GHID COMPLET?Pictură lambriuri: Cum să pictezi peste lambriuri -de la UTOPIAN CONSTRUCT

Pictura lambriuri: Cum să pictezi peste panouri

Există câțiva pași critici care (deși nu sunt grei) trebuie să fie făcute corect. După aceea, partea de vopsire este ușoară. Îndepărtarea lambriului de pe pereți pentru vopsire este de departe o muncă mai mare și o muncă grea. De obicei votez pentru pictare.

Painting Paneling: How to Paint Paneling | How to Paint Over PanelingPainting Paneling: How to Paint Paneling | How to Paint Over PanelingVopsirea lambriurilor- Vezi ce inseamnă împrospătarea unei case, cu amenajari interioare cu Utopian Construct

Ar trebui să îndepărtați lambriurile în loc să-l vopsiți?

Adesea veți primi un răspuns la întrebarea dvs. despre „cum să vopsiți panourile?” cu „de ce nu o faci?” Știu că cel care răspunde astfel la întrebare este:

Cineva care nu a mai scos niciodată panouri sau…
Este un antreprenor de remodelare care caută ceva muncă suplimentară. Scoaterea panourilor nu va fi o treabă mică – ca și cum ați avea un gips-carton frumos neted sub panou. Am făcut lucrări în care lambriurile au fost demonstrate – sau îndepărtate, și există atât lucrări de gips-carton, cât și de dulgherie.
Reparație gips-carton

Veți avea de făcut patching-uri și acoperire cu acoperire odată ce panourile se desprind cel mai probabil. Lambriurile sunt uneori lipite. nu o veți putea îndepărta fără a rupe hârtia de gips-carton aflată sub ea. Veți avea, de asemenea, să vă ocupați de lipiciuri. Chiar dacă lambriurile nu au fost lipite, gips-cartonul de dedesubt poate să nu fie finisat pentru vopsea. Poate fi doar lipit și degresat (numit „fire taping” – veți vedea adesea acest tip de finisaj într-un garaj).

Recuparea camerei

Este posibil ca gips-cartonul de dedesubt să fi fost complet lipit, noroiat, șlefuit și amorsat, dar, până când ați terminat de scos panourile, vor fi cel puțin unele daune ale gips-cartonului și vor fi lucrări de tăiat. Punctul cel mai adesea trecut cu vederea cu răspunsul la tragerea lambriului este tâmplăria tăiată.

Plinta va trebui să se desprindă (fără să se rupă) și să fie reinstalată, la fel și carcasele ușilor, carcasele ferestrelor. Uneori va trebui să reluați complet ornamentul din cauza golului lăsat în urmă, unde era panoul. Veți avea de făcut și niște tâmplărie.

Cum arată panourile pictate?

Aceasta este o întrebare comună. Depinde dacă lambriurile sunt netede sau rustice. Desigur, dacă există un caz pentru îndepărtarea lambriului, este o variantă mai bună cu lambriuri rustice tăiate brut. Puteți picta lambriurile rustice, acesta va avea o siding exterior T-1-11 ca aspectul acestuia.

Lambriurile netede arată bine, chiar au un fel de aspect formal. Nu spre deosebire de lambriu sau birou cu pereți lambriuți (vopsiți cu email), aspectul poate fi foarte formal, mai ales dacă este doar într-o cameră a casei. Dacă toate camerele sunt lambriuri pictate, atunci s-ar putea să arate puțin mai mult ca o casă prefabricată sau așa ceva. Dacă faceți o cameră sau două, va fi o schimbare plăcută față de același gips-carton neted din fiecare cameră.

Pregătirea lambriuri pentru pictură

Nu contează dacă lambriurile sunt false sau din lemn real, procedura va fi aceeași. Chiar dacă aveți de gând să vopsiți panourile rustice, tăiate brut, tot este aceeași procedură.

Curatenie

Trebuie să curățați lambriurile. Acest pas și următorul pas (amorsare) vor face sau rupe lucrarea. Faceți o treabă bună la curățare sau veți avea probleme cu ciobirea vopselei și curățarea pe drum.

