Se știe că plantele furnizează oxigen și hrană tuturor viețuitoarelor de pe Pământ. Fie că sunt plante terestre sau acvatice, funcționează aproape la fel. Plantele acvatice sunt o tendință pentru proprietarii de acvarii și alte acvarii, nu doar ca decorațiuni și consumatori de compuși toxici de azot și carbon.

În plus, ajută și la creșterea și dezvoltarea peștilor și a altor creaturi marine pe care le aveți în rezervorul de pește.

image - Plants for Your Pet Fish and Aquarium
Plante pentru animalele dvs. de companie, pești și acvariu

Deși plantele acvatice oferă rezultate benefice pentru acvariu, mulți oameni încă nu reușesc să le îngrijească. Întreținerea și îngrijirea slabă a proprietarilor de acvariu duc la distrugerea ecosistemului acvatic din rezervorul de pești.

Totuși, în acest articol, vom vorbi despre plantele pe care le poți pune cu ușurință în acvariul tău. Și pentru alte discuții legate de peștele și rezervorul de pește, consultați acest articol pentru mai multe informații.

1. Amazon Sword

  • Amazon Sword Plant este cea mai bună pentru acvariile cu pești tropicali. Este una dintre cele mai comune plante acvatice pe care le puteți găsi cu ușurință în diverse magazine. După cum sugerează și numele, această plantă provine din frumoasa și diversă pădure tropicală amazoniană, iar frunzele au aspect de lamă. Această plantă acvatică clasică poate crește enorm în interiorul rezervorului de pești. Poate crește până la 15-18 inci înălțime și oferă un fundal frumos rezervorului de pește.
  • În plus, rădăcinile acestei plante pot pătrunde adânc în substrat, făcându-l un filtru de pietriș. Nu necesită întreținere ridicată și îngrijire maximă . Planta poate fi plasată în orice acvariu deoarece are o toleranță la temperatura și calitatea apei.

2. Java Moss

  • Java Moss este una dintre plantele care poate crește cu ușurință și poate fi îngrijită. Majoritatea oamenilor iubesc să aibă mușchi de java în rezervoarele lor, nu numai că oferă un aspect natural acvariului, dar servește și drept hrană sau adăpost pentru peștii tăi. Deși este ușor de cultivat, este greu să ucizi această plantă atractivă. Temperatura ideală a acestei plante este între 21 și 24 °C, dar poate prospera și la temperaturi ridicate între 29 și 32 °C.
  • Aceste plante pot fi atașate de pietre sau alte suprafețe și pot pluti și pe apa din acvariu. Sunt originari din Indonezia, în special din Java, iar frunzele acestei plante provin din rizom (tulpină sau tulpină groasă, orizontală)

Citeste si:


3. Vallisneria Spiralis

  • O altă plantă de care poți îngriji cu ușurință este Vallisneria Spiralis. Oferă un ecosistem frumos și natural acvariului tău și este perfect pentru începători, deoarece crește bine în diverse condiții de apă și este accesibil pentru aproape orice magazin acvatic. Aspectul acestei plante o face potrivită pentru acvariile mici.
  • Aspectul acestei plante este potrivit pentru peștii timizi care le vor servi drept adăpost. Poate crește până la trei picioare în înălțime și poate servi și ca umplutură pentru părțile laterale și centrul acvariului. Nu necesită întreținere ridicată.

4. Elodea Densa

  • Această plantă este cel mai bine cunoscută pentru capacitatea sa de a produce oxigen. Dacă aveți pești care consumă mult oxigen, cum ar fi Goldfish, este foarte recomandat să aveți această plantă. Elodea Densa este adaptabilă la diverse condiții de apă și previne înflorirea algelor în acvarii deoarece absoarbe o mulțime de nutrienți din apă.
  • Este cea mai populară plantă de acvariu și iaz și este achiziționată în cantități mari. Este foarte recomandat pentru incepatori deoarece nu este costisitor si nu necesita intretinere mare. Sunt originari din zonele tropicale din America de Sud, Argentina, Brazilia și Uruguay.

3. Balul Marimo

  • Spre deosebire de plantele menționate mai sus, aceasta este una neobișnuită, deoarece aspectul ei arată ca o minge. Este originar din Japonia și Europa de Nord și acum este în declin din cauza recoltării pentru țările din Orientul Îndepărtat. În plus, ele sunt acum considerate comori naționale și pe cale de dispariție pentru unele țări.
  • Aceste plante pot trăi mulți ani și chiar pot fi transmise din generație în generație. Sunt foarte rezistenti și pot rezista oricăror atacuri pe care le poate provoca un pește. Textura acestor animale este spongioasă și poate servi și ca filtre. De asemenea, ei eliberează oxigen și iau dioxid de carbon și, de asemenea, consumă azot.

Există o mulțime de alte plante de acvariu care sunt cele mai bune pentru peștii dvs. de companie și pentru acvariu. Cu toate acestea, nu le putem specifica pe toate în acest articol. Mai mult decat atat, cel mai bine este sa faci niste cercetari despre planta pe care vrei sa o pui in acvariu pentru a fi indrumat in ingrijirea ei si pericolele si efectele benefice pe care le are asupra acvariului tau.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.