Alegerea materialelor de acoperiș este semnificativă, dar dificilă, deoarece fiecare are caracteristici diferite. Este și mai greu să alegi între acoperișuri metalice și cauciuc, datorită durabilității și ecologicității lor.

Cu toate acestea, cercetarea diferențelor dintre materialele de acoperiș din metal și cauciuc vă va ajuta să faceți o alegere mai bună.

image - Are Metal Roofs Better Than Rubber Roofs
Sunt acoperișurile metalice mai bune decât acoperișurile din cauciuc

De exemplu, le-ați putea compara longevitatea, estetica, natura materialului și eficiența energetică.

Pentru a decide asupra materialului mai bun dintre acoperișurile din cauciuc și acoperișurile metalice, trebuie să comparăm avantajele și dezavantajele fiecăruia. Dar mai întâi, înainte de a ajunge acolo, să ne uităm la din ce este construit fiecare material pentru a vă ajuta să luați decizii informate.

Ce sunt acoperișurile metalice?

Un acoperiș metalic este un material de acoperiș realizat din piese metalice, țigle sau panouri. În cele mai multe cazuri, acest acoperiș are panouri asemănătoare foilor așezate plat sau profilate pe acoperiș. Cu toate acestea, puteți obține și acoperișuri metalice sub formă de șindrilă.

Există multe tipuri de acoperișuri metalice. De exemplu, puteți cumpăra un acoperiș din aluminiu sau oțel, în funcție de preferințele dvs. și de condițiile climatice ale locației dvs.

De asemenea, este important să rețineți că diferitele acoperișuri metalice au diferite caracteristici, avantaje și dezavantaje.


Citeste si:


Ce sunt acoperișurile din cauciuc?

Acoperișul din cauciuc este un material de acoperiș care se va dezvolta, dar devine încet-încet comun datorită avantajelor sale. Aceste acoperișuri sunt realizate combinând anvelope reciclate, rumeguș și praf de ardezie pentru a crea un material durabil și robust.

Acoperișul este cumpărat în roluri care necesită repararea unui instalator calificat de acoperiș din cauciuc. De asemenea, puteți alege șindrila din cauciuc pentru acoperiș, disponibilă în diferite culori și să arate ca șindrila de ardezie.

Acum că știți din ce este făcut fiecare material de acoperiș, să trecem direct la caracteristici și să comparăm argumentele pro și contra.

Avantajele acoperișului din cauciuc

1. Accesibilitate

Dacă aveți un buget fix, acoperișurile din cauciuc sunt o alegere bună, deoarece sunt la prețuri accesibile de cumpărat și instalat.

Deși materialul de acoperiș este ușor și ar putea fi tentant pentru instalarea de bricolaj, puteți face clic aici pentru a vă contacta cu un instalator calificat.

2. Durabilitate

Acoperișul din cauciuc are o durată de viață lungă datorită metodelor de instalare și a naturii materialului.

Instalatorul o așează în foi simple, lungi și late, reducând numărul de cusături și scăzând șansele de scurgeri de apă. În plus, materialul de acoperiș este realizat dintr-un material reflectorizant care îl face rezistent la UV.

3. Eficiență energetică

Caracterul reflectorizant al acoperișurilor din cauciuc le face mai eficiente din punct de vedere energetic. Există mai puțin transfer de căldură deoarece razele solare nu lovesc direct acoperișul. Acest lucru reduce costurile cu energie menținând în același timp temperatura adecvată a camerei.

4. Întreținere redusă

Acoperișurile din cauciuc necesită întreținere redusă deoarece sunt mai puțin vulnerabile la scurgerile de apă și daunele cauzate de căldură. În plus, dacă observi lacrimi, acestea se rezolvă ușor și rapid. Aveți nevoie doar de cauciuc lichid sau de o bandă specială de reparații pentru a finaliza treaba.

Dezavantajele acoperișurilor din cauciuc

1. Sunt mai fragili

Majoritatea producătorilor folosesc EPDM pentru a produce acoperișuri din cauciuc , care sunt supuse contracției pe măsură ce îmbătrânesc. Contracția se poate strânge și întinde pe întregul acoperiș, reducându-i eficiența.

