Dacă vrei să te pensionezi anul viitor, nu ești singur. Milioane de adulți în vârstă au intrat sau intră la pensie în ultimul an. Motivele variază de la persoană la persoană, dar este clar că mulți oameni vor să o ia încet și să petreacă mai mult timp cu cei dragi.

image - Tips for Retiring Comfortably in 2022
Sfaturi pentru a vă pensiona confortabil în 2022

Pensionarea necesită o planificare atentă. La fel ca orice alt eveniment de viață, există provocări și riscuri care te vor împiedica să te bucuri de restul anilor tăi. Dacă doriți să profitați la maximum de pensionare, poate doriți să aplicați aceste sfaturi pentru a vă pregăti pentru viață.

1. Listează-ți obiectivele

Ce vrei să obții la pensie? Indiferent dacă vă pensionați anticipat sau nu, este important să vă stabiliți obiective specifice. Astfel, vei avea o bază pentru tot ceea ce trebuie să faci ca pensionar.

Acest lucru vă ajută, de asemenea, să alocați cantitatea potrivită de timp și bani pentru planurile personale sau proiectele pe care ați dorit întotdeauna să le finalizați. Fără a-ți stabili o cale clară, ai putea ajunge să-ți pierzi anii de pensionare, știind ce să faci cu timpul și averea pe care le deții.

În stabilirea obiectivelor de pensionare, asigurați-vă că îi includeți și pe cei dragi. Deciziile tale vor avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra viitorului lor, mai ales dacă ești singurul câștigător al gospodăriei tale. Pentru aceasta, va trebui să verificați dacă aveți suficiente resurse pentru a vă finanța planurile fără a provoca un impact semnificativ asupra finanțelor familiei dvs.

2. Evaluează-ți situația financiară

Indiferent de ce ai de gând să faci în timpul pensionării, va trebui să știi dacă ai suficient în bancă pentru a-ți finanța obiectivele. Este esențial să verificați dacă aveți suficiente fonduri în conturile de pensionare. Ca o regulă bună, vă puteți transforma conturile 401K și alte conturi de pensie într-unul singur.

Prin consolidare, veți putea să plătiți mai puține taxe de tranzacție și să vă urmăriți mai îndeaproape economiile pe măsură ce intrați la pensie.

De asemenea, este important să începeți să plătiți orice datorii existente. Acestea ar trebui să includă soldurile cardurilor de credit și plățile ipotecare. În acest caz, s-ar putea să vă gândiți să vă refinanțați casa sau să vă folosiți capitalul propriu pentru a vă muta într-una nouă, care costă mai puțin întreținerea.

În ultimul an, pensionarii și-au părăsit casele în favoarea închirierii de case de oraș sau a cumpărării de case mai mici. A face același lucru ar avea sens dacă intenționați să utilizați cea mai mare parte a bugetului de pensie pentru călătorii de agrement. În orice caz, reducerea datoriilor înainte de pensionare vă va ajuta să vă stabiliți fără nicio povară financiară de suportat.

3. Găsiți un loc bun pentru a vă stabili

Poate că ați dori să vă mutați într-un stat prietenos cu impozitele sau să vă trăiți restul zilelor ca un expatriat într-o altă țară precum Cipru sau Thailanda. Preferi să stai într-un sat de pensionari care are facilitățile de care ai nevoie pentru a te stabili confortabil? Indiferent de caz, a ști unde vrei să te stabilești ar trebui să se alinieze întotdeauna cu obiectivele tale de pensionare.

Mulți adulți în vârstă ar prefera să locuiască aproape de membrii familiei, dar aveți întotdeauna opțiunea de a trăi într-un stat cu un cost al vieții mai mic, astfel încât să puteți profita la maximum de economiile pentru pensie. Va trebui să fii clar unde vrei să fii în funcție de ceea ce vrei să obții.

Dacă părăsirea orașului natal este un obiectiv pe care doriți să-l îndepliniți în timpul pensionării, va trebui să veniți cu criterii pentru o locație ideală pentru nevoile dvs. State precum Florida , de exemplu, sunt cunoscute a fi populare în rândul pensionarilor datorită mediului lor prietenos cu impozitele.

Factori precum vremea, stabilitatea politică și volumul zilnic de trafic pot avea un rol important în alegerea unui oraș sau a unui oraș care oferă niveluri ridicate de confort și comoditate.

4. Stabiliți un plan imobiliar

Oricât de mult vrei să te concentrezi pe distracția în anii tăi de pensionare, ar trebui să te gândești și la predarea bunurilor valoroase rudelor tale apropiate. Veți dori ca cei dragi să se bucure de bogăția pe care ați acumulat-o de-a lungul anilor, așa că este important să faceți o planificare imobiliară .

Nu este niciodată prea târziu să vă redactați testamentul sau să identificați anumiți membri ai familiei ca mandatari. Trebuie doar să contactați un avocat care vă poate ajuta să pregătiți documentele succesorale și să vă executați testamentul după moartea dumneavoastră.

Din partea dvs., va trebui să verificați toate taxele care se aplică pe parcursul procesului. Activele moștenite sunt supuse impozitelor de stat și federale. Din fericire, moștenitorii dvs. nu vor trebui să plătească impozitul pe moștenire în Texas și în alte state în care se aplică o astfel de politică.

Planificarea eficientă a proprietății vă ajută să vă asigurați că proprietatea dvs. rămâne în mâinile membrilor familiei în loc să fie vândută din cauza costurilor mari de proprietate. În acest fel, poți fi liniștit știind că moștenirea ta este securizată.

5. Cunoaște-ți opțiunile de investiție

A intra la pensie nu înseamnă că nu poți câștiga în plus pentru a-ți finanța obiectivele. La urma urmei, nu te poți baza întotdeauna pe economiile tale pentru pensii pentru a face ceea ce vrei și pentru a călători în locuri în care nu ai fost niciodată. Luați în considerare să alocați o parte din economiile dvs. pentru investiții generatoare de venit.

Pe lângă acțiunile tradiționale, vă puteți canaliza economiile și către trusturile de investiții imobiliare . De asemenea, s-ar putea să doriți să investiți bani într-un IRA auto-direcționat pentru a cumpăra criptomonede, cum ar fi Bitcoin. Înainte de a face acest lucru, luați în considerare să contactați un consilier specializat într-o astfel de opțiune de investiție.

Economiile dvs. câștigate cu greu ar trebui să continue să funcționeze pentru dvs. pe termen lung, așa că trebuie să alegeți o investiție care vă poate ajuta să vă susțineți stilul de viață.

Indiferent dacă vă pensionați anul viitor sau anul următor, trebuie să vă planificați astfel încât să aveți mai puține lucruri de care să vă faceți griji atunci când intrați în următorul capitol al vieții voastre. V-ați umplut de probleme, așa că profitați la maximum de anii următori cu aceste sfaturi.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.