Este considerată o etapă importantă atunci când o persoană își cumpără prima casă. Este, de asemenea, o realizare uriașă și este important să poți avea grijă și de această investiție pentru ca aceasta să nu devină o răspundere. Ar trebui să luați o casă suficient de ușor pentru a vă întreține cu finanțele actuale.

Există destul de multe lucruri de care proprietarii trebuie să aibă grijă. Spre deosebire de apartamentele închiriate, nu veți avea avantajul de a avea pe cineva să se ocupe de toate problemele dvs., cum ar fi instalațiile sanitare, iluminatul și chiar întreținerea.

image - A Homeowner’s Checklist; 6 Things You Should Do Annually
Lista de verificare a proprietarului casei; 6 lucruri pe care ar trebui să le faci anual

De toate acestea se va ocupa proprietarul atunci când îi suni. Dar când ai o casă, lucrurile stau cu totul altfel.

Dacă ai grijă în continuare de casa ta, poți economisi o mulțime de bani și durere pe termen lung. Există câteva lucruri care necesită o întreținere de rutină și apoi sunt gata.

Dacă nu faceți acest lucru, aceste lucruri vă pot crea probleme uriașe în viitor. Am discutat cu o mulțime de experți în domeniul imobiliar pentru a afla care sunt cele mai esențiale lucruri de care o persoană ar trebui să aibă grijă anual în casa sa.

Inspectați-vă casa după sosirea iernii

Dacă locuiți în Canada, iernile pot fi destul de brutale. Există o mulțime de lucruri care pot provoca daune casei tale în această vreme aspră. Iarna vă poate deteriora aleea din cauza ninsorilor abundente.

Este destul de comun să întâmpinați probleme la instalații sanitare. Temperaturile sub nivelul de îngheț arată o mulțime de probleme potențiale pe care ar trebui să încercați mai ales să le rezolvați în timpul primăverii, deoarece va fi destul de dificil să faceți acest lucru în zăpadă.

Gheața și zăpada pot pune presiune pe acoperișul dvs., ducând la scurgeri și chiar și la șindrilă slăbită. Chiar și jgheaburi pot fi blocate de zăpadă și gheață, ceea ce duce la diguri de gheață care sunt umplute cu resturi.

Chiar și calafătul de la ferestre poate fi scos din cauza frigului, ceea ce duce la curenți de aer care ar putea să vă îmbolnăviți dumneavoastră sau familia. Ar trebui să fiți întotdeauna atenți și să vă curățați aleea pentru a preveni alunecarea și căderea.


Citeste si:


Curățați-vă jgheaburile

Știați că mulți dăunători se pot reproduce în jgheaburile dvs.? Acest lucru ar putea fi șocant, dar resturile poartă cu el o mulțime de dăunători. Este vital să vă curățați jgheaburile înfundate din mai multe motive.

Acest lucru vă poate deteriora destul de grav acoperișul și poate împiedica curgerea adecvată a apei. Acest lucru va face ca toate precipitațiile să se acumuleze și să se reverse, punând greutate pe jgheaburi. Acestea stimulează, de asemenea, organismele care cauzează boli în ploaie pe care doriți să le țineți cât mai departe posibil.

Trebuie să știi un lucru, cât de curată este casa ta nu va conta dacă o astfel de boală se răspândește din exteriorul casei tale. Ar trebui să o curățați imediat. Mai mult, acest lucru poate deteriora fundația casei tale și poate compromite stabilitatea.

Te poți gândi chiar să angajezi profesioniști pentru curățarea în profunzime a întregii case.

Verificați-vă conductele de aer

Zona în care două dintre conductele tale se întâlnesc este cea mai comună zonă pentru o posibilă scurgere. Acest lucru se ocupă de multă tensiune și presiune asupra acestuia din cauza aerului care trece în mare parte de acolo.

Pot exista destul de multe scurgeri sau găuri în conductele dvs. care pot duce la facturi mai mari la energie, dificultăți de răcire sau încălzire și temperaturi incomode în camerele dvs. La început ar trebui să inspectați totul vizual.

Porniți totul la explozie și verificați dacă există semne evidente de scurgere. Puteți chiar să luați un bețișor de tămâie și să îl mutați pentru a vedea dacă aveți într-adevăr o scurgere.

Banda adezivă ar putea fi o soluție bună temporar, dar este important să reparați acest lucru înainte de a duce la mai multe daune în casa dvs.

Verificați toate calafătul

Acest lucru ar trebui să fie făcut cel puțin o dată pe an, pentru a nu primi curente mari în casa ta. În funcție de vechimea clădirii, ar trebui să decideți cu privire la frecvența de fixare a calafătului. Sigilanții pot dura până la 5 ani înainte de a fi înlocuiți.

Cu siguranță ar trebui să verificați acest lucru înainte de sosirea iernii, astfel încât să nu găsiți crăpături sau intemperii înainte de sosirea iernii aspre. Primăvara este cel mai bun moment pentru a inspecta totul, astfel încât să ai timp să aranjezi reparații și să o faci să se stabilească înainte de schimbarea vremii.

Acest lucru poate cauza probleme prin infiltrarea apei, pierderi de energie și căldură în casă și, în principal, curenți de aer reci pe tot parcursul zilei.

Curățați-vă Coșul de fum

În calitate de proprietar, este important să vă verificați coșul anual. Acest lucru este destul de important pentru a preveni incendiile în casa dvs. Când ardeți ceva în șemineu, funinginea de la coș se acumulează și lasă produse secundare ale arderii lemnului.

De asemenea, vă puteți curăța propriul coș de fum, dar este important să rețineți că siguranța este pe primul loc. Ar trebui să luați măsuri adecvate pentru a vă proteja interiorul casei, cum ar fi hainele, prelatele și cârpele de praf, atunci când măturați coșul de fum.

De asemenea, ar trebui să obțineți tipul potrivit de perii de coș pentru a face acest lucru.

Inspectați-vă balustradele și scările

Este destul de important să vă inspectați balustradele și scările, deoarece aceste lucruri sunt adesea neglijate în timpul întreținerii și inspecției. Acest lucru este destul de important să aveți grijă de siguranța dvs., iar balustradele și scările slăbite și slabe pot fi periculoase.

Dacă aveți o punte, este deosebit de important să verificați scările de acolo, deoarece lemnul poate fi susceptibil la deteriorare și slăbiciune structurală.

Chiar și defecțiunile balustradelor sunt destul de frecvente și ar trebui să verificați astfel încât niciunul dintre oaspeții dvs. să nu cadă de pe el.

Este destul de important să faci verificări de rutină din când în când în casa ta, astfel încât să nu-ți fie grea buzunarul mai târziu. Utilizați această listă de verificare pentru a vă ajuta să vedeți orice aspect pe care ați putea să îl supravegheați.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.