5 pasi simpli ca sa nu ti pierzi copacii cand e seceta. Dar vezi si daca merita sa angajezi un peisagist

Păstrează-ți copacii în timpul secetei, cinci pași simpli pentru a face acest lucru

Păstrează-ți copacii în timpul secetei, cinci pași simpli pentru a face acest lucru

Conținutul paginii

După amenajarea teritoriului, este responsabilitatea dumneavoastră să vă mențineți copacii sănătoși și vii. O companie de service pentru copaci vă poate oferi pași despre cum să aveți grijă de copacii dvs. în timpul secetei, așa că ascultați-i cu atenție.

Seceta vă poate ucide lent copacii din cauza creșterii sării în sol și a uscăciunii din rădăcini. Acest lucru poate provoca frunze ofilite, frunze subdimensionate și subdezvoltate, frunze pârjolite și îngălbenire și căderea prematură a frunzelor.

Nu-ți face griji totuși. Iată cinci pași simpli pentru a vă salva copacii de la moarte în timpul căldurii și secetei extreme.

Instalati-un-leagan-decorarea-balconului-design-interior
Instalati-un-leagan-decorarea-balconului-design-interior

Va invitam sa aruncati o privire si asupra Cum să decorezi un balcon de apartament

Marcați-vă copacii și plantele

Cu o sursă de apă limitată din cauza secetei, nu trebuie să oferi plantelor tale aceeași cantitate de apă. Marcați-vă copacii în funcție de valoare.

Faceți din cele mai valoroase prioritate. Dacă găsiți un copac care este deja pe moarte, cel mai bine este să-l îndepărtați și apoi să continuați să-l udați, știind că șansa de supraviețuire este foarte mică.

Copacii nou plantați (cei care au fost plantați în timpul primăverii) au nevoie de mai multă apă decât cei mai bătrâni.

Rădăcinile lor nu sunt încă complet dezvoltate, iar seceta le poate ucide cu ușurință. Marcați și aceste noi plante. Pentru copacii stabiliți, este necesară udarea regulată, chiar dacă este doar o dată pe săptămână.

Practicați irigarea corectă

Dacă vă confruntați cu o aprovizionare limitată cu apă din cauza secetei, cel mai bine este să practicați tehnici adecvate de irigare.

Opriți stropitorul central și plasați un stropitor mai aproape de copaci (dedesubtul acestuia este cel mai strategic loc).

Acest lucru asigură că întreaga zonă rădăcină este acoperită de aspersor. Apa ta trebuie să îmbogățească rădăcinile copacilor tăi pentru a-i menține în viață în timpul secetei.

De asemenea, puteți adăuga o linie de picurare în jurul copacului pentru a permite livrarea eficientă a apei către rădăcinile acestuia.

Plasarea pungilor de apă în jurul copacilor mai mici este, de asemenea, o modalitate de a-i menține hidratați în timpul secetei. Amintiți-vă, udarea ar trebui să fie pe sol, nu pe frunziș.


Citeste si:


Injectați apă în rădăcinile copacului dvs

Dacă seceta vă afectează copacii, puteți întreba compania de copaci dacă vă poate ajuta cu injectarea cu apă adâncă.

Acest lucru se face folosind injecție hidraulic-presiune și puteți folosi apă reciclată pentru aceasta. Pentru o injectare mai profundă, deși ca la rădăcinile sale, ar trebui să utilizați apă potabilă.

Minimizați pierderea de apă

Datorită căldurii extreme în timpul secetei, apa se evaporă mai repede. Puteți preveni acest lucru prin mulcire.

Mulcirea ajută rădăcina să rămână hidratată. Dacă nu sunteți sigur cum să faceți mulcirea, compania dvs. de service pentru copaci vă poate ajuta.

Mulcirea este procesul de adăugare a unor materiale deasupra solului din jurul copacilor tăi pentru a conserva umiditatea solului și pentru a menține și a preveni uscarea.

Aceasta este, de asemenea, o modalitate excelentă de a opri buruienile să crească. Atunci când este realizată profesional, mulcirea poate spori, de asemenea, atractivitatea zonei, ceea ce o face o soluție excelentă pentru copacii amenajați în timpul secetei. Mulciul menține, de asemenea, solul mai rece, ajutând astfel rădăcina unui copac să supraviețuiască secetei extreme.

Tăierea nu este recomandabilă, totuși în timpul secetei. Tăierea vă poate stresa uscarea copacilor și îi poate provoca moartea.

Evitați și utilizarea îngrășămintelor cu acțiune rapidă. A da copacilor tăi îngrășământ nu va ajuta prea mult din cauza lipsei de apă în timpul secetei.

La ce să fii atent în timpul secetei

Chiar și cu tehnici riguroase de planificare și udare, seceta ar putea ajunge să ucidă unii dintre copacii tăi și să-ți distrugă peisajul.

Este important să fii atent la copacii și arbuștii tăi. Unele semne vă pot spune dacă un copac este pe moarte sau dacă mai poate fi salvat.

Puteți cere companiei dvs. de service pentru arbori o a doua opinie sau le puteți cere să o elimine pentru dvs., după cum este necesar.

Printre simptomele unui copac pe moarte în timpul secetei se numără decolorarea frunzelor și frunzele care cad prematur.

De asemenea, s-ar putea să observați că partea superioară a copacului dvs. moare. Dacă vedeți aceste semne, atunci arborele dvs. este acum stresat de secetă și este timpul să vă contactați compania de arbori sau un arborist.

La pachet

De ce ar trebui să mergi un drum lung doar pentru a-ți salva copacii în timpul secetei? Pe lângă faptul că ne oferă aer curat și oferă umbră în timpul verii, copacii pot crește și valoarea proprietății tale odată ce te-ai decis să o scoți pe piață.

Dacă vei practica acești cinci pași simpli pentru a avea grijă de copacii tăi în timpul secetei, poți fi sigur că copacii tăi vor supraviețui secetei.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.