Nu ai întotdeauna dezlipit și refinisat lemnul pentru a-l restaura la nou.

Uneori, o simplă curățare, pregătire și finisare va face truc. Garnitura din lemn care a fost ridicată de ceva vreme poate începe să arate lipsită de luciu și de-a lungul câțiva ani.

Refacerea finisajului ornamentelor din lemn fără decojire

Uneori, vopseaua de la lucrările anterioare de vopsea va fi împroșcată pe plinte, iar o clătinare rătăcită cu tăierea în perie poate să fi lăsat puțină vopsea pe margini.

Cum procedați pentru a curăța și a restaura ornamentele din lemn colorate și lăcuite în mod natural , fără a decapata?

Refacerea finisajului ornamentelor din lemn fără decojire_Amenajari interioare Utopian Construct Bucuresti
Refacerea finisajului ornamentelor din lemn fără decojire_Amenajari interioare Utopian Construct Bucuresti

Citeste si:


Începeți cu curățarea

Veți avea niște murdărie și murdărie pe uși și carcase și poate câteva reziduuri de la agenți de curățare utilizați pe lemn. De regulă, îmi place să folosesc mai întâi un detergent pe bază de apă.

Un produs de curățare pe bază de apă precum Krud Kutter va rămâne umed și deschis mai mult timp decât un agent de curățare cu solvenți, permițând mai mult timp de lucru pentru curățarea suprafeței.

Aș curăța garnitura de câteva ori pentru a fi sigur că se face o lucrare temeinică. Pulverizați-l sau ștergeți-l, curățați-l cu un tampon de curățat, apoi ștergeți-l.

Curăță toate ornamentele, nu doar părți ale acesteia. Decorul care a fost ridicat de ceva timp poate fi murdar și va respinge noul lac dacă nu este curat. Curățați bine ornamentul.

( Notă: agenții de curățare pe bază de apă pot uda un finisaj cu șelac sau lac – testați mai întâi înainte de a continua)


Citiți: Cel mai bun router de tăiere – Cele mai bune alegeri pentru lucrătorii lemnului


Curatare cu solvent

Urmați prima curățare cu o curățare finală cu solvent. Prefer să folosesc un „deglosator” care va tăia orice reziduuri ceoase și grase care ar putea rămâne.

Deglosatorii sunt puternici. Folosiți mănuși de cauciuc rezistente la solvenți și deschideți ferestrele pentru a asigura ventilație în timpul utilizării.

Cârpele folosite cu deglosser pot fi spontan combustibile și trebuie agățate să se usuce într-o zonă bine ventilată, în afara casei și la îndemâna copiilor și a animalelor de companie, înainte de a fi aruncate.

Un deglosator cu solvent este un mai bun deparafir decât Krud Kutter pe bază de apă și va asigura îndepărtarea oricărei ceară de mobilier sau Pledge.

Curățați deglosserul cu un tampon de curățat și ștergeți cu o cârpă curată.

Amintiți-vă că aceste cârpe sunt inflamabile și agățați-le să se usuce, nu le aglomerați, puneți-le într-o găleată de metal cu capac, până când aveți ocazia să le agățați să se usuce la sfârșitul zilei. . Vezi nota de subsol**

Vechi stropi de vopsea din latex

Majoritatea deglosantelor sunt suficient de puternice pentru a îndepărta stropii vechi de vopsea din latex și ar trebui să fie utilizați pentru a curăța ornamentele din lemn.

Decorația nu va arăta foarte bine cu un finisaj nou frumos pe ea – peste stropii de vopsea vechi și prostii.

Îndepărtați petele de apă albă

Apa rămasă pe finisaje cu șelac și lac poate provoca inele și pete albe. Pentru a îndepărta aceste inele, trebuie să dizolvați finisajul unde a apărut inelul sau pata.

Puteți folosi un dispozitiv de îndepărtare a inelelor din comerț sau puteți să le îndepărtați cu o curățare concentrată cu degloser.

Aveți grijă să nu îndepărtați pata de sub finisajul transparent. Dacă deteriorați pata, va trebui să o retușați înainte de aplicarea unui nou strat de lac.

