Te-ai decis să iei un câine, ceea ce este excelent! Un câine este mai mult decât un prieten. Este o parte semnificativă a vieții tale. Pentru câine, tu ești întreaga sa viață. De asemenea, studiile au stabilit beneficiile mentale și fizice ale păstrării unui câine, de la tratarea eficientă a stresului până la scăderea nivelului de trigliceride.

Odată ce obții un cățeluș de la un crescător sau chiar adopti, trebuie să continui socializarea acestuia deoarece crescătorul ar fi început deja procesul la câteva săptămâni după naștere.

image - Ways of Socializing Dog with Other Dogs
Modalități de a socializa câinele cu alți câini

Există mai multe moduri de a socializa câinii cu alți câini , care sunt ușor de implementat și oferă rezultate eficiente. Chiar dacă nu ți-ai socializat câinele de când era cățeluș, nu este niciodată prea târziu pentru a începe.

Modalități de a vă socializa câinii cu alți câini

Aceste sfaturi vă vor ajuta să vă socializați câinii cu ceilalți câini.

Începeți cu un singur câine

Evitați să vă expuneți câinele la mai mulți câini de la început. În schimb, o opțiune mai bună este să le prezentați unui singur câine aparținând unui membru al familiei, unui prieten sau unei rude care a devenit complet socializat. Este util ca câinii să meargă împreună, păstrând o distanță de siguranță unul de celălalt.

Dacă câinele tău dorește să adulmece sau să interacționeze cu celălalt câine, asigură-te că este calm în timpul procesului. Odată ce s-au familiarizat și s-au confortabil unul în prezența celuilalt, încercați să scoateți lesa și observați-le comportamentul.


Citeste si:


Încercați să o duceți într-un parc pentru câini

Un parc pentru câini este ca orice alt parc, cu diferența că este plin cu câini fără lesă și cu proprietarii lor umani în loc de alți oameni cu copiii lor. Vă oferă dvs. și animalului dvs. de companie să socializați cu ceilalți proprietari și animalele lor de companie într-un cadru natural.

Spre deosebire de parcurile publice, cele private sunt dotate cu personal, iar câinii sunt inspectați pentru păduchi sau alte condiții înainte de intrare. Un parc pentru câini este ideal pentru prietenul tău blănos, deoarece studiile arată că, la fel ca ființele umane, și câinilor le place să interacționeze cu alți câini pentru a crea o legătură socială și o relație jucăușă.

Cu toate acestea, ați putea dori să evitați să vă duceți prietenul cu patru picioare în parcul pentru câini, dacă nu este socializat, deoarece zgomotul neașteptat, oamenii, alți câini și împrejurimile ar putea găsi prea multe de gestionat.

Expune-i la noi medii

Câinele tău nu se va simți niciodată confortabil în prezența altor câini decât dacă îl introduci în împrejurimi necunoscute, unde poate găsi alți câini. A lua același traseu și a întâlni aceiași canini vă va ajuta doar într-o anumită măsură procesul de socializare.

Încercați pavaje, trotuare și drumuri de pământ mai noi care constau din alți câini cu caracteristici fizice diferite. Puteți chiar să vă plimbați câinele într-un cartier complet diferit în unele zile, dacă este posibil.

Recompensează-ți câinele pentru un comportament bun

Mulți proprietari de câini au o noțiune greșită despre supunerea câinilor și caută să-și forțeze animalele de companie să se supună. Făcând asta nu va servi decât la creșterea agresivității și a defensivității. Să-ți recompensezi câinele pentru comportamentul său bun, mai degrabă decât să-l pedepsești, este o modalitate mai bună de a insufla disciplină și supunere.

Încercați să le oferiți bunătăți ori de câte ori sunt prietenoși în preajma altor câini, pentru a le spune că sunteți fericit. Chiar dacă aveți un câine adult nesocializat care devine agresiv în preajma altor câini, încercați să rămâneți calm. Fii precaut și comportă-te normal, lăsând animalul tău să evalueze singur situația și să reacționeze în consecință.

Acestea sunt câteva modalități de a socializa câinii cu alți câini și de a vă asigura că se simt confortabil în prezența lor. Ajută să ai un câine prietenos, deoarece îi poți duce oriunde fără să-ți faci griji cu privire la comportamentul și consecințele nedorite.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.