Există ceva despre covoare care permite cuiva să-și arate flerul.

Poate că este în detaliile modului în care a fost creată această operă de artă excelentă, sau poate este în culorile și modelele care reprezintă latura artistică a unui individ, indiferent dacă este subtil sau extravagant.

image - A Guide for Purchasing Designer Jute Rugs
Un ghid pentru achiziționarea de covoare de iută de designer

Covoarele din iută sunt în prezent unul dintre cele mai populare covoare din fibre naturale de pe piață. Persoanele elegante și moderne aleg să înfrumusețeze diverse locații cu aceste elemente de bază ale decorului, deoarece sunt cele mai ecologice soluții disponibile în societatea actuală.

Dacă doriți să includeți un element organic în decorul dvs., covoarele din iută sunt o alegere excelentă. Puteți utiliza aceste covoare superbe într-o varietate de moduri pentru a vă reflecta propriul gust sau latura artistică. Acest articol va discuta elementele fundamentale ale covoarelor de iută și elementele de luat în considerare atunci când căutați unul.

O scurtă istorie a covoarelor din iută

Încă din mileniul al III-lea î.Hr., plantele de iută au fost folosite de civilizația Indus, deoarece au folosit iută ca material textil și au transformat-o în covoraș, în timp ce acele covoare de iută contemporane sunt mai mult văzute ca fiind mai „moderne”, conceptul original de iută. covoarele au apărut în această epocă.

Popularitatea iutei nu părea să înflorească recent. A rămas popular chiar și în timpul stăpânirii armatei britanice în Bengal. Credința că iuta poate fi țesută doar manual a fost infirmată în secolul al XVIII-lea, când s-a descoperit că se poate realiza și prin mașini.

Astfel, secolul al XVIII-lea a cunoscut o creștere a producției de covoare de iută. Aceasta a dus la înființarea mai multor mori de iută în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea.

Pe de altă parte, secolul al XX-lea nu a fost amabil cu această afacere, deoarece această epocă a cunoscut un declin, dar tendința s-a inversat în secolul XXI, iar covoarele de iută au fost în mod constant populare de atunci.

Astăzi, iuta este folosită pentru a crea covoare și o varietate de alte articole de mobilier și decor. Pentru a crea fire grosiere țesute manual din fibre vegetale, este nevoie de priceperea rafinată a artistului. Producătorii folosesc apoi aceste șuvițe pentru a crea covoare de iută.

Indiferent de amplasarea sa eventuală, fie că este un covor de sufragerie, un covor în aer liber, lângă intrarea din față sau sub o măsuță de cafea, este esențial să înțelegeți numeroasele complexități ale acestui tip de covor pentru a-l potrivi în alocarea dvs. spatiul corespunzator.

Cum sunt create covoarele de iută

Covoarele din iută sunt țesute din fibre Hessian. Aceste fibre se găsesc în interiorul tulpinii plantei și sunt necesare pentru producerea unui covor de iută. Dar, planta de iută trebuie să fie procesată în mod explicit înainte ca aceste fibre să poată fi îndepărtate.

Plantele trebuie să fie scufundate în apă timp de maximum 30 de zile după recoltare, în care acest proces inițial este denumit înrădăcinare și ajută la descompunerea stratului exterior al plantei. Componentele rămase ale plantei de iută sunt apoi zdrobite și răzuite de către angajați.

Angajații continuă să lucreze la uzină până când rămân doar fibre puternice. Fibrele reziduale sunt apoi spălate și uscate în pregătirea pentru fabricare. Aceste fibre trebuie să fie curate, uscate și în forma lor naturală înainte de fabricare.

Fibrele de iută sunt uneori denumite „fibre de aur” deoarece, spre deosebire de culoarea verde viu a plantei, aceste fibre au o nuanță galbenă care strălucește în lumina soarelui și, printr-o varietate de procese diferite, lucrătorii transformă aceste fibre în fire sau frânghie. .

Fibrele de iută pot fi, de asemenea, colorate, înmuiate sau combinate cu alte materiale pentru a crea un model unic, deoarece acesta este și stadiul în care covoarele sau alte materiale textile pot fi produse din fire de iută. Aceste fibre sunt potrivite pentru țesut manual. Cu toate acestea, țeserea poate fi realizată și prin utilizarea mașinilor.


Citeste si:


Considerații înainte de a cumpăra covoare din iută

Ar trebui să luați în considerare numeroși factori înainte de a vă alege covorul de iută, deoarece puteți profita la maximum de covoarele de iută doar dacă verificați următoarele caracteristici:

Accente colorate

De obicei, covoarele din iută au o culoare maro naturală. Cu toate acestea, puteți descoperi și covoare de iută cu modele vibrante ale artiștilor într-o varietate de stiluri și modele. Dacă întâlniți un comerciant care vinde astfel de covoare minunate, inspectați-le și alegeți unul care să corespundă gusturilor dvs.

Textura este delicată

Unii entuziaști ai covoarelor din iută și-au exprimat nemulțumirea față de suprafața aspră a covoarelor din iută 100% naturală. De aceea, majoritatea producătorilor combină iuta cu alte fibre pentru a le înmuia. Dacă vă place o senzație mai moale, încercați covoarele din iută, precum și alte fibre.

Adecvare

Înainte de a cumpăra un covor de iută, ar trebui să examinați spațiul în care va fi amplasat. De exemplu, deoarece aceste covoare din fibre naturale nu sunt rezistente la alunecare, ele tind să alunece pe podele netede din gresie sau lemn.

Alege cel mai potrivit covor de iută care completează designul camerei tale și, cu o selecție atât de mare de covoare de iută disponibilă, cu siguranță vei găsi ceva perfect. Puteți experimenta cu o varietate de stiluri de covoare, variind de la țesătură de coș, precum și țesătură plată până la covoare de iută înnodate.

Cum să îngrijești și să cureți covoarele din iută

Dacă doriți să vă păstrați covorul de iută în stare bună, ar trebui să ștergeți petele de îndată ce apar. Vă rugăm să rețineți că vă sugerăm să ștergeți petele în loc să le curățați, deoarece frecarea va duce la uzura nedorită pe aceste covoare din fibre naturale.

Petele de pe covorul dvs. de iută pot fi produse de o varietate de factori, inclusiv de urină pentru animale de companie, lichide vărsate și alimente. Dacă oricare dintre aceste substanțe se îndreaptă pe mocheta de iută, curățați imediat. Cu cât abordezi mai devreme orice pete de pe covorul tău de iută, cu atât aspectul său va rămâne mai luxos.

Pentru a elimina o pată de pe covor, puneți mai întâi o cârpă curată peste zona afectată. Apoi, începeți cu bătăi ușoare exterioare și treceți-vă înăuntru. Lăsați prosopul să absoarbă cea mai mare cantitate de umiditate posibilă, ștergând pata atât timp cât este necesar.

Dacă un prosop curat nu poate îndepărta complet pata, încercați să curățați zona decolorată cu un detergent ușor de spălat vase, apoi repetați până când covorul este curat.

Dacă aveți un animal de companie și vă pătează covorul de iută, asigurați-vă că îl curățați imediat, deoarece dacă permiteți petei să nu fie verificat, acesta va pătrunde în firele covorului, făcându-l necurățat. Dacă este vorba de vărsături sau excremente de animale de companie, răzuiți mai întâi zona înainte de a face abordarea de curățare a petelor prezentată mai sus.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.