Faceți clic aici pentru a afla despre avantajele oțelului laminat la cald și ale industriilor care îl folosesc. Aflați de ce oțelul laminat la cald este ideal pentru proiectul dvs. metalic.

3 Principalele avantaje ale oțelului laminat la cald

Există sute de grade de oțel pentru aplicații specifice, dar tehnicile de prelucrare a oțelului influențează și calitățile finale ale produselor metalice.

Vestea bună este că fabricile de oțel folosesc doar două abordări pentru a produce foi de metal laminate – laminare la cald și laminare la rece.

De data aceasta, veți afla despre oțelul laminat la cald, beneficiile sale, aplicațiile și de ce ar trebui să îl utilizați în proiectul dvs.

Cum fabricile de oțel produc oțel laminat la cald?

Oțelul laminat la cald este un produs metalic realizat prin laminare la cald. Este un proces de formare a oțelului când țaglele de oțel preîncălzite sunt strânse și aplatizate între o pereche de role specializate.

image - How Steel Factories Make Hot-Rolled Steel?
Cum fabricile de oțel produc oțel laminat la cald?

Fabricile de oțel încălzesc țagle de oțel pentru a face rularea mai rapidă și mai eficientă din punct de vedere al costurilor. Când metalul atinge 1.700˚ F și peste, devine mai maleabil și necesită mai puțină forță pentru a se deforma.

Se datorează faptului că metalul își pierde structura la această temperatură și devine mult mai moale, aproape ca argila.

Datorită acestui fapt, instalațiile metalice pot produce tone de metal laminat la cald în mod constant și neîntrerupt. După aceea, foile de metal fierbinți sunt rulate în bobine. Bobinele sunt lăsate să se răcească la temperatura ambiantă.


Citeste si:


Beneficiile oțelului laminat la cald

Beneficiile oțelului laminat la cald provin în special din natura laminarii la cald. Verifică-le mai jos.

Duritate crescută

Duritatea metalului determină capacitatea acestuia de a absorbi energie fără fractură. Cu cât oțelul poate suporta o forță de impact mai mare, cu atât este mai durabil.

Oțelul laminat la cald capătă duritate în mod natural în procesul de răcire. Metalul încins se întărește când se răcește, deoarece începe să formeze o nouă structură cristalină. Cristalele metalice se reorientează și formează o formațiune stabilă.

În plus, oțelul se răcește lent și, prin urmare, scapă de stresul intern acumulat în timpul laminarii la cald. Acest proces se numește normalizare. În cele din urmă, metalul devine mai dur și mai ductil, dar își pierde din duritate.

Preț scăzut

Laminarea la cald permite fabricilor de oțel să producă neîntrerupt bobine de oțel gata de utilizare. Odată ce bobinele de oțel încinse se răcesc, le puteți împacheta și expedia imediat.

Acesta permite fabricilor de metale să reducă semnificativ prețurile bobinei laminate la cald – până la 30% în comparație cu oțelul laminat la rece.

Este un câștig-câștig atât pentru companiile din metal, cât și pentru clienții lor. Oțelăriile vând cantități mari de metal la cerere, în timp ce companiile obțin oțel ieftin, de înaltă calitate, pentru diverse aplicații. Faceți clic aici dacă aveți nevoie de oțel laminat la cald durabil și rentabil.

Lucrabilitate superioară

Metalul dur și ductil este ușor de tăiat, format și sudat. O tablă de oțel laminată la cald posedă toate aceste calități și devine un material ideal pentru proiectele în care lucrabilitatea superioară este mai presus de toate.

Oțelul laminat la cald are dezavantaje?

Tablă de oțel laminată la cald are câteva defecte:

  • Are o textură aspră datorită granulelor grosiere de metal.
  • Este mai puțin durabil decât oțelul laminat la rece.
  • Foile de oțel laminate la cald pot avea margini ușor rotunjite, deoarece metalul se micșorează în procesul de răcire.

Dacă aceste imperfecțiuni contează pentru tine, depinde de proiectul tău. Dacă aveți nevoie de oțel de înaltă calitate pentru șinele de cale ferată sau echipament minier greu, nu va trebui să plătiți în exces pentru finisajul oglindă tipic pentru oțelul laminat la rece. O placă de oțel laminată la cald este alegerea ideală pentru asta.

Ce industrii folosesc oțel laminat la cald?

What Industries Use Hot-Rolled Steel?

Să enumerăm câteva industrii care preferă foile de oțel laminate la cald:

  • Utilaj greu.
  • Constructie
  • Automobile
  • Cale ferată
  • Marin
  • Apărare

Gânduri finale

Oțelul laminat la cald este ideal pentru industriile care necesită metal dur la un preț accesibil. Acestea sunt industriile de construcții, mașini, maritime, auto, apărare și multe altele.

Companiile din aceste sectoare preferă oțelul laminat la cald, deoarece este rentabil, durabil și ușor de prelucrat. Oferă calități esențiale pentru a vă eficientiza proiectele metalice.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.