Pe măsură ce vara se apropie, un nou nume este transmis foarte mult, Home Humidifiers ! Aceste dispozitive fără efort, dar eficiente adaugă umiditate sau umiditate aerului prezent într-o cameră pur și simplu prin eliberarea aburului sau a vaporilor de apă.

Există multe tipuri de umidificatoare, dar cele mai obișnuite pe care le puteți cumpăra sunt umidificatoarele cu abur care încălzesc apa la abur și răcesc aburul înainte de a-l elibera.

image - Everything You Need to Know About Humidifiers!
Tot ce trebuie să știți despre umidificatoare!

(Notă – Umidificatoarele cu abur fierb apa pentru a umidifica camera și, prin urmare, trebuie ținute departe de copii și manipulate cu grijă).

Beneficiile umidificatoarelor

A avea niveluri de umiditate controlate vă poate ajuta prin:

Hidratează pielea și buzele în mod natural, spre deosebire de utilizarea loțiunii și a buzelor

Aerul uscat poate induce o serie de probleme neplăcute ale pielii. Când încălzirea cu aer forțat este pornită și umiditatea scade la 20-30% sau când vremea este excepțional de uscată, pielea începe să-și piardă umiditatea.

Acest lucru poate face ca pielea să se simtă strânsă, uscată, mâncărime și descuamări. În timp ce loțiunea de mâini și stick-ul vă pot ajuta să vă rehidratați pielea, adăugarea de umiditate în aerul din casă cu un umidificator vă poate ajuta, de asemenea, să vă rehidratați pielea în mod natural, fără a utiliza substanțe chimice.

Ajutați-vă să vă calmați gâtul împotriva uscăciunii și a zgârieturilor

Gâtul tău poate deveni uscat și zgârietură dacă ești expus la aer uscat din interior.

Menținerea unui nivel adecvat de umiditate în casa dvs. ar putea ajuta la lubrifierea și calmarea gâtului.

Ca rezultat, uscăciunea care ar putea provoca iritații în trahee și în caseta vocală este redusă, iar gâtul este relaxat.


Citeste si:


Îmbunătățiți sinusurile și respirația în general prin reducerea umflăturilor sinusurilor

Umiditatea scăzută este cunoscută și pentru că provoacă uscarea căilor nazale. Un umidificator nu numai că vă poate calma sinusurile, dar vă poate reduce și șansele de a dezvolta un nas sângerând și vă poate ajuta să eliminați mucusul suplimentar, astfel încât să puteți respira ușor.

Prin umidificarea plantelor de casă, puteți oferi un mediu mai natural pentru ca acestea să crească

Multe dintre cele mai populare plante de apartament sunt native din junglă, ceea ce înseamnă că se dezvoltă în împrejurimi cu niveluri ridicate de umiditate.

Atunci când aerul este deshidratat, poate crea probleme plantelor, cum ar fi pierderea frunzelor, vârfurile uscate ale frunzelor și dezvoltarea pipernicită.

Utilizarea unui umidificator îmbunătățește șansele de supraviețuire a grădinii tale interioare. Un astfel de exemplu în acest sens este plantele de interior care au tendința de a avea frunze lactate într-un mediu uscat.

Dar pachetul pare prea bun pentru a fi adevărat, deci care este problema? Curatenia!

Deși sunt foarte avansate din punct de vedere tehnologic, umidificatoarele nu se pot curăța singure. Umidificatoarele murdare pot duce la înmulțirea bacteriilor în apă prin colectarea mineralelor și chiar la formarea mucegaiului.

Din fericire, soluția pentru umidificatoarele murdare este foarte ușoară – curățare regulată.

Cât de des ar trebui să vă curățați umidificatorul?

Se recomandă curățarea umidificatorului în fiecare săptămână, deoarece ajută la menținerea scăzută a acumularii de minerale și elimină orice bacterie care ar fi putut pătrunde în interior.

Dacă observați semne că umidificatorul se murdărește mai des, îl puteți curăța la fiecare 3 până la 4 zile.

