Conectarea dispozitivelor, termostatelor, televizoarelor inteligente și a iluminatului între ele cu ajutorul internetului adaugă acum un strat de confort.

Internetul lucrurilor (IoT) lucrează de fapt în fundal pentru a obține detalii legate de rutinele noastre și pentru a se adapta nevoilor și cerințelor noastre, fără ca mâine să fim nevoiți să ridicăm un deget.

image - A Guide to How to Automate Your Home
Un ghid despre cum să vă automatizați casa

Datele colectate de fiecare dispozitiv, care pot fi analizate și la care poate răspunde un controler din casa noastră, vor transforma o casă automatizată dintr-o colecție de gadgeturi independente într-un mediu, casa „inteligentă”.

Este ceva care vă simplifică rutina zilnică, reduce utilizarea de către casa a resurselor valoroase, cum ar fi electricitatea și apa, și o leagă de IoT mai extins pentru a permite dezvoltări cu adevărat remarcabile pentru planeta noastră.

Ce înțelegi prin automatizare la domiciliu?

Controlul automat al gadgeturilor tehnologice din casa ta este cunoscut sub denumirea de automatizare a locuintei. Deoarece aceste gadget-uri sunt conectate la internet sau Wi-Fi, ele pot fi operate de la distanță.

Automatizarea locuinței ajută la construirea unui mediu inteligent în care dispozitivele pot activa alte dispozitive, astfel încât să nu fie nevoie să le operați manual, pornindu-le sau oprindu-le sau prin orice asistent vocal sau aplicație mobilă.

Puteți, de exemplu, să setați luminile să se aprindă ori de câte ori vă culcați de obicei sau să setați termostatul să pornească aparatul de aer condiționat cu aproximativ o oră înainte de întoarcerea de la serviciu, astfel încât să nu fiți nevoit să veniți acasă la o persoană înfundată și impersonală. casa.

Automatizarea locuinței vă permite să vă personalizați casa în funcție de stilul dvs. de viață. Îți face viața mai ușoară și, de asemenea, economisește o mulțime de bani prin economisirea de energie!

Cum vă automatizați cu ușurință casa?

1. Folosiți facilități de lumină inteligentă pentru casa dvs

Iluminatul inteligent este cel mai simplu și mai eficient mod de a începe să vă automatizați casa.

Iluminarea pe care o puteți regla cu vocea, o puteți seta pe un program sau o puteți activa în funcție de faptul că ușa este deschisă sau închisă este convenabilă, economisește energie și arată grozav.

Fără a fi nevoie să angajezi un electrician, iluminatul inteligent adaugă o serie de avantaje designului de iluminat al casei tale.

Cu un bec inteligent, poți reduce lumina în funcție de preferințele tale. În funcție de activitatea dvs., are lumină albă reglabilă (treceți de la tonuri reci la tonuri calde) și chiar are capacități de schimbare a culorii.

Comutatoarele inteligente sunt încă o altă metodă simplă de a conecta valoarea unei camere de lumini existente, adăugând funcții de reglare a luminii, opțiuni de programare și capabilități de control vocal.

2. Comutați la încuietori inteligente în loc de încuietori tradiționale

Folosirea unei încuietori inteligente va transforma modul în care intrați și ieșiți din casă și va face mai ușor și mai sigur să primiți oaspeți sau servicii precum ajutoarele casnice sau plimbătorii de câini.

Acum nu trebuie să-ți ascunzi cheile sau să le iei peste tot; în schimb, acum puteți folosi smartphone-ul, codul sau amprenta digitală pentru a vă accesa casa.

De asemenea, puteți oferi accesul numai acelor persoane în care aveți încredere. Și îl poți elimina și atunci când nu vrei ca ei să aibă acces la casa ta.

Schimbarea încuietorilor nu mai este o problemă cu încuietori inteligente, deoarece acum tot ce trebuie să faceți este să schimbați parola/codul. Încuietorile inteligente au, de asemenea, capacitatea de a se conecta cu alte gadgeturi tehnologice din jurul tău, cum ar fi iluminatul și încălzirea.

Deci, ori de câte ori vă deblocați casa, luminile și încălzirea sunt setate automat în funcție de preferințele dvs.


