Proiectarea și organizarea unei băi poate fi complicată.

Când construiești sau renovezi o casă, baia principală este una dintre cele mai costisitoare camere. Așadar, înainte de a crea această zonă în casa ta, gândește-te la ce vrei! De obicei, lucrați cu o zonă mai mică, mai compactă decât restul casei, dar cu multe funcții.

JNL Group , în calitate de constructor de case cu experiență, înțelege cât de dificil poate fi să creezi o baie plăcută de utilizat și funcțională în același timp.

Cine va folosi baia? Vor împărți, de exemplu, două persoane în baia principală în timpul orelor de vârf ale dimineții? Există o limită de câte ori un vizitator poate folosi baia? Cum va fi folosit? Ce activități vor avea loc în fiecare secțiune a sălii? Veți avea nevoie, de exemplu, de un spațiu în care să stați și să vă machiați? Va fi o mașină de spălat și uscător în cameră? Ce se va întâmpla în continuare? Ce trebuie păstrat în baie și unde ar trebui să fie păstrate pentru un acces comod?

image - The Top 3 Things to Consider to Create a Functional Bathroom
Top 3 lucruri de luat în considerare pentru a crea o baie funcțională

Răspunsurile la aceste întrebări pot dezvălui cât spațiu deschis este necesar pentru navigație, ce dimensiune a cadă sau duș este potrivită dacă sunt necesare două chiuvete și multe altele. Nu treceți cu vederea necesitatea depozitării atunci când proiectați amenajarea ideală a băii.

Chiar și într-o baie mică, puteți adăuga un împrejmuire de toaletă, un spațiu de depozitare deasupra ușii sau un dulap pentru medicamente ascuns pentru a oferi spațiu de stocare suplimentar decât doar dulapul de toaletă. Iată trei lucruri pe care trebuie să le iei în considerare pentru a crea un design funcțional al băii.

Iluminat pentru baie

Baia este în general primul lucru pe care îl vizităm dimineața și ultimul loc pe care îl vizităm înainte de a merge la culcare. Ce fel de lumină naturală ai? Puteți da tonul cu pandantive minunate sau cu lămpi de perete cu abajur și să optați pentru o iluminare mai blândă în detrimentul unui iluminat puternic și strălucitor. Ori de câte ori este posibil, asigurați o brichetă.

Lumina moale, reglabilă sau un luminator natural deasupra căzii/spa și dușului vor crea o atmosferă liniștitoare. Spălatul, bărbierit, îngrijirea și machiajul sunt doar câteva dintre activitățile de zi cu zi din baie.

Acestea sunt lucrări care necesită o iluminare excelentă pentru a fi precise. Veți avea nevoie de iluminare adecvată la unghiurile potrivite pentru a arăta impecabil și pentru a vă pregăti pentru zi. Prin urmare, luminile de pe fiecare parte a oglinzilor tale vor ilumina fața și vor minimiza umbrele pentru aplicarea machiajului și îngrijirea.

Dacă baia este suficient de mare, un pandantiv central sau un candelabru va oferi un accent vizual rafinat. Este esențial să consultați un profesionist cu privire la iluminatul băii dvs. pentru a verifica dacă este în conformitate cu codurile de construcție, deoarece unele corpuri de iluminat pot și nu pot fi utilizate la distanțe specificate de sursele de apă.


Citeste si:


Decizia asupra zonelor umede și uscate ale băii

Împărțirea spațiului de baie în zone umede și uscate este o modalitate simplă de a începe să puneți bazele unui plan practic de baie.

Zonele umede vor include duș, cadă și/sau spa, în timp ce zonele uscate vor găzdui toaleta, depozitarea și toaleta.

Separarea celor două activități prin împărțirea camerei în aceste două părți esențiale izolează cele două activități și elimină problemele legate de apă, cum ar fi mucegaiul în regiunea uscată, precum și picioarele umede care intră în zona uscată în general cu trafic intens.

Instalarea unei uși glisante cu cavitate într-o baie mică poate fi destul de benefică. Va oferi o mai mare intimitate în zona uscată și va elibera spațiu în baie și o va face să pară mai mare.

Să adaugi sau nu o cadă?

Dacă nu vă place să vă înmuiați în cadă sau trebuie să faceți baie tinerilor, ar trebui să o evitați. Nu numai că se vor adăuga la treburile tale de curățenie, dar vor ocupa și mult spațiu în baie.

Alegeți un duș mai mare și mai spațios (poate un duș al lui și al ei), care va adăuga o notă modernă și modernă și va deschide pur și simplu spațiul din cameră. Instalați nișe la un capăt al dușului pentru a depozita articolele sau poate chiar o zonă de relaxare pentru mai mult confort.

Luați în considerare modul în care o baie poate fi inclusă în design pentru a optimiza utilitatea camerei dacă doriți sau aveți nevoie de una. O baie spate la perete folosește un perete lung pentru a reduce spațiul pe care acest obiect mare îl ocupă în cameră. Cu toate acestea, dacă aveți o cameră, o cadă de baie de sine stătătoare poate avea imediat un mare impact estetic.

Nu numai că încorporarea unui plan practic în designul băii dumneavoastră poate minimiza dezordinea și oferă o oarecare ordine și liniște zonei, dar vă va ajuta și să economisiți timp în excursiile și rutinele zilnice la baie.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.