Şerlac : este rolul în finisarea lemnului — Probabil finisajul meu preferat este șelac, datorită versatilității sale. Shellac este unul dintre cele mai vechi finisaje clare , este un finisaj natural – realizat din secrețiile insectei „laq”. În ciuda numelui său, șelac și lacul nu sunt finisaje legate. Lacul este o rășină sintetică.

Shellac, este rolul în finisarea lemnului_amenajari interioare Utopian Bucuresti
Shellac, este rolul în finisarea lemnului_amenajari interioare Utopian Bucuresti

Șelacul transparent este disponibil în versiuni limpede și chihlimbar (denumite „portocaliu”), precum și o versiune specială „decerată”, în care este îndepărtat materialul natural, astfel încât să poată fi acoperit cu o mai mare varietate de finisaje.

Şerlacul , desigur, vine într-o versiune pigmentată albă, care este folosită în mod obișnuit ca grund (BIN Zinsser este un exemplu de astfel de produs).

Şerlac(Shellac) ca un strat de spălat

O „spălare” este un termen folosit pentru a specifica un strat subțire de șelac. Un strat de spălat shellac este folosit ca un balsam înainte de pete pentru a preveni supraabsorbția petelor în lemnul poros (cum ar fi placajul sau furnirurile). Straturile de spălat de șelac sunt folosite ca o barieră izolatoare între straturile de glazură artificială. Un strat de spălare de șelac ar fi aproximativ 1 parte șelac la 2 părți alcool.

Tintabil cu coloranți universali

Selacul transparent poate fi vopsit cu coloranți universali pentru a obține alte culori. ( Consultați diagrama Zinsser pentru mai multe detalii despre nuanță ). De obicei, este necesar un timp suplimentar de agitare cu nuanțele universale pentru a dispersa nuanța în mod corespunzător.

Șelacul transparent nuanțat poate fi folosit ca finisaj „tonificant” sau ca strat de bază sub vopsea de ulei / finisaje false glazurate (cum ar fi marmurarea), șelacul negru este un strat de bază excelent pentru marmorare, la fel ca și albul (BIN).

Atunci cand vorbim de amenajari interioare si exterioare profesioniste, va invitam sa vedeti postarile lucrarilor nostre de constructii de pe Instagram.

Portocaliu sau Clar

Selacul portocaliu sau chihlimbar este culoarea naturală a șelacului. Selacul portocaliu este folosit cu lemnul întunecat pentru a da un aspect mai cald pădurii. Șelac-ul portocaliu este „materialul de etanșare a nodurilor” obișnuit folosit pentru a identifica nodurile de lemn pentru a preveni scurgerea rășinii din nod.

Șelacul transparent sau albit este de departe cel mai des folosit shellac pentru finisarea lemnului. Selacul limpede este destul de aproape de „albul de apă” sau limpede, cu doar cea mai mică culoare aurie. Menținerea straturilor subțiri va minimiza orice umbră conferită de utilizarea șelacului transparent. Unul dintre beneficiile șelacului este că nu îngălbenește odată cu vârsta, așa cum o fac lacurile pe bază de ulei sau poliuretanul.

Avantajele Shellac ca finisaj transparent

Shellac nu va reudă o pată pe bază de ulei, la fel ca un lac pe bază de ulei. Din acest motiv, șelac este folosit în mod obișnuit ca „etanșant” peste petele de lemn înainte de lăcuire. Un alt motiv pentru care shellac este folosit ca prim strat peste vopsea pentru lemn este că este repetat rapid (aproximativ 30 de minute) și nu este re-înmuiat prin supraacoperire cu lac. Shellac se topește în sine fără șlefuire.

Nu este nevoie să șlefuiți între straturi de șelac pentru o aderență adecvată între straturi. O metodă foarte inteligentă de finisare a lemnului va așeza două straturi de șelac ca sigilant cu uscare rapidă înainte de șlefuire și finisare cu un lac de ulei – acest lucru ajută la asigurarea că șlefuirea nu se va șlefui prin șelac și nu va îndepărta pata de dedesubt.

Shellac poate fi folosit ca strat final de finisare

Un punct forte și un punct slab al șelacului este că este reversibil/dizolvabil cu un solvent destul de comun – alcoolul. Deoarece alcoolul este folosit în unele soluții de curățare de uz casnic, un finisaj șelac poate fi deteriorat cu aceste tipuri de curățați. Shellac este, de asemenea, susceptibil la pete de apă.

Dacă apa este lăsată în picioare de șelac în mod repetat sau pentru perioade lungi de timp, apa va provoca pete albe ale finisajului șelac. Din motivele menționate mai sus, șelacul este de obicei limitat la un agent de etanșare înainte de un strat sau lac final – care nu are aceleași neajunsuri ca și șelac în ceea ce privește sensibilitatea la alcool și apă.

Acestea fiind spuse, șelac poate fi folosit ca strat de finisare dacă înțelegeți care sunt punctele slabe și evitați utilizarea detergenților care conțin alcool. Folosit pe suprafețe verticale, de obicei, nu pune probleme cu pete de apă.

Pentru mai multe informatii despre constructii, va invitam sa vedeti blogul nostru dar si blogul Biroului de Arhitectura Utopian. Dacă vrei proiecte de blocuri sau alte constructii, biroul acesta este recomandarea noastra.

Dacă aveți pete de apă cu șelac sau dacă finisajul este deteriorat, îl puteți repara adesea și elimina petele albe ștergând finisajul cu o cârpă umezită cu alcool denaturat.

Shellac deparafinat

De regulă, puteți acoperi numai shellac transparent cu shellac sau lac pe bază de ulei. Finisajele din poliuretan și pe bază de apă nu aderă bine la șelac din cauza unei ceară naturală în finisaj. Pentru a remedia această problemă, producătorii au dezvoltat un proces de îndepărtare a acestei ceară pentru a face posibilă acoperirea cu alte finisaje transparente. Zinsser are un produs deparafinat pe bază de șelac pe care îl numește „Seal Coat”, care poate fi acoperit cu o varietate de finisaje transparente, inclusiv poliuretan pe bază de ulei și apă, lac și șelac.

Curăță

O altă proprietate frumoasă a șelacului este că se va curăța cu amoniac și apă și o clătire cu apă. Nu trebuie să folosiți solvenți puternici pentru a vă curăța periile, ca în cazul finisajelor pe bază de ulei și poliuretanului.

Vechiul Shellac

Pe măsură ce șelacul îmbătrânește, în cele din urmă devine fără uscare. Nu folosiți niciodată șelac veche. Zinsser tipărește data fabricării pe cutia de șelac Bullseye și garantează uscarea corespunzătoare timp de trei ani de la acea dată. Cumpărați-vă shellac în cantități numai pentru nevoile dvs. imediate și ar trebui să puteți evita orice probleme cu shellac vechi.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.