Citeste si:


3. Instalați un sistem inteligent de răcire/încălzire pentru a regla temperatura interioară

Controlul inteligent al încălzirii vă poate ajuta să economisiți mult la facturile de energie electrică, fără a avea povara unor pături sau cuverturi suplimentare, la propriu.

Un termostat inteligent poate detecta dacă sunteți acasă sau nu folosind senzori inteligenți, geolocalizarea smartphone-ului dvs. și conexiunea de la alte dispozitive, cum ar fi asistentul dvs. de acasă și poate modifica temperatura cu câteva grade pentru a economisi energie fără a vă face să vă simțiți inconfortabil.

Un termostat inteligent poate comunica și cu alte dispozitive din casa dvs., cum ar fi senzorii inteligenți și stațiile meteo locale de pe asistenții dvs. de acasă, pentru a determina când este timpul să reduceți sau să creșteți temperatura.

4. Actualizați securitatea casei dvs. cu senzori de mișcare

Spărgătorii, hoții și alți criminali vizează frecvent casele în timp ce locuitorii sunt absenți sau dorm. Nu vor să fie văzuți intrând într-o casă pentru că vecinii ar putea suna poliția.

Drept urmare, experții în securitatea casei vă sfătuiesc să instalați lumini exterioare în jurul casei dvs. Adăugarea de proiectoare cu senzor de mișcare și alte iluminate externe ajută la descurajarea hoților să vă atace casa și familia.

Când cineva se apropie prea mult de proprietatea ta, aceste lumini se aprind automat.

Trebuie să fii protejat de mai mult decât de oameni. Se știe că toate animalele se apropie de proprietatea dvs. în căutarea hranei. Dacă luminile instalate în afara casei tale se aprind imediat ce se apropie de casa ta, vor fi speriați.

În plus, senzorii de mișcare vor fi deosebit de utili dacă locuiți într-o locație cu ierni reci.

Când ieși în afara casei, luminile ar trebui să se aprindă pentru a te ajuta să navighezi pe suprafețe periculoase, cum ar fi gheața și zăpada. Acest lucru poate reduce drastic probabilitatea de vătămare.

5. Instalați un sistem inteligent de supraveghere pentru casa dvs

În timp ce mulți dintre noi nu au camere CCTV instalate în casele noastre, din cauza prețului accesibil, camerele wireless Wi-Fi dintr-o casă automatizată fac mult mai ușor să monitorizezi situația dacă vrei.

Iată un ghid despre locurile de amplasare a camerelor de supraveghere prin casă .

Aceste dispozitive ușor de instalat și ușor de utilizat pot fi amplasate în interior sau în afara casei dvs. pentru a vă avertiza cu privire la orice problemă prin înregistrarea activată prin mișcare și pentru a vă permite să vizualizați o înregistrare live a casei dvs. chiar dacă nu vă aflați fizic acolo!

Trebuie să accesați înregistrările de pe smartphone – și puteți să vă vedeți casa atât în interior, cât și în aer liber.

Mulți pot fi programați doar să se trezească și să înregistreze dacă văd o persoană, un animal, o mașină sau un pachet, sau pentru a raporta toate și orice mișcare în câmpul lor vizual.

Ele pot fi setate să se oprească automat când mergeți acasă, astfel încât să nu vă înregistrați accidental.

În concluzie

Lucrul minunat despre automatizarea locuinței este că îți oferă posibilitatea de a-ți face treburile casnice pentru tine, chiar și în absența ta.

Imaginați-vă că vă întoarceți acasă după o zi grea de muncă și aveți sistemul de blocare să vă deschidă automat ușile, sistemul de securitate dezactivându-vă, iar luminile se aprind la temperatura optimă pentru a vă întâmpina cu o căldură plăcută.

Setați temperatura după bunul plac și îi cereți lui Alexa să cânte muzică liniștită în timp ce vă relaxați.

Când este timpul să te culci, o comandă vocală este suficientă pentru a încuia toate ușile, a activa sistemul de securitate și a stinge luminile, astfel încât să te poți relaxa, știind că ai creat un sistem de casă inteligentă care răspunde perfect nevoilor tale.

Cu puterea IoT, puteți profita de avantajele comodității, a unui mediu sigur și a multor economii de energie. Trebuie să alegeți dispozitivele potrivite care îndeplinesc cerințele de a crea un ecosistem „inteligent”.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.