Trebuie să deții pământ pentru a fi fermier?

Răspunsul la această întrebare este simplu – nu, nu. Dacă puteți aranja lumina soarelui, pământul și recipientele adecvate, puteți cultiva alimente pe balcon. Puteți aduce atmosfera de țară în spațiul dvs.

image - Container Gardening - A Farm Alternative or A Waste of Time
Grădinăritul în containere – O alternativă la fermă sau o pierdere de timp

Puteți cultiva aproape orice, cum ar fi legume pentru salată, ierburi pentru mâncare sau fructe pentru smoothie-uri.

Grădinăritul în containere este ușor și pentru începători să o îndeplinească în timp ce lucrează. Cu abundența de instrumente și numeroase plante, puteți cultiva fructele și legumele pe care le consumați.

Lumina soarelui

Lumina soarelui este un factor critic. Ar trebui să vă asigurați că spațiul selectat primește lumină solară abundentă în timpul zilei.

Plantele și legumele pe care le consumăm au nevoie de multă lumină solară pentru a-și sursa nutrienții. Deși, într-un cadru rural ideal, s-ar putea să nu fie o mare îngrijorare.

Experții sugerează că șase ore de lumină directă a soarelui sunt suficiente pentru orice pom roditor. Dacă este mai puțin, pomii s-ar putea să nu producă fructe. Este valabil mai ales pentru fructele de trestie, cum ar fi zmeura, boysenberries sau murele.

Puteți face un studiu al soarelui și puteți face fotografii la intervale regulate într-o zi însorită. Documentarea imaginilor marcate de timp vă poate ajuta să înțelegeți orele de lumină solară. Alternativ, puteți utiliza aplicațiile pentru smartphone pentru a determina același lucru.

Merită menționat că plantele de mentă și căpșunile se pot descurca cu mai puțin de patru ore de soare dacă primesc orice lumină reflectată.


Citeste si:


Sursa de apa

Pentru grădinile din pământ, udarea nefrecventă și profundă funcționează cel mai bine, încurajând rădăcinile adânci în sol. Cu toate acestea, acest lucru nu funcționează pentru plantele de pe ghivece și se usucă rapid.

Este posibil să trebuiască să le udați de mai multe ori pe zi în zilele caniculare. Prin urmare, ar trebui să aflați cum veți uda grădina propusă.

Apartamentele moderne au adesea balcoane cu instalații sanitare adecvate pentru această muncă. În timp ce treceți la un cadru rural, va trebui să aranjați o sursă de apă din interiorul casei.

Puteți folosi căzi de plastic de dimensiuni mari pentru a configura un sistem de irigare prin picurare. Asigurați-vă că umpleți cada în mod regulat și acoperiți cada pentru a evita evaporarea și țânțarii. Adapatoarele de modă veche pot fi, de asemenea, o altă opțiune pentru a uda grădina de pe balcon.

Aveți grijă de detaliile minute

O bună practică pe care o puteți urma în timp ce udați plantele este să udați solul încet și să nu aruncați totul.

Ar trebui să încetați să udați o anumită oală și să treceți la următoarea când vedeți că apa picură de jos. De asemenea, puteți folosi farfurioare pentru a colecta apa curentă.

Ghivecele sunt esențiale pentru întregul proces și puteți alege ghivece din țesătură sau teracotă. Sunt poroase și ieftine. Acestea permit mult aer pentru rădăcini și se pot răspândi în loc să se înfășoare în interior.

Lipsa substanțelor chimice și a materialelor plastice îl face o alegere prietenoasă cu mediul.

Ar trebui să aflați despre capacitatea de încărcare pe care o poate suporta balconul dvs. Este deosebit de critic pentru clădirile mai vechi. De asemenea, ar trebui să adăugați greutatea mobilierului și a dvs. în timp ce calculați greutatea pe care va trebui să o suporte balconul .

Pamantul

Ar trebui să considerați solul ca un obiect fundamental asemănător cu fundația casei dvs. Solul este de o importanță capitală și determină calitatea produselor tale.

Puteți alege pământ pentru ghivece care poate scurge bine apa. Asigurarea prezenței unei cantități mai mari de materie organică precum compostul este vitală.

Un sol biodinamic care conține microbi benefici și este viu din punct de vedere biologic este cea mai bună alegere. Puteți avea îngrășăminte organice care se diluează ușor pentru a le completa. O astfel de compoziție este mult mai bună decât orice aditiv chimic.

Plantele

După ce ați determinat o zonă luminată de soare, sursa de apă și solul, trebuie să selectați ceea ce veți cultiva. Poti verifica soiurile de pitici care sunt ideale pentru un spatiu compact.

Plantele fructifere au rădăcini care se limitează în ghiveci, iar balconul tău nu este copleșit.

Căutați o pepinieră locală și căutați sugestii despre ceea ce crește bine în zona dvs. Pe baza contribuției lor și a obiectivului dvs., apelați la plantele pe care credeți că ar trebui să le includeți în grădina dvs. de containere.

Cele mai ușoare legume pe care le puteți cultiva în recipiente includ roșiile, ridichile, fasolea, ardeii, fasolea sau morcovii. Poti incerca si varietatea pitica de rosii – rosii cherry.

Toate soiurile de mazăre și sfeclă pot crește bine în grădina dvs. de containere. Dacă puteți plasa o oală de cinci galoane, puteți crește și vinete, deoarece au nevoie de mult spațiu pentru ca fiecare vinete să crească.

Pașii de mai sus sunt câțiva dintre elementele fundamentale ale grădinăritului în containere. Trebuie să rețineți că aceasta nu este o listă exhaustivă și există mulți alți factori pe care îi puteți lua în considerare în funcție de cerințele dvs.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.