Chiar nu mai trebuie să curățați cu solvent. Pe vremuri, curățarea cu solvenți era necesară pentru a face o muncă bună de curățare. Acum există produse de curățare bune pe bază de apă care vor face o treabă bună. Krud Kutter (original) este unul pe care l-am folosit la panouri care funcționează bine. Krud Kutter vine într-o sticlă de pulverizare convenabilă, care face aplicarea mai ușoară. S

rugați produsul, lăsați-l să „rămânească” pe suprafață timp de un minut, curățați-l cu un tampon de curățat, apoi ștergeți-l. Utilizați această procedură pentru fiecare centimetru pătrat al panoului. Apoi repetă. Da, curățarea este atât de importantă încât ar trebui să o curățați de două ori. Aceasta este metoda mea. Indiferent de ceea ce ai ratat prima dată sau nu ai fost clar, vei primi runda următoare. Curățați bine lambriurile, de acest pas depinde succesul lucrării.

Notă:  Folosiți un șervețel sau o cârpă în loc să curățați cu un tampon de curățat dacă casa dvs. a fost construită înainte de 1978. Nu deranjați vopseaua pe bază de plumb.

De citit de asemenea:

Amorsarea lambriurilor

Cel mai bun produs de amorsă

Acest pas este, de asemenea, crucial pentru job. Trebuie să amorsați și trebuie să utilizați grundul potrivit. Cele mai bune amorse sunt amorsele cu solvenți, fie un primer pe bază de ulei, fie un primer pigmentat de șelac. Cele două pe care le recomand sunt primerurile Zinsser’s Coverstain (ulei) sau BIN (shellac).

Grundule pe bază de solvenți sunt mai bune pentru blocarea petelor și sunt puțin mai îngăduitoare pentru o suprafață care nu este perfect curată (uleiul în special este mai îngăduitor).

Amorsele cu solvent se vor întări mai repede și vor dezvolta aderență mai rapid decât un primer de lipire latex. Asigurați-vă întotdeauna o bună ventilație atunci când utilizați grunduri cu ulei sau șelac în timpul și după amorsare, deoarece sunt foarte puternici. Consultați Eliminarea mirosului de vopsea

Grunduri de latex

După cum sa menționat, fie uleiul, fie șelac este cea mai bună modalitate de amorsare a panourilor. Știu că trebuie să abordez problema primerului cu latex. În primul rând, majoritatea grundurilor din latex vor avea o aderență slabă la suprafețele lucioase.

Există câteva grunduri pe bază de apă care fac o treabă bună pe suprafețele lucioase: UMA (acrilic modificat cu uretan) de la XIM este unul. Se va lipi de lambriuri lucioase, lăcuite, dar lambriurile ar fi bine să fie absolut curate. Dacă nu, va fi respins și nu va adera.

O altă problemă generică cu amorsele (și pantalonii) din latex este că, în timp ce se usucă rapid, se întăresc încet și dezvoltă aderență pe măsură ce se întăresc. Ceea ce înseamnă acest lucru în termeni practici, este că amorsa va fi moale și va fi supusă zgârieturilor și tăierii până când grundul se întărește în sfârșit. Întărirea poate dura o lună. Deci va trebui să tratați pereții ca pe „ouă” până la întărirea finală.

În cele din urmă, primerurile de latex nu sunt bune pentru blocarea petelor. Extracțiile din canelurile pentru lemn, în special pentru că fața plată este lăcuită și sigilată, se vor scurge adesea în vopseaua de finisare printr-un grund de latex.

Înainte de amorsă

Poate că acest paragraf este în afara secvenței, dar trebuie să ating punctul de testare la fața locului. Pentru că vei avea o mizerie colosală dacă aderența ta este slabă. Vreau să abordez problema testării – înainte de amorsare, pentru a fi sigur că pregătirea suprafeței și amorsarea sunt adecvate înainte de a face întreaga cameră.

Testați la fața locului aderența – pentru a fi în siguranță

Odată ce camera este amorsată – este amorsată. Nu puteți pune geniul înapoi în sticlă și nu puteți obține grund cu aderență slabă care să se lipească odată ce este jos – sunteți blocat (sau “dezblocat” – joc de cuvinte).

Îmi place să fac câteva teste de aderență pe perete cu amorsa înainte de amorsarea totală a încăperii, pentru a fi sigur că am făcut bine pregătirea pentru curățare și pentru a fi sigur că grundul se va lipi.

Testare la fața locului

Amorsați câteva puncte de 4″ x 4″ pe toți cei patru pereți în locații diferite, acest lucru vă va oferi un rezultat al testului mai precis decât efectuarea unui singur punct. Lăsați grundul să se usuce pentru o zi sau două și apoi testați petele folosind metoda tăierii încrucișate. Consultați Testarea aderenței cu tăieturi transversale. Dacă toate petele trec, sunteți gata să treceți la amorsarea pereților în total. Dacă ați eșuat în orice loc, va trebui să