Alegerea podelei potrivite este o decizie importantă. Îți vei dori ceva care arată bine, va dura și se încadrează în bugetul tău. Poate fi dificil să decideți care este cea mai bună opțiune, deoarece există multe variabile.

Cu toate acestea, podelele din lemn de esență tare, cum ar fi această pardoseală de calitate, este întotdeauna o alegere bună. Vine într-o mare varietate de stiluri și este durabil. Întrebarea este dacă ar trebui să optați pentru lemn prelucrat sau masiv.

image - The Ultimate Guide to Choosing Between Engineered and Solid Wood Flooring
Ghidul suprem pentru alegerea dintre podelele din lemn masiv și proiectate

Podele proiectate

Podelele proiectate sunt realizate din placaj. Acesta este în general de înaltă calitate pentru a asigura durabilitatea. Placajul este acoperit cu lemn de esență tare, dându-i același aspect ca lemnul de esență tare, dar este substanțial mai ieftin.

Stilurile și culorile disponibile cu o podea proiectată sunt aceleași ca și cu podelele din lemn masiv. La urma urmei, stratul superior al unei podele proiectate este efectiv același cu podeaua din lemn masiv.

Podele din lemn masiv

După cum sugerează și numele, acest tip de pardoseală este alcătuită în întregime din lemn. Asta înseamnă că este sută la sută lemn masiv.

Acest tip de pardoseală este, de obicei, creat în scânduri lungi și are margini cu limbă și caneluri pentru a se asigura că poate fi interblocat cu ușurință. Pe lângă interblocarea plăcilor, acestea vor trebui să fie bătute în cuie pe pardoseală pentru a preveni mișcarea.


Citeste si:


Avantajele lemnului masiv

Pardoseala din lemn masiv este mai scumpă decât podeaua proiectată. Dar, există un motiv bun pentru asta. Deoarece este realizat în întregime din lemn de înaltă calitate, este mai costisitor de realizat. Spre deosebire de aceasta, podelele proiectate sunt predominant placaj, care este un lemn manufacturat și, prin urmare, mai ieftin de creat.

Pardoseala din lemn masiv este probabil să reziste între 30-100 de ani dacă este îngrijită. Spre deosebire de aceasta, podelele proiectate durează în general între 20-40 de ani. Este încă impresionant, dar nu în aceeași ligă.

De asemenea, merită remarcat faptul că o podea din lemn masiv poate fi șlefuită și apoi refinisată de mai multe ori de-a lungul vieții sale, fără a pierde integritatea aspectului finit. Spre deosebire de aceasta, podelele proiectate pot fi șlefuite doar o dată sau de două ori. După aceasta, este posibil să începeți să vedeți placajul sub finisaj, ceea ce va distruge aspectul lemnului.

De asemenea, ar trebui să rețineți că adâncimea scândurilor este mult mai mare cu podelele din lemn masiv decât cele din inginerie. Acest lucru îl ajută să reziste mai mult și îi îmbunătățește calitățile de izolare.

În cele din urmă, podelele din lemn masiv au în general o gamă mai largă de culori.

Avantajele pardoselii proiectate

Pardoseala proiectată este similară ca lungime cu lemnul masiv. Scândurile ambelor sunt lungi de cel puțin 12 inci. Scândurile de podea proiectate pot avea o lungime de până la 60 de inci, în timp ce podelele din lemn masiv se pot extinde până la 84 de inci. Ambele tipuri de pardoseală au aceeași lățime.

Dar, locul în care pardoseala proiectată își are capacitatea de a supraviețui în condiții umede. În mediile umede și umede, podeaua din lemn masiv se poate deforma, pardoseala proiectată are o rezistență mult mai mare la umiditate și este foarte puțin probabil să se deformeze.

Desigur, pardoseala proiectată este considerabil mai ieftin de cumpărat. Poate fi doar jumătate din prețul pe metru pătrat.

Ambele podele sunt, de asemenea, ușor de întreținut, un aspirator obișnuit și un mop umed este tot ce este necesar pentru a le menține ca noi. Desigur, o lustruire ocazională nu va strica, cu condiția să alegi un produs conceput pentru aceste tipuri de pardoseli.

Alegerea dintre cei doi

Vestea bună este că ambele tipuri de podele sunt o alegere excelentă pentru casa ta. Nu există o decizie corectă sau greșită. Va trebui să vă cântăriți situația și preferințele personale pentru a decide care este cea mai bună opțiune pentru dvs.

Aceasta înseamnă să luați în considerare costul, gama de culori, cât de mult doriți să reziste și probabil cât de probabil este să fie nevoie să-l șlefuiți pentru a face față petelor și deteriorărilor.

Trebuie remarcat faptul că, deși pardoseala proiectată are performanțe mai bune în medii umede, niciunul dintre aceste tipuri de pardoseală nu este cu adevărat recomandat pentru utilizare în medii umede, cum ar fi bucătăriile și băile.

Pentru a vă ajuta să luați decizia corectă, este o idee bună să priviți mai multe exemple de aceste pardoseli in-situ. Acest lucru te va ajuta să apreciezi diferențele subtile și să faci mai ușor să iei decizia potrivită pentru tine.


Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.