În zilele noastre, mai mulți oameni au devenit extrem de preocupați de gestionarea adecvată a vaccinurilor din cauza discuțiilor despre vaccinurile valoroase împotriva COVID-19.

Prin urmare, toată lumea trebuie să se aștepte la fiolele de vaccinuri depozitate în frigiderele de vaccin și manipulate corespunzător pentru a le asigura eficacitatea, deoarece lumea se bazează pe el pentru a lupta împotriva inamicului invizibil care a afectat viața tuturor la nivel global.

image - Crucial Vaccine Storage Protocols Everyone Needs to Know
Protocoale cruciale de stocare a vaccinurilor pe care toată lumea trebuie să le cunoască

Pandemia de COVID-19 a lovit puternic lumea de când primul său caz a fost detectat la sfârșitul anului 2019. Guvernele din întreaga lume sunt forțate să oprească modul normal de viață și să implementeze blocaje pentru a opri răspândirea virusului.

Dar, în ciuda tuturor eforturilor, peste 215 milioane de oameni au fost infectați la nivel global, dintre care 4,48 milioane au murit din cauza temutului virus. Experții consideră că singura modalitate de a o stăpâni este prin vaccinare, motiv pentru care liderii naționali și experții în domeniul sănătății le solicită oamenilor să se vaccineze.

Învățarea standardelor recomandate de gestionare a vaccinurilor va ajuta să vă asigurați că vaccinul își va face treaba și va ajuta la limitarea răspândirii virusului.

Depozitarea ideală a vaccinurilor

Autoritățile sanitare din Australia au lansat linii directoare pentru depozitarea corespunzătoare a vaccinurilor în țară. Aceste protocoale sunt similare cu cele folosite în întreaga lume.

Conform Ghidurilor naționale de depozitare a vaccinurilor, vaccinurile trebuie să utilizeze un sistem de „lanț rece” în transportul și păstrarea vaccinurilor în intervalul de temperatură sigur recomandat între +2°C și +8°C. Sistemul pornește din momentul fabricării vaccinurilor.

Va continua până la transportul său către centrele de distribuție a vaccinurilor sau clinicile de imunizare din diferite state și teritorii și se va încheia imediat ce vaccinul va fi administrat persoanelor fizice.

Toate frigiderele cu vaccin trebuie să asigure temperatura potrivită pentru păstrarea în siguranță a flacoanelor cu vaccin. Vaccinurile sunt substanțe extrem de delicate care își pot pierde eficacitatea dacă devin înghețate, se încălzesc prea mult sau sunt expuse la surse directe de lumină.

Acesta este motivul pentru care investiția în refrigerarea de înaltă calitate a vaccinurilor este o necesitate pentru depozitarea vaccinurilor valoroase precum cele utilizate pentru COVID-19.

Pe lângă obținerea temperaturii corecte a vaccinului, este, de asemenea, necesar să se înregistreze temperatura frigiderului de vaccin de două ori pe zi, astfel încât persoanele care manipulează aceste articole să poată raporta imediat producătorului de vaccin sau autorităților locale de sănătate orice modificări nedorite ale temperaturii.


Citeste si:


Protocoale adecvate de manipulare a vaccinurilor

Autoritățile au, de asemenea, un set de instrucțiuni de utilizat odată ce vaccinul este scos din depozitul său. Include:

  • Asigurați-vă că toate recipientele portabile de vaccin sunt închise corect tot timpul
  • Utilizarea sticlelor de apă înghețată sau a pachetelor de gel atunci când transportați vaccinuri în afara centrului de vaccinare
  • Investiți în frigidere portabile motorizate pentru vaccinuri pentru a le folosi ca depozit de vaccin atunci când scoateți flacoanele în aer liber
  • Verificarea temperaturilor vaccinului în afara amplasamentului cu ajutorul unui termometru calibrat
  • Amplasarea vaccinurilor în cabina pasagerilor în locul portbagajului la transportul vaccinului

De asemenea, este important să se rotească proviziile de vaccin pentru a preveni expirarea vaccinurilor prețioase precum cel folosit pentru COVID-19. De asemenea, este necesar să se evite administrarea vaccinurilor expirate.

Păstrarea flacoanelor de vaccinare la temperaturile recomandate ar putea ajuta la menținerea eficienței și îi poate permite să își îndeplinească scopul propus. De asemenea, poate ajuta la evitarea riscului de creștere a bacteriilor în fiecare flacon.

Respectarea protocoalelor de vaccin recomandate poate ajuta la prevenirea creșterii pe scară largă a cazurilor de COVID-19 și a altor boli prevenibile prin vaccin la nivel mondial.


Biografia autorului:

Alison Lurie este o fermieră a cuvintelor în domeniul creativității. Ea este o scriitoare de conținut independentă cu experiență, cu o istorie demonstrată de lucru în industria scrisului și editării. Ea este un bucătar de conținut cu mai multe nișe, căruia îi place să gătească lucruri noi.Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.