Plănițele de pat sunt insecte mici care se hrănesc cu sângele oamenilor și animalelor. Ei trăiesc în crăpăturile și crăpăturile din case, ascunzându-se în timpul zilei înainte de a ieși în căutarea unei mese pe timp de noapte.

image - The Top 10 Things You Should Know About Bed Bugs
Top 10 lucruri pe care ar trebui să le știi despre ploșnițele de pat

Acest lucru le face adesea dificil de detectat, așa că este important să fiți conștienți de unele semne că pot fi prezente ploșnițe. Exterminator de insecte de pat A1 Honolulu, Hawaii a subliniat zece lucruri pe care ar trebui să le știți despre acești dăunători:

Plănițele pot fi găsite oriunde

Plănițele de pat se găsesc în întreaga lume și pot fi aduse în case cu bagaje sau îmbrăcăminte. Au tendința de a prefera să călătorească în locuri apropiate, așa că se pot ascunde cu ușurință în obiecte mari, cum ar fi mobilierul sau în spatele cusăturilor de tapet.

Odată ce sunt într-o casă, ploșnițele de pat se pot răspândi în diferite încăperi prin pereți sau prin conductele sistemelor de încălzire și aer.

Plănițele se ascund foarte bine

Plănițele de pat se ascund foarte bine și pot fi dificil de detectat. Se ascund adesea în spatele componentelor electrice sau a cusăturilor de tapet în timpul zilei, dar ies noaptea când își caută următoarea masă de sânge. Dimensiunea lor mică le permite să se încadreze cu ușurință în aceste spații înguste unde este întuneric, cald și umed – trei condiții care ajută ploșnițele de pat să supraviețuiască.


Citeste si:


Plănițele de pat nu discriminează

Plănițele de pat se vor hrăni cu sângele oricărui om sau animal. Nu sunt selectivi în ceea ce privește cine mușcă și pot provoca urme roșii cu mâncărimi la oameni de toate vârstele și tipurile de piele. De fapt, se știe chiar că ploșnițele de pat mușcă prin pijamale și îmbrăcăminte, făcându-le o adevărată pacoste pentru oricine suficient de nefericit să le întâlnească.

Nu toate mușcăturile de ploșniță sunt la fel

Mușcăturile de ploșniță pot arăta foarte diferit de la o persoană la alta. Unele persoane pot să nu aibă nicio reacție, în timp ce altele pot prezenta mâncărimi și umflături severe. Mărimea mușcăturii variază, de asemenea, deoarece ploșnițele tind să ia o cantitate mică de sânge de fiecare dată când mușcă.

Plănițele de pat nu transmit boli oamenilor

Plănițele de pat nu transmit boli oamenilor, dar mușcăturile lor pot provoca reacții alergice la unele persoane. Cel mai bine este să nu zgâriați zona afectată pentru a preveni acest lucru, deoarece acest lucru ar putea duce la infecție sau alte probleme precum cicatrici. Dacă mușcăturile devin mâncărimi, utilizați o cremă anti-mâncărime pentru a calma și a calma orice disconfort.

Plănițele de pat nu sunt nocturne

Contrar credinței populare, ploșnițele de pat nu sunt creaturi exclusiv nocturne. Ele pot fi active în timpul zilei dacă condițiile sunt potrivite. Aceasta înseamnă că pot fi prezente într-o casă chiar dacă nu vezi nicio dovadă a lor în timpul zilei – deci este important să fii conștient de toate semnele unei infestări de ploșnițe.

Sunt o problemă frecventă pe tot parcursul

Plănițele de pat sunt o problemă frecventă în întreaga lume. Ele pot fi aduse în case cu bagaje și îmbrăcăminte și tind să circule între camere prin conducte de încălzire sau cabluri electrice în pereți. Din cauza acestui comportament, ploșnițele cauzează probleme proprietarilor de case din multe zone diferite ale țării.

Pot supraviețui în medii curate

Plănițele pot supraviețui în medii surprinzător de curate. Nu au nevoie de multă mizerie sau dezordine pentru a trăi și pot prospera în case bine întreținute și fără murdărie și praf. De asemenea, pot supraviețui în hoteluri și moteluri, ceea ce le face o problemă persistentă pentru călători.

Câinii pot fi dresați să găsească ploșnițe

O modalitate de a ajuta la detectarea ploșnițelor de pat înainte ca acestea să devină o problemă mai mare este de a antrena câinii să le găsească. Câinii au un simț al mirosului incredibil și pot fi învățați să adulmece ploșnițele de pat în stadiile lor incipiente de dezvoltare.

Acest lucru le permite proprietarilor de case și proprietarilor de afaceri să prindă infestările înainte ca acestea să devină prea mari și le poate economisi timp, bani și stres pe termen lung.

Plănițele sunt greu de ucis

Este aproape imposibil pentru proprietarul obișnuit de case sau proprietarul unei afaceri să scape de ploșnițe odată ce acestea au fost introduse în casa lor, deoarece aceste insecte se reproduc atât de repede.

O femelă poate depune până la 500 de ouă în timpul vieții, ceea ce le face dăunători extrem de dificil de controlat atunci când populațiile devin suficient de mari. De fapt, această natură reproductivă a determinat mulți profesioniști în dăunători și proprietari deopotrivă să pledeze pentru intervenția timpurie înainte ca o infestare să devină răspândită și costisitoare.

Fiind conștienți de aceste zece fapte despre ploșnițele de pat, proprietarii de case pot fi mai bine pregătiți dacă acești dăunători devin vreodată o problemă.

Știind unde se ascund, cum arată și cum să răspundă va ajuta la reducerea șanselor ca o infestare să se instaleze în casa ta. Dacă credeți că ați putea avea o problemă cu ploșnițe, contactați imediat un profesionist pentru asistență.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.