sau turnuri pentru a profita la maximum de spațiul dvs. Tehnica funcționează și în interior și în exterior, astfel încât să puteți construi mai multe locuri.

Bucătăriile, pereții goi, chiar și livingul și dormitoarele sunt toate spații interioare în care puteți folosi agricultura verticală pentru a schimba peretele plictisitor și morocănos într-o operă de artă. De asemenea, nu există nicio limită pentru tipurile de plante pe care le puteți folosi, așa că dacă doriți să cultivați legume pentru gătit sau unele plante perene frumoase, plante de apartament sau anuale, toate pot funcționa bine într-un spațiu vertical.

image - Utilizing Your Indoor Space for Vertical Farming + How to Make It Look Aesthetically Nice
Utilizarea spațiului tău interior pentru agricultura verticală + Cum să-l faci să arate frumos din punct de vedere estetic

Popularitatea și creșterea agriculturii verticale permit producția de fructe și legume care vă vor oferi mai multă durabilitate și mai puține călătorii la magazinul de produse.

Așadar, lăsați-vă creativitatea să curgă și descoperiți cum unele dintre aceste idei de grădină pentru utilizare în casa dvs. vă pot ajuta să construiți o zonă superbă (sau două sau trei!) pentru a vă afișa degetul mare verde și o fermă verticală minunată pe care să o priviți în interiorul dvs. spaţiu.

Plantarea viței de vie

image - Planting Vines
Plantarea viței de vie

Vița de vie are tendința de a crește în sus, așa că acestea sunt planta perfectă pentru a începe atunci când intri în agricultura verticală. Plantele de viță de vie cățărătoare, cum ar fi strugurii, roșiile sau caprifoiul, sunt toate plantele de viță de vie care pot fi utilizate pentru ferma dvs. verticală interioară.

Creșterea hranei în mod vertical se poate face hidroponic (în apă) sau aeroponic (unde rădăcinile plantelor sunt aburite). Nevoia de sol și apă este de fapt minimă, așa că acesta este un proces atât de profitabil și benefic.


Citeste si:


Jardiniere suspendate

image - Hanging Planters

Poate că îți place să adaugi multe ierburi și condimente sau verdețuri cu frunze verzi la alimente, astfel încât să poți folosi o grădină de bricolaj cu jardiniere suspendate. Puteți cumpăra niște vase ieftine cu aspect fantezist sau puteți strânge câteva vase mici de lut pe care le puteți picta și agăța cu o frânghie. Efectul luminează orice cameră sau perete.

Cu această metodă, trebuie doar să te asiguri că ții pasul cu udarea ghivecelor pentru a te asigura că plantele tale rămân proaspete. Un alt avantaj mare de a face acest lucru în interior este că puteți controla cu ușurință mediul pentru fermele dvs. verticale, cum ar fi temperatura și iluminatul, astfel încât să puteți asigura cele mai bune locuri pentru plante sănătoase pe tot parcursul anului.

Turnuri cu fructe

image - Fruit Towers

Dacă aveți zone în care credeți că ceva ca un stâlp ar arăta minunat într-un colț sau doar un perete gol care are nevoie de ceva în plus, luați în considerare să vă faceți agricultura verticală cu un turn de fructe. Aceste opțiuni funcționează excelent pentru spații mai mici.

Puteți folosi tuburi sau foi de plastic ieftine, tăind secțiuni mici pentru fructele de pădure (căpșuni, afine, mure), deoarece nu au nevoie de mult pământ pentru a se dezvolta.

image - use inexpensive plastic piping or sheeting

Când știi de unde provin fructele tale, știi și că nu se adaugă hormoni de creștere sau pesticide în plante. Deci, dacă mai mulți oameni își folosesc casele pentru agricultura verticală, toți ajută mediul prin utilizarea mai puțină a îngrășămintelor chimice. Aceste pesticide ucid fauna sălbatică și, în cele din urmă, ajută la reducerea încălzirii globale asupra climei.

Rafturi sau jardiniere de perete

image - Shelving or Wall Planters

Dacă doriți să adăugați înălțime fermei dvs. verticale pentru legume sau ierburi care de obicei nu cresc în sus, aceasta este o soluție simplă – creați niște rafturi. Rafturile vă oferă înălțimea și vă puteți personaliza rafturile în orice mod doriți.

Puteți folosi rafturi pe scară, puteți să vă faceți propriile cutii de jardiniere sau să creați practic orice pentru acest tip de aspect atrăgător.

Acest rafturi sau scară este o modalitate perfectă de a lua acel perete gol și de a face ceva distractiv. Puteți crea mai multă culoare obținând diferite plante la fermă.

image - Wall Planters

Grădina de perete

image - Wall Garden

Indiferent de plantele pe care alegeți să le utilizați pentru ferma dvs. verticală, oricare dintre ele care poate crește împreună poate permite acest tip de grădină de perete, unde puteți utiliza plante cu rădăcini puțin adânci, cum ar fi salata verde, ierburi sau suculente, așa cum se arată mai sus

Cu această metodă de perete, plantele sunt toate grupate și cresc împreună, atât de ușor de creat!

Ferma Dresser

image - Dresser Farm

Nu în ultimul rând, puteți fi atât de creativ pe cât doriți, folosind piese de mobilier din casa dvs. pentru a vă ajuta să creați o fermă verticală interioară frumoasă. În loc să aruncați o piesă de mobilier veche, o puteți plasa într-un loc nou, o puteți umple cu pământ și eșalonați sertarele.

Nu există nicio limită a ceea ce puteți planta în mobilierul dvs. și transformă ceva vechi în ceva în care oaspeții vor veni și vor fi uimiți de creativitatea și ingeniozitatea voastră.

După cum vă puteți imagina, posibilitățile sunt nesfârșite atunci când vine vorba de a vă ocupa spațiul interior și de a-l face mai plăcut din punct de vedere estetic, precum și mai ecologic. Când reușiți să vă stivuiți plantele una peste alta, deodată creșteți un procent mult mai semnificativ de plante decât ați putea încăpea în mod convențional în același spațiu.

Inteligența artificială în agricultură și agricultură v-a deschis calea pentru a trece înaintea industriei tehnologice și a vă controla propria producție de alimente acasă. Luați câteva dintre aceste sugestii și dezvoltați propriile moduri inovatoare de a vă transforma spațiul interior într-o fermă verticală astăzi!


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.