Înlocuiește Windows – Da sau Nu?

În general, ferestrele strânse au sens. Pentru că ferestrele sunt unul dintre punctele slabe majore ale unei case.

Aici aerul rece împinge spre interior, în timp ce căldura generată laborios poate scăpa afară.

image - Replacing Windows - When is the Renovation Worthwhile?
Înlocuirea ferestrelor – Când merită renovarea?

Camerele termice, care afișează în mod impresionant pierderea în roșu, arată că cea mai mare parte a căldurii se pierde adesea prin ferestre. Imaginea termică arată: Deși ramele sunt închise, aerul cald alunecă afară.

Motivul: geamurile nu se țin bine. Aici puteți găsi detalii de instalare a ferestrelor comerciale .

Numărul de felii este crucial

Unu, doi sau trei? Pentru pierderea de căldură, numărul de geamuri din ferestre este decisiv – și dacă acestea sunt umplute cu un gaz nobil sau conțin doar vid.

Dacă o renovare are sens poate fi văzut în cele din urmă din așa-numita valoare U. Definește pierderea de căldură sau transferul de căldură. Cu cât o fereastră conține mai puține panouri, cu atât valoarea U este mai proastă.

De la actuala Ordonanță privind economisirea energiei din 2009, geamurile termoizolante sunt obligatorii. Aceste ferestre sunt considerate etanșe, energia rămâne în casă. Ferestrele cu un singur panou de sticlă au o valoare U de până la 5,8 și o cantitate enormă de căldură curge afară.

Geamul termoizolant dublu – mai ales din anii 70 și 80 – fără umplere cu gaz are o valoare de transfer termic de 2,7. Trei pahare într-o fereastră fără gaz nobil sunt date ca 1.9. Până la această valoare U, consultanții energetici recomandă instalarea de ferestre noi. Potențialul de economisire este considerabil.

Doar scăderea valorii U cu 0,1 (W / m2K) economisește un litru de ulei de încălzire pe metru pătrat de suprafață a ferestrei – TÜV Rheinland a calculat că se pierde cu 50 până la 70% mai puțină căldură prin noile ferestre termoizolante, comparativ cu ferestrele obișnuite. ferestre vechi ale clădirii. „Aceasta economisește bani”, rezumă dr. Brickwedde. Factura de încălzire poate fi redusă cu aproximativ 240 până la 260 de euro.


Citeste si:


Verificare energetică gratuită

Dacă geamurile sunt instalate după 1995, este indicat să cereți sfatul unui specialist și să vă determinați valoarea U.

Fundația Federală Germană pentru Mediu organizează o verificare gratuită a energiei ca parte a campaniei sale „Beneficiu pentru renovarea casei”.

Inițiativa este realizată de meșteri instruiți și consultanți energetici. Se aplica la nivel national si are scopul de a oferi o prima vedere de ansamblu asupra starii energetice a casei.

Pe de altă parte, nu recomandăm înlocuirea ochelarilor de protecție termică dublă și triplă cu o acoperire și umplere cu gaz.

Acestea ajung la o valoare U de cel puțin 1,3, o înlocuire nefiind amortizată, conform actualului studiu „Eficiența economică a modernizării energetice în clădirile rezidențiale folosite de proprietar” al agenției germane de energie Dena.

Avertisment Mucegai!

Ferestrele noi, termoizolante au sens în condițiile descrise, dar la renovare, înlocuirea ferestrelor este de obicei doar un pas dintre multe. Nu fără motiv, mulți proprietari se tem de umezeală sau chiar de mucegai după ce și-au cumpărat casei ferestre noi.

De fapt, geamurile dense reduc schimbul de aer în toată casa. Acest lucru crește umiditatea din camere, care este deosebit de vizibilă pe pereții reci – și anume cu mucegai. Acest efect este întărit de pereții exteriori și tavanele prost izolați, care sunt reci în mod natural iarna.

Acesta este motivul pentru care consultanții energetici recomandă întotdeauna nu doar implementarea unei măsuri în timpul renovării, ci și supravegherea întregii case.

Cea mai bună sticlă izolatoare nu este de nici un folos dacă punțile termice conduc aerul încălzit în exterior. Dacă nu este suficient spațiu, ar trebui să mutați ferestrele de la marginea din față a zidăriei pentru ca ulterior izolația să poată acoperi ramele ferestrelor și să evite punțile termice”, ne sfătuiește dr. Brickwedde.

Cu alte cuvinte: Este întotdeauna recomandabil să izolați pereții exteriori dacă ferestrele vor fi înlocuite într-o clădire veche. Dacă renovarea nu se efectuează imediat, aceasta trebuie făcută după cel târziu doi ani pentru a preveni dezvoltarea mucegaiului.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.