Un garaj existent poate fi îmbunătățit semnificativ cu o ușă de garaj modernă. Pe lângă protecția sporită împotriva spargerii, ușurința în utilizare este, de asemenea, îmbunătățită și aspectul este, de asemenea, îmbunătățit. Cu puțină îndemânare manuală și instrumentele potrivite, o ușă de garaj poate fi instalată cu ușurință singur.

image - Install the Garage Door Yourself
Instalați singur ușa de garaj

Pre-planificare și achiziție

Totul și sfârșitul atunci când alegeți ușa de garaj sunt dimensiunile potrivite. Deschiderea ușii existentă trebuie măsurată exact. Garajele mai vechi sau construite individual, în special, nu îndeplinesc dimensiunile standard. În acest caz, există două opțiuni: fie ușa de garaj este făcută pe măsură, fie deschiderea ușii este reglată ca dimensiune la o dimensiune standard.

La alegere, există opțiunea de a alege dintre diferite modele, fiecare ușă de garaj are propriile cerințe speciale:

 • Cu ușa basculabilă clasică, trebuie să existe suficient spațiu în fața garajului.
 • Pentru ușile secționale și ușile rulante, trebuie să existe spațiu pentru segmente pe tavanul garajului sau deasupra deschiderii ușii.
 • Dacă este planificată o acționare electrică, în mod ideal ar trebui să fie disponibilă o conexiune de alimentare; în mod alternativ, acționările electrice ale ușilor de garaj pot fi acționate și cu o baterie.

Instrucțiuni pentru auto-instalare

Sarcinile pentru instalarea unei uși de garaj diferă în funcție de tipul de ușă selectat și de cerințele structurale. Detalii despre asamblare pot fi găsite în instrucțiunile de asamblare anexate pentru ușa de garaj. Instalarea unei uși de garaj se realizează ca exemplu pentru o ușă secțională în următoarele secțiuni:

Pregătiți materialele și instrumentele:

 • Usa de garaj inclusiv prindere
 • Operator usa de garaj cu cablu de conectare
 • Șurubelniță fără fir
 • scară
 • Cheie
 • Burghiu si burghiu potrivit
 • Material suport pentru șinele de rulare
 • Nivel de spirit
 • Rigla de pliere
 • şurubelniţă
 • Un prelungitor sau un tambur de cablu

Ansamblu cadru

Cadrul care vine cu ușa de garaj este instalat mai întâi. În mod ideal, piesele individuale sunt pre-asamblate și apoi plasate ca întreg în deschiderea garajului și fixate. Pentru o funcționare liberă și o funcționare fără probleme, cadrul trebuie să fie aliniat cu precizie vertical și orizontal. Apoi, găurile de fixare sunt pre-găurite și cadrul este din nou reglat fin și apoi fixat.


Citeste si:


Montați șinele de rulare

Acum șinele sunt mai întâi atașate la cadru și apoi la capătul din spate. Înainte de strângerea finală se verifică din nou poziția corectă cu nivelul cu bulă de aer. În cele din urmă, biela este înșurubat pe capătul din spate al șinelor.

Montați arborele arcului

Arborele cu arc este asamblat și apoi atașat la biela șinei de rulare în suporturile prevăzute.

Montați panourile

Ușa secțională este formată din elemente individuale, așa-numitele panouri. Pentru asamblare, panourile sunt introduse în cadru de dedesubt și înșurubate, iar cablurile de tragere sunt ghidate de-a lungul șinei de rulare până la tamburul de cablu.

Arcuri de preîncărcare

Arcurile sunt montate pe plăcuța de identificare cu numărul corespunzător de spire și fixate cu șuruburi pe arborele arcului. Panourile sunt apoi atașate de șinele de rulare verticale. După instalare, este recomandabil să efectuați un test inițial și să verificați dacă ușa poate fi deschisă și închisă cu ușurință. Dacă nu este cazul, trebuie efectuată reajustarea.

O ușă basculabilă este și mai ușor de instalat: ușa este corect aliniată în deschidere și fixată temporar. Șinele de rulare sunt apoi atașate de tavanul garajului sau de pereți.

Instalați singur operatorul ușii de garaj

 • Acționarea electrică a ușii este convenabilă și scutește supărarea de a ieși din vehicul pentru a deschide sau închide ușa garajului. La fel ca ușa în sine, puteți instala singur unitatea. Acest lucru se face practic în următorii pași:
 • Operatorul ușii de garaj este asamblat conform instrucțiunilor. Pentru a face acest lucru, șina de rulare este asamblată și apoi căruciorul de glisare este împins înăuntru. Este important să vă asigurați că rulează fără probleme, fără a se înclina.
 • Dacă nu este preasamblat, lanțul de transmisie este acum introdus în șină și în același timp trecut prin cărucior. Lanțul este strâns cu un întinzător de lanț și plasat pe șina de rulare.
 • În a treia etapă, motorul este conectat la șina de rulare, iar consolele de montare sunt montate pe partea laterală a carcasei motorului.
 • Unitatea este atașată, aliniată și fixată în mijlocul buiandrugului garajului.
 • În ultima etapă, ușa garajului este conectată la operator folosind un atașament adecvat. După conectarea la sursa de alimentare, unitatea este gata de funcționare.

Cât costă o ușă nouă?

Costul unei uși de garaj depinde de mărime, producător și, bineînțeles, de tipul ușii de garaj. Cele mai ieftine sunt ușile basculante simple, care sunt disponibile de la aproximativ 450 de euro, ușile secționale costă de la 800 de euro. Cele mai scumpe sunt rulourile cu prețuri care încep de la 1.000 de euro.

Dacă îți instalezi singur ușa de garaj, economisești costurile instalării acesteia de către un specialist. Costurile de instalare sunt intre 300 si 500 de euro. În consecință, puteți economisi o sumă în intervalul de trei cifre instalând-o singur.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.