Imaginează-ți că ai plecat într-o vacanță de o săptămână și te-ai întors la podea, mobilierul și aparatele electrice ude.

image - Key Steps to Take if Your House Floods
Pași cheie pe care trebuie să îi luați în cazul în care casa dvs. se inundă

A păși într-o casă inundată este destul de demoralizant, ca să nu mai vorbim de periculos, mai ales dacă probabil a lăsat câteva aparate electrice în priză.

Indiferent dacă ați fost victima unei calamități naturale sau ați uitat să închideți robinetul, cel mai bine ar fi să acționați rapid pentru a preveni deteriorarea ulterioară a casei dvs. Iată câțiva pași cheie pe care trebuie să îi luați în cazul în care casa dvs. se inundă.

Opriți fluxul de apă

Cel mai important lucru pe care ar trebui să-l faceți odată ce aflați că casa dvs. este inundată este să întrerupeți alimentarea cu apă. Dacă este posibil, localizați supapa principală de apă înainte ca aceasta să fie complet scufundată în apă și opriți-o. Din păcate, nu puteți face nimic pentru a opri curgerea apei dacă inundațiile se datorează unor cauze naturale, cum ar fi ploile abundente.

Opriți fiecare sistem electric

După ce ai întrerupt alimentarea cu apă a casei tale, următorul pas ar fi oprirea curentului. Asigurați-vă că opriți toate prizele și scoateți toate aparatele electrice din apă. Dacă nu puteți ajunge la cutia de siguranțe fără a merge prin apă, cel mai bine ar fi să sunați la un electrician.


Citeste si:


Găsiți un loc sigur pentru a aștepta

Dacă inundația se datorează unei țevi sparte sau a unei scurgeri în canalizarea, cel mai bine ar fi să scoți pe toată lumea din incintă, de preferință în afara casei tale. Căutați un loc sigur și uscat și asigurați-vă că toată lumea este bine. Apoi puteți aștepta ajutor după ce sunteți departe de zona inundată.

Suna pentru ajutor!

Dacă inundația nu este prea gravă, probabil că reușiți să faceți curățenie singur. Cu toate acestea, dacă inundațiile sunt intense, ar putea fi necesar să luați în considerare un serviciu de restabilire a daunelor cauzate de apă .

Amintiți-vă, dacă clădirea inundată nu este uscată corespunzător după o inundație, există un risc crescut de apariție a mucegaiului, prezentând un pericol grav pentru sănătatea oricui locuiește în casă.

Înregistrați toate detaliile importante

Înainte de a începe procesul de curățare, o idee excelentă este să faci o mulțime de videoclipuri și fotografii pentru a le prezenta furnizorului tău de asigurări .

Pe măsură ce documentați tot ce s-a întâmplat în incintă, aveți grijă să nu atingeți apa murdară deoarece ar putea foarte bine să fie un amestec de efluent și canalizare. Asigurați-vă că purtați cizme și mănuși impermeabile înainte de a reintra în casa inundată.

Curățați spațiile

Veți avea o călătorie grea odată ce începeți să vă curățați casa inundată. Începeți prin a salva orice obiecte prețioase, cum ar fi covorul și electrocasnicele și îndepărtați tot mobilierul umed. Puteți apoi să uscați zona și să dezinfectați orice obiecte care s-au înmuiat în apă.

Încheierea

O casă inundată poate provoca sentimente de stres pe măsură ce începi să te gândești la amploarea daunelor aduse proprietății tale.

Cu toate acestea, trebuie să păstrați un cap la nivel în lumina tuturor emoțiilor intensificate și să luați decizii corecte. Respiră lung și adânc și știi că situația se va îmbunătăți în cele din urmă.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.