Proprietatea și îngrijirea în timp util a sistemului de jgheab crește semnificativ durata de viață a acestuia. Curățarea jgheabului implică în principal inspecția și curățarea sistemului.

În cazul unei avarii sau curățării premature a jgheaburilor, apa se poate infiltra în cel mai neașteptat loc și, în cele din urmă, poate deteriora fundația și pereții casei.

image - Local Recommendations for Gutter Cleaning in Elgin, IL
Recomandări locale pentru curățarea jgheaburilor în Elgin, IL

Pentru a preveni cele mai grave consecințe, este necesar să se abordeze în mod serios nu numai alegerea scurgerii, ci și prevenirea planificată a acestuia.

Care este cea mai frecventă înfundare a sistemului de drenaj?

După iarnă, deteriorarea jgheabului poate fi cauzată de gheața sau resturile formate care s-au acumulat din toamnă.

Chiar și o cantitate mică de frunze de toamnă poate deteriora integritatea jgheabului, o poate sparge sau poate duce la scurgeri.

Un blocaj poate servi și ca sursă de propagare activă a mușchilor și a plantelor prin conducta de scurgere, care va fi destul de dificil de îndepărtat în timpul curățării.

Vara, în astfel de blocaje se pot forma cuiburi de viespi, iar atunci va trebui să apelați nu doar la serviciile de curățare a jgheaburilor, ci și la exterminatori.

Pentru a preveni blocajele, trebuie să curățați în mod regulat canalul de scurgere, să efectuați tratarea jgheaburilor de la gheață.


Citeste si:


Curățarea jgheaburilor locale cu ajutorul resurselor creative

Alegeți mai întâi o scară potrivită.

Deoarece majoritatea jgheaburilor sunt instalate sub acoperișul casei, scara trebuie să fie suficient de stabilă. Dacă casa ta are două sau mai multe etaje, este mai bine să instalezi schele sau să folosești echipament de alpinism sau să folosești serviciile unei platforme aeriene.

Curățați bine toate țevile și pâlniile superioare și puneți resturile într-o cutie sau o pungă pregătită.

Curățați țevile de pe ambele părți ale sedimentului acumulat folosind raclete speciale de casă și bastoane lungi.

O conductă de scurgere înfundată poate fi curățată cu un cablu sanitar.

Clătiți jgheabul cu apă – dintr-o găleată sau un furtun, după ce ați plasat o găleată sau un butoi gol sub orificiul de scurgere, astfel încât toate resturile să fie colectate într-un singur loc.

Curățarea sistemului de drenaj cu aer comprimat

Puteți curăța scurgerea cu ajutorul unui echipament special – o suflantă de aer, care poate atât aspira aer, cât și sufla cu presiune ridicată.

Un flux de aer suficient de puternic poate lovi toate resturile acumulate de pe acoperiș și țevi și poate elimina blocajele, dar poate să nu fie suficient dacă blocajul este adânc în țevi.

Dacă lucrați la înălțime, puteți utiliza o suflantă de aer compactă alimentată de baterii, nu o suflantă de aer pe gaz sau electrică.

Dezavantajul curățării jgheabului în acest fel este că suflanta de aer nu este ieftină.

Curățare cu apă sub presiune

A treia modalitate de curățare a scurgerii este curățarea țevilor cu apă sub presiune.

De asemenea, puteți folosi un furtun simplu de grădină, dar ca metodă de curățare după lucru manual, deoarece presiunea scăzută nu vă va permite să eliminați în totalitate toate blocajele.

Utilizați un generator cu o duză specială care creează o presiune mare a apei. Conectați un furtun obișnuit de grădină prin el și curățați țevile. Dacă aveți țevi de plastic instalate, această metodă este inacceptabilă, deoarece presiunea puternică poate deteriora integritatea țevii.

Cum să curățați jgheața de gheață?

Foarte des, problemele cu burlanele apar primăvara, când se termină înghețul. Apa nu poate trece prin conductele înghețate și blocajele formate în acestea. Țevile de scurgere devin mai grele și se pot prăbuși sub greutatea lor.

Cel mai simplu mod de a curăța este să așteptați până se încălzește. Metoda este ieftină, dar poate distruge complet sistemul de drenaj în timpul dezghețului prelungit sau ploilor.

Preîncălziți jgheabul cu un cablu de încălzire sau un pistol termic și efectuați un tratament rapid antigivrare. Metoda este costisitoare și nu întotdeauna eficientă.

Cum să preveniți blocajele în sistem și cum să evitați înghețarea

Curățați jgheaburile în Elgin IL de cel puțin două ori pe an – primăvara, la o temperatură stabilită peste zero, și toamna, înainte de primul îngheț. Dacă casa ta este aproape de o pădure sau de un grup mare de copaci, fă o curățare suplimentară de vară.

Verificați cu atenție etanșeitatea țevilor în zonele de conectare. Acoperiți îmbinările cu benzi metalice speciale sau înlocuiți zonele deteriorate.

Pentru a preveni intrarea în conductă a frunzelor, fructelor care cad sau a resturilor suflate de vânt, atunci când instalați țevile de scurgere, este necesar să le „acoperiți” și toate pâlniile instalate cu o plasă metalică specială, de cel mult doi centimetri. Găurile mai mari nu vor ajuta la păstrarea penelor, prafului și resturilor.

Durata de viață a țevilor de scurgere este diferită și, uneori, nu este suficient de lungă. Este în puterea noastră să creștem această perioadă – să folosim numai materiale de înaltă calitate în timpul construcției, să curățăm și să reparăm în mod corespunzător și sistematic jgheaburile, să îndepărtăm toate blocajele și resturile la timp, să efectuăm procesări în timp util împotriva gheții și ruginii.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.