Strângerea materialului duce și la înțepături obligându-vă să angajați un antreprenor pentru reparații sau înlocuirea acoperișului.

2. Nu este atrăgător

Estetica unui acoperiș este esențială pentru proprietar, deoarece mărește atractivitatea generală a casei. Deși nu veți obține acest lucru de la acoperișurile EPDM, luați în considerare alegerea EPDM alb. De asemenea, puteți avea acoperișul vopsit în diverse modele pentru a crește frumusețea.

Avantajele acoperișurilor metalice

1. De lungă durată și durabil

Cel mai benefic element al acoperișurilor metalice este durata de viață și durabilitatea acestora. Metalul este un material robust și apar în diferite tipuri, cu rezistențe diferite.

Un acoperiș metalic durabil vă protejează casa timp de până la 70 de ani, iar majoritatea acestor acoperișuri vin cu o garanție pentru a reduce costurile de întreținere.

Cu toate acestea, trebuie să respectați toate instrucțiunile producătorului referitoare la garanție pentru a beneficia de aceasta.

Acoperișurile metalice pot rezista la elemente climatice dure și le puteți obține și pe cele cu un strat rezistent la rugină pentru a reduce șansele de rugină.

2. Elegant

Spre deosebire de acoperișurile metalice tradiționale care veneau doar ca foi ondulate, astăzi, proprietarii de case au răsfățat de alegere. Diferite materiale, cum ar fi oțel galvanizat, cupru, cositor și aluminiu, sunt disponibile în diferite modele și culori.

De asemenea, puteți cumpăra acoperișuri metalice care arată ca lut, ardezie sau țigle de lemn pentru a se potrivi cu designul arhitectural și estetica casei dvs. Acest lucru crește primele impresii și valoarea casei.

3. Eficiență energetică

Deși metalele sunt bune conductoare de căldură, acoperișurile sunt realizate dintr-un material reflectorizant pentru a reflecta razele solare. Reduce costurile de căldură cu 25% prin menținerea temperaturii corecte a camerei. Proprietarii de case ajung să economisească mai mulți bani pe termen lung.

Dezavantajele acoperișurilor metalice

1. Zgomotos

Dacă instalați un acoperiș metalic, veți ști întotdeauna când plouă. Din fericire, există un remediu la zgomot deoarece experții în acoperișuri instalează multe straturi de izolație pentru a mări spațiul dintre foile metalice și casă, reducând zgomotul. Cu toate acestea, acest lucru va crește costurile de instalare.

2. Ușor de dentat

Deși majoritatea materialelor metalice sunt de lungă durată, ele au o rezistență mai mică la impact și se îndoaie ușor. Acoperișul dumneavoastră va necesita mai multă întreținere, ceea ce poate fi costisitor.

Asigurați-vă că sunt instalate corect pentru a evita alte probleme de acoperiș, cum ar fi scurgerile de apă.

Sunt acoperișurile metalice mai bune decât acoperișurile din cauciuc?

În timp ce proprietarii de case au diverse gusturi și preferințe pentru acoperișuri, unii factori de acoperiș, cum ar fi durabilitatea, longevitatea și costurile de întreținere sunt esențiale și nu ar trebui compromise.

Acoperișurile metalice sunt durabile și mai puțin costisitoare de întreținut și au, de asemenea, o durată de viață mai lungă.

Dimpotrivă, acoperișurile din cauciuc sunt accesibile, rezistente la UV și sunt mai puțin zgomotoase. Ambele materiale au toți factorii care fac un acoperiș bun. Proprietarii pot alege în funcție de gusturile și preferințele lor sau de condițiile climatice ale locuinței.

Cuvinte finale

Alegerea între acoperișuri din metal și cauciuc poate fi o provocare din cauza numeroaselor caracteristici similare.

Cu toate acestea, asigurați-vă că vă uitați la caracteristicile esențiale precum durabilitatea și durata de viață. În plus, angajarea unui instalator de acoperiș calificat vă va ajuta cu selecția.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.