În timpul unei pene de curent, ultimul lucru pe care vrei să-l întâmple este o alimentare de rezervă care nu va porni. În mare parte, această problemă este una minoră și nu este ceva de care să vă faceți griji. Făcând unele depanare, puteți restrânge motivele pentru care un generator nu pornește și puteți încerca să rezolvați singur problema.

În plus, manualul utilizatorului are o listă de instrucțiuni privind îngrijirea și întreținerea echipamentului, inclusiv problemele tehnice pe care le puteți întâlni.

image - How Do You Fix a Generator That Won’t Start
Cum remediați un generator care nu pornește

Repararea unui generator care nu pornește

Astăzi, vom verifica câteva posibile motive pentru care aparatul nu pornește și ce puteți face pentru a remedia problema.

Înlocuiți filtrul de aer

Dacă observați ceva progres în timpul sufocării, dar motorul nu a pornit complet, filtrul de aer poate fi înfundat cu murdărie și praf. Acest blocaj va împiedica curgerea aerului prin carburator pentru ardere.

Este ușor de văzut dacă filtrul de aer este murdar și necesită înlocuire. Odată ce înlocuiți filtrul de aer, nu uitați să mutați șocul în poziția de pornire înainte de a încerca să porniți motorul. Îngrijirea și întreținerea regulată a generatorului dvs. pot preveni și rezolva această problemă de pornire.

Verificați sufocarea

Choke-ul este responsabil pentru cantitatea de aer care curge în carburator atunci când încercați să porniți motorul. Preveniți amestecarea prea puțin sau prea mult aer cu combustibilul, ajustând corespunzător poziția șoculului.

Închideți șocul timp de câteva ore dacă porniți un motor pe care nu l-ați folosit de ceva timp, punându-l în poziția „pornire”. Pe măsură ce generatorul se încălzește, deschideți treptat șocul mutându-l în poziția „funcționare”. Pe de altă parte, dacă tocmai ați oprit mașina și motorul este încă fierbinte, asigurați-vă că șocul este deschis la jumătate înainte de a reporni.


Citeste si:


Desfundați carburatorul

Depozitarea generatorului pentru o perioadă lungă de timp fără curățarea carburatorului poate cauza probleme de pornire. Benzina veche poate înfunda carburatorul, împiedicând noul combustibil să treacă.

Curățați carburatorul închizând supapa înainte de a scoate vasul de dedesubt. Îndepărtați resturile de combustibil cu o perie și prosoape. De asemenea, puteți curăța duza cu jet de alamă folosind un ac de siguranță sau un ac de cusut. Apoi, deschideți supapa de combustibil înainte de a porni din nou motorul.

Baterie moarta

Dacă generatorul dvs. folosește un demaror electric sau o telecomandă, verificați dacă există o problemă cu bateria. Pentru a depana această problemă, verificați dacă generatorul dvs. are un demaror cu recul auxiliar și încercați să îl utilizați pentru a porni motorul.

Dacă funcționează, atunci utilizați priza de 12 V DC de pe generator pentru a încărca bateria demarorului electric. În caz contrar, o puteți face printr-o priză de acasă de 12 V AC.

Alternativ, luați niște cabluri jumper și porniți bateria generatorului folosind cel de la mașina dvs. Dacă întâmpinați în continuare probleme la pornirea aparatului, continuați să căutați alte posibile probleme.

Adăugați mai mult combustibil

Deși pare prea evident, nu va strica să verificați rezervorul de combustibil al mașinii dacă acesta conține suficientă benzină pentru ca motorul să pornească. Utilizarea benzinei mai vechi de două luni poate deteriora motorul. Prin urmare, îndepărtați combustibilul blocat în rezervor și carburator înainte de a umple cu gaz proaspăt.

Asigurați-vă că îndepărtați combustibilul vechi în siguranță utilizând un kit. Dacă utilizați un generator alimentat cu propan, verificați dacă rezervorul de GPL este umplut suficient. De asemenea, asigurați-vă că tubulatura și supapele rezervorului sunt deschise.

Înlocuiți sau adăugați mai mult ulei

Uleiul este la fel de esențial ca și combustibilul pentru ca generatorul dumneavoastră să funcționeze fără probleme. Generatoarele moderne au senzori care opresc automat mașina atunci când nivelul de grăsime este scăzut. Prin urmare, nivelurile scăzute de ulei pot fi un alt motiv pentru care motorul nu pornește.

Este posibil să existe o scurgere sau ați uitat să schimbați uleiul după ce ați folosit echipamentul mai mult de 50 de ore. Verificarea uleiului este la fel de ușoară ca și utilizarea jojei care se găsește în interiorul carterului. De asemenea, puteți înlocui filtrele în timp ce schimbați uleiul ca pas suplimentar de întreținere pentru o îngrijire mai bună a mașinii.

Scoateți cablurile conectate

De cele mai multe ori, cablurile conectate la generator sunt adesea trecute cu vederea la pornirea mașinii. Nu uitați să scoateți toate cablurile atașate de la prize înainte de a porni motorul.

Înlocuiți bujia

Dacă motorul nu prezintă semne de viață în timpul pornirii, este posibil să aveți unele probleme cu bujia. Scoateți bujia de la motor folosind priza corespunzătoare și îndepărtați resturile cu o perie. De asemenea, puteți regla distanța de pe electrozi conform specificațiilor producătorului.

O bujie care funcționează produce scântei albastre atunci când încercați să o țineți de carter și să trageți demarorul cu recul. Veți ști că bujia trebuie înlocuită dacă găsiți depuneri blocate, electrozi sparți sau porțelan crăpat.

Apelați la un profesionist

Dacă acești pași de bază de depanare nu au rezolvat problema, ar putea fi ceva mai serios care necesită ajutor profesional. Nu ezitați să luați legătura cu un tehnician pentru a vă verifica generatorul. Este mai bine să abordați problema acum, astfel încât să fiți sigur că sunteți pregătit pentru o întrerupere a curentului .


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.