Cum să curățați un umidificator?

Pentru a curăța un umidificator, veți avea nevoie de următoarele:

 • Prosop uscat sau cârpă
 • Oțet sau orice altă soluție de curățare, dacă este recomandat de producător
 • Apă dulce – Nu reutilizați apa purificatorului după curățare
 • O soluție de înălbitor 10% sau soluție de peroxid de hidrogen 3% (ambele disponibile la farmaciile locale)

Iată câteva reguli generale, dar deoarece fiecare mașină este unică, cel mai bine este să consultați manualul tipărit sau online pentru marca și modelul dvs.

Înainte de a începe, asigurați-vă că dispozitivul este deconectat.

 1. Goliți rezervorul de apă și uscați-l cu o cârpă sau un prosop
 2. Pentru a scăpa de acumularea de minerale, turnați oțet până la capăt în rezervor și înmuiați toate părțile detașabile într-un bol cu oțet timp de 20-30 de minute.
 3. După ce ați îndepărtat oțetul, curățați din nou rezervorul uscat și de data aceasta turnați o linguriță de înălbitor sau peroxid de hidrogen cu apă până la marginea rezervorului și lăsați-l să stea încă 20-30 de minute. (Notă – nu clătiți părțile detașabile cu înălbitor, altfel soluția nu poate fi îndepărtată)
 4. Odată ce curățarea este terminată, doar clătiți bine cu apă curată și uscați din nou cu o cârpă sau un prosop.
 5. Aranjați și reasamblați piesele și umpleți rezervorul cu apă dulce gata de a fi folosit din nou.

Voila! Ai terminat!

Deși curățarea este o soluție eficientă pentru depunerea murdăriei, se recomandă să aveți grijă de umidificatorul dvs. în mod regulat.

Câteva sfaturi pentru întreținerea umidificatorului de top sunt

 • Dacă este posibil și ușor disponibil, încercați să utilizați apă distilată. Mineralele din apa de la robinet se pot aduna în umidificatorul dvs., crescând creșterea bacteriilor. Atunci când aceste minerale sunt descărcate în aer, ele apar de obicei pe mobilă ca praf alb.

Este posibil să inhalați minerale care au fost dispersate în aer. Apa care a fost distilată are mult mai puține minerale decât apa de la robinet.

 • Înlocuiți apa umidificatorului după cum este necesar. Nu permiteți să se formeze pelicule sau depuneri în umidificatoare. Dacă este posibil, goliți rezervoarele, uscați suprafețele interioare și înlocuiți-le cu apă curată. Faceți acest lucru în fiecare zi, în principal dacă utilizați umidificatoare cu ceață rece sau cu ultrasunete.
 • Înlocuiți filtrele umidificatorului în mod regulat. Dacă umidificatorul are un filtru, înlocuiți-l de cel puțin de câte ori sugerează producătorul – și mai des dacă este murdar.

Umidificatoare – Da sau nu?

Umidificatoarele, atunci când sunt utilizate corect, pot avea un impact mare asupra pielii uscate și a căilor respiratorii. Rețineți, totuși, că aceasta este o cură la domiciliu, nu o terapie medicală.

Hidratarea aerului din casa dvs. folosind un umidificator sau un vaporizator nu este doar o metodă excelentă de a vă îmbunătăți condițiile de viață. De asemenea, joacă un rol esențial în a ajuta la reducerea simptomelor unei game de afecțiuni de sănătate.

Umidificatoarele sunt utile doar dacă sunt întreținute și curățate în mod obișnuit. Necurățarea umidificatorului poate agrava problemele de calitate a aerului.

Îngrijirea consecventă a umidificatorului, cum ar fi golirea, uscarea și reumplerea umidificatorului după fiecare utilizare, vă va ajuta să beneficiați la maximum de un umidificator pentru sănătatea celor dragi.

Dacă dezvoltați semne ale oricărei boli ale aerului sau probleme ale pielii, încetați să utilizați un umidificator și contactați-vă medicul.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.