Când vine timpul să înlocuiască podelele unei case, mulți oameni constată că nu pot decide între lemn și gresie. Vor să se asigure că alegerea lor adaugă frumusețe și valoare reședinței. Cum pot decide între aceste două materiale? Ce trebuie să știe?

image - Tiles vs. Hardwood Flooring The Complete Comparison
Gresie vs. podele din lemn de esență tare Comparația completă

Opțiuni

Pardoseala din lemn vine atât în stil solid, cât și în stil proiectat. Producătorii fac podele din lemn masiv folosind un singur tip de lemn, în timp ce podelele proiectate constau dintr-un strat subțire de lemn masiv peste un strat gros de plăci fibroase de înaltă densitate sau placaj rigid.

În schimb, țiglă vine în versiuni de ceramică, porțelan, piatră și lemn. Placa ceramică este durabilă, dar porțelanul este și mai rezistent și nu se va păta la fel de ușor.

Placile de ciment sunt poroase, dar proprietarii le pot refinisa dacă este necesar, iar plăcile de piatră oferă varietate, deoarece nu există două plăci identice. Placile asemănătoare lemnului imită aspectul lemnului cu beneficiile plăcilor. Vizitați un dealer de podele multifamiliale pentru a vedea aceste opțiuni și pentru a determina care este cel mai potrivit pentru nevoile dvs.

Cost

Lemnul de esență tare prelucrat costă de obicei mai puțin de 10 USD pe metru pătrat, deși speciile rare și exotice cresc costul. Lemnul masiv de esență tare costă aproximativ la fel, dar așteptați-vă să plătiți 15 USD sau mai mult dacă alegeți un lemn special.

Placile de ceramică și porțelan costă de obicei 5 USD sau mai puțin pe metru pătrat, în timp ce plăcile de piatră vin cu prețuri semnificativ mai mari.


Citeste si:


Instalare

Experții recomandă să lăsați montarea oricărei pardoseli în seama profesioniștilor. Singura excepție ar fi pardoseala cu clic împreună sau cu blocare prin clic. Pardoseala trebuie să fie nivelată, iar instalatorul trebuie să deschidă corespunzător plăcile.

Mai mult, instalarea unei podele afectează valoarea locuinței. O lucrare de bricolaj ar putea avea un impact negativ asupra valorii de revânzare a casei în viitor.

Întreținere și durabilitate

Podelele din lemn de esență tare și podelele din gresie sunt durabile. Cu toate acestea, lemnul de esență tare poate prezenta uzură în timp și se zgârie. Podelele din gresie rezistă la zgârieturi, dar pot suferi alte tipuri de daune.

Un proprietar poate refinisa podelele din lemn, dar această opțiune nu este disponibilă pentru multe pardoseli cu gresie.

Proprietarii trebuie să curețe podelele din lemn de esență tare cu produse specifice, și același lucru se aplică și pentru podelele din gresie din piatră naturală. În schimb, plăcile de porțelan și ceramică pot fi curățate cu un detergent ușor și apă.

Avantajele și dezavantajele pardoselilor din lemn

Podelele din lemn de esență tare cresc valoarea de revânzare a unei case, dar necesită mai multă întreținere . Sunt mai ușoare pentru articulații și sunt calde în zilele reci. Așteptați-vă să plătiți mai mult pentru acest tip de pardoseală, care nu trebuie instalată niciodată în zone cu niveluri ridicate de umiditate.

Placile asemănătoare lemnului servesc ca o opțiune mai bună în aceste zone, dar pot fi dure și reci. Cu toate acestea, ele oferă aspectul lemnului și avantajele plăcilor, făcându-le ideale pentru mulți proprietari de proprietăți în prezent.

Avantajele și dezavantajele pardoselilor din gresie

Tigla cântărește mai mult decât lemnul, iar acest lucru ar putea deveni o problemă în etajele superioare ale unei case. În plus, proprietarii consideră adesea că costă mai mult transportul și instalarea pardoselilor din gresie. Cu toate acestea, gresia necesită întreținere redusă, este rezistentă la apă și poate merge în majoritatea încăperilor unei case.

Când vine timpul să instalați pardoseli noi, luați în considerare atât gresia, cât și lemnul. Unele camere se descurcă cel mai bine cu podelele cu gresie, cum ar fi bucătăria și baia, în timp ce mulți proprietari aleg podele din lemn pentru sufragerie, dormitoare și birou.

Este o chestiune de a ști ce opțiune să alegi pentru fiecare cameră și de ce. Cu aceste informații, alegerea pardoselilor pentru diferite zone ale unei case devine mult mai ușoară.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.