Nisip ușor de zgâriat

Efectuați o șlefuire ușoară cu granulație 220 și/sau curăţare cu tampon de frecat pentru a deglosa și a „re-suprafaţa” finisajul vechi.

Aveți grijă și nu frecați stratul transparent sau veți îndepărta și pata veche (care va trebui apoi reparată).

Ștergeți lemnul cu o cârpă din microfibră pentru a îndepărta orice praf. Nu folosiți cârpe standard care conțin uleiuri care resping potențiale finisaje.

Retușuri pete

Probabil că vor fi unele zone uzate, ciobite și deteriorate care vor trebui retușate cu pată înainte de lăcuire.

Puteți încerca să utilizați o vopsea pătrunzătoare de culoare asortată pentru aceasta, dar este posibil să descoperiți că lemnul este suficient de sigilat pentru a preveni pata să „prindă”. O alegere mai bună ar fi o petă de tip ștergere sau gel.

Aceste pete sunt bune pentru colorarea suprafețelor sigilate și vor pătrunde și în lemnul brut nesigilat.

Pata de ștergere Old Masters este una bună pentru acest tip de colorare dură. Potriviți cea mai apropiată culoare cu pata existentă și mergeți cu acea culoare.

Lăsați ștergerea sau lăsați pata să se usuce timp de 24 – 48 de ore înainte de lăcuire, dacă lăcuiți prea devreme, lacul va îndepărta pata nu tocmai uscată pe măsură ce aplicați lacul.

Lacuirea

Utilizați un lac ușor de utilizat pe bază de ulei. Recomand Zinsser’s Quick 15 (fie satinat, fie lucios). Nu folosiți un strat transparent pe bază de apă sau un ulei/poliuretan standard, este posibil să nu adere la finisajul anterior.

Utilizați o perie din peri de porțelan, pe care poate doriți să o aruncați după ce ați terminat, în loc să o curățați cu solvent.

De obicei, un strat va funcționa dacă suprafața nu este uzată prost.

Puteți folosi o rolă cu burete pentru aplicarea pe uși sau alte suprafețe mari, dar urmați rularea cu o „înclinare” cu peria pentru a netezi orice sticlă și bule de aer.


Citeste si:

Must read pentru orice om pasionat de DIY sau alte amenajari interioare


Lac de umbrire

Dacă aveți o zonă cu adevărat uzată sau două, poate doriți să amestecați aceste zone cu un lac de umbrire.

Puteți amesteca o cantitate mică de pată pe bază de ulei (cum ar fi Old Master’s Wiping Stain), cu o parte din lac pe bază de ulei (Quick 15) și puteți pune peste zonele uzate cu un strat subțire de lac umbrit pentru a se amesteca.

Quick 15 se va usca rapid (în 15 minute până la o oră), moment în care vei aplica un strat complet de lac transparent, necolorat pe întreaga bucată. Vezi Lacuri de umbrire

Pentru mai multe informatii despre constructii, va invitam sa vedeti blogul nostru dar si blogul Biroului de Arhitectura Utopian. Dacă vrei proiecte de blocuri sau alte constructii, biroul acesta este recomandarea noastra.

Opțional: Buff și Wax

Veți descoperi că un strat de lac cu uscare rapidă pe o suprafață deja sigilată va avea ca rezultat un finisaj destul de bun când este uscat.

Ar trebui să existe puțin praf, sau chiar deloc, în finisaj și nicio bobină ridicată pentru a strica stratul final neted de lac.

Puteți șlefui finisajul final folosind ceară (vezi Ceară pentru finisarea lemnului ) după ce finisajul are șansa să se întărească timp de aproximativ o săptămână.


** „Agățați cârpe contaminate cu solvenți sau conservanți pentru lemn și pătați afară sau întindeți-le pentru a se usuca pe o suprafață neinflamabilă, în afara casei și a altor anexe. Zona trebuie să fie departe de surse potențiale de aprindere, copii și animale de companie. Când sunt complet uscate, cârpele pot fi puse într-un sac de gunoi și puse la gunoi. Păstrați sacul de gunoi afară până în ziua ridicării gunoiului”.

** „Aceste proceduri sunt destinate numai cârpelor contaminate de uz casnic de solvenți sau conservanți pentru lemn și pete”

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.