Textile grele și varietatea mare de covoare orientale au atras multă atenție pe piața occidentală pentru culorile lor bogate, vii și modelele eterice.

Pe langa aspectul utilitar, nuantele stralucitoare ale acestor covoare au semnificatii diferite. Am dori să vă spunem despre semnificația din spatele diferitelor culori ale covoarelor. Cu aceasta, vei putea lua o decizie excelentă în timp ce cumperi un covor pentru casa ta .

image - The Colorful Meaning Behind the Timeless Appeal of Oriental Rugs
Semnificația plină de culoare din spatele atractivului atemporal al covoarelor orientale

Culorile și simbolismul lor

Pentru noi, a alege albastrul ar putea însemna ceva cu o atmosferă relaxată. Galbenul este de obicei o încercare de a obține un aspect însorit și luminos. Cu toate acestea, pentru țesătorii de covoare, culorile sunt mai mult decât un simplu element de decor.

roșu

Roșul simbolizează focul și energia înaltă. Această culoare vibrantă invocă fericire, bucurie, entuziasm, pasiune, curaj, credință, virilitate și o forță de viață vibrantă.

Țesătorii folosesc în mod generos această culoare în țesutul lor pentru covoare pentru a atrage atenția asupra modelelor, modelelor sau motivelor pe care doresc să le evidențieze.

alb

Albul este o culoare folosită de țesători pentru a adăuga elemente evidențiate și pentru a crea spații între modele pentru a oferi claritate. Este asociat cu puritatea, inocența, abnegația, curățenia și pacea.

Maro

Maroul simbolizează solul și pământul și este considerat culoarea hrănirii, hrănirii și fertilității.

Albastru

Albastrul, culoarea apei, simbolizează puterea, vigoarea, liniștea și forța. De asemenea, înseamnă onestitate, putere și singurătate și implică conceptul de viață de apoi. Puteți explora calitatea deosebită a unor astfel de covoare la Ben’s Rugs & Furniture .


Citeste si:


Verde

Perșii consideră că verdele este o culoare sfântă. Sfântul Coran asociază culoarea cu profetul Mahomed.

Din acest motiv, țesătorii de covoare persani folosesc rar culoarea verde și o rezervă doar pentru secțiuni ale covorului pe care este puțin probabil să fie pășite (cum ar fi colțurile și părțile laterale). Verdele este simbolul speranței, vieții, primăverii și reînnoirii.

Galben

Nuanța strălucitoare și aprinsă a galbenului este culoarea soarelui, iar în țesături, reprezintă bucuria și fericirea vieții.

Aur

Aurul înseamnă putere, bogăție și înțelepciune. Nu a fost folosit în covoare orientale care erau destinate vânzării publicului larg în vremurile anterioare. Această culoare era rezervată doar acelor covoare care erau destinate conducătorilor și regalității.

Negru

În mod surprinzător, negrul este o culoare puternică care este asociată cu un element de apă care evocă putere, mister și calm. Este, de asemenea, folosit pentru a ilustra conceptul de distrugere și doom.

Țesătorii de covoare nu folosesc această culoare pentru a crea modele sau pentru a crea câmpul de covoare. Ei folosesc de obicei această culoare pentru a crea contururi, margini.

portocale

Portocaliul este asociat cu entuziasm, căldură, stimulare și fascinație. Țesătorii de covoare îl folosesc adesea pentru a adăuga o notă de umilință sau evlavie designului.

Astăzi, covoarele au devenit o necesitate în fiecare gospodărie, iar obținerea unui covor arătos aduce un plus de estetică casei tale. Obțineți covorul colorat la alegere astăzi. Sper că acest articol v-a ajutat să decideți culoarea covorului pe care o doriți.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.