Un cuptor este unul dintre cele mai muncitoare aparate din orice casă. Joacă un rol esențial în menținerea casei tale confortabile pe tot parcursul anului, în special în timpul iernii.

Odată ce cuptorul dumneavoastră începe să funcționeze defectuos, ar putea duce la neplăceri, disconfort și chiar condiții nesigure pentru familia dumneavoastră. Deoarece o defecțiune a cuptorului vine adesea cu riscuri grave, este esențial să fii familiarizat cu semnele că cuptorul tău necesită reparații în timp util.

image - Top 8 Warning Signs That Require Furnace Repair Service
Top 8 semne de avertizare care necesită service de reparație a cuptorului

O lucrare de reparație imediată de către un profesionist poate ajuta la prevenirea apariției unor probleme grave. Nu vrei să ajungi cu un cuptor care funcționează defectuos chiar în mijlocul iernii. Iată câteva indicii că aveți nevoie de un serviciu profesionist de reparații a cuptorului.

1. Necesită ajustări frecvente ale setărilor

Un cuptor care funcționează bine va funcționa constant pe tot parcursul anului. Nu este nevoie să ajustați radical setările de temperatură din termostat decât în timpul iernii.

Dacă te trezești că reglezi constant căldura pentru a-ți încălzi casa, este un indiciu că cuptorul tău nu funcționează eficient. Luați în considerare apelarea unui profesionist al serviciului de reparații a cuptorului pentru a efectua o inspecție amănunțită a eficienței generale a unității dumneavoastră.

2. Facturile de utilități în creștere

Când factura de utilități crește fără motive aparente în timpul iernii, cuptorul ar putea fi de vină.

În funcție de tipul cuptorului pe care îl aveți în prezent în casa dvs., ar putea însemna factura de energie electrică sau de gaz natural. Indiferent de sursa de energie, dacă costurile tale de încălzire continuă să crească, este un semn clar că cuptorul tău nu mai funcționează eficient.


Citeste si:


3. Pornește și se oprește frecvent

Un ciclu se referă la momentul în care cuptorul pornește și se oprește automat. Un cuptor în stare optimă are, de obicei, un ciclu care durează suficient de lung pentru a schimba temperatura din casa dumneavoastră.

Odată ce cuptorul dvs. începe să se defecteze, este posibil să circule mai des sau chiar continuu. Dacă cuptorul pornește și se oprește constant sau pare să nu se oprească, tehnicianul trebuie să inspecteze sistemul de aprindere și integritatea cablajului pentru probleme.

4. Scurgeri de apă și gaz

Când fluidele sau gazele încep să se scurgă, este un semnal clar că un aparat necesită reparații imediate, iar acest lucru este valabil și pentru cuptorul dumneavoastră. Chiar înainte de sosirea iernii, cel mai bine este să efectuați o inspecție de rutină a unității dvs. de încălzire. Încercați să căutați ceva neobișnuit, în special condens sau acumulare de apă în jurul cuptorului.

Pe lângă scurgerile evidente, ar trebui să acordați o atenție deosebită semnelor unei posibile scurgeri de gaz. De îndată ce detectați un miros de ou putrezit sau auziți șuierat lângă cuptor sau pe orificiile de ventilație când cuptorul este pornit, plecați imediat din casă și sunați la compania de gaz și un profesionist pentru a efectua reparațiile necesare.

5. Dificultate la pornirea cuptorului

Pe măsură ce un cuptor începe să îmbătrânească, va necesita întreținere și întreținere frecventă, astfel încât să poată menține în continuare temperatura ideală pentru casa dumneavoastră. Dar, pe termen lung, veți avea dificultăți să porniți unitatea și să o mențineți în funcțiune.

Când începeți să porniți greu cuptorul sau trebuie să îl reporniți de mai multe ori pe zi, luați în considerare apelarea unui profesionist pentru a efectua o inspecție amănunțită.

În astfel de cazuri, problema ar putea proveni din probleme cu schimbătoarele de căldură secundare, bobinele de curent alternativ din interior sau un filtru de aer murdar care necesită o remediere simplă. Cu toate acestea, s-ar putea datora și unui senzor de flacără murdar care face ca cuptorul să funcționeze intermitent.

6. Încălzirea neuniformă în casa dvs

Dacă cuptorul nu mai poate menține o temperatură constantă în jurul casei dvs., ar putea necesita întreținere. Pe măsură ce un cuptor îmbătrânește, începe să se lupte să încălziți corespunzător spațiul.

Nu ar trebui să existe pete reci și calde în jurul casei dvs. dacă cuptorul dumneavoastră funcționează optim. Deși diferite părți ale casei tale vor avea temperaturi diferite, variațiile semnificative de temperatură înseamnă că cuptorul tău necesită atenție.

image - Uneven Heating in Your Home

7. Sunete neobișnuite

Un cuptor care funcționează bine generează de obicei un zgomot consistent, ceea ce înseamnă că este în stare bună de funcționare.

Cu toate acestea, dacă auziți zgomote ciudate, cum ar fi zgomot, bătaie, zgomot sau geamăt, ar putea indica o problemă cu cuptorul dvs.

Dacă zgomotul persistă, cel mai bine este să contactați un profesionist pentru a identifica cauza principală și pentru a vă asigura că cuptorul dumneavoastră nu este expus riscului unei defecțiuni grave.

8. Cuptor Vechi

Cuptorul mediu are o durată de viață de 15-20 de ani. Alții pot rezista mult mai mult, dar unii nu ajung la pragul de 20 de ani.

Deoarece cuptorul din casa dvs. se apropie de limita superioară, ar necesita o inspecție amănunțită, împreună cu ajustările necesare pentru a vă asigura că funcționează optim.

Gânduri finale

Menținerea cuptorului în stare bună de funcționare ar trebui să fie una dintre prioritățile tale principale, mai ales înainte de venirea iernii. O defecțiune a cuptorului poate însemna o problemă care ar putea fi minoră sau posibil gravă. Cunoașterea semnelor de avertizare vă permite să apelați prompt un profesionist de service pentru repararea cuptorului. Făcând acest lucru, veți asigura că veți avea un cuptor funcțional pe tot parcursul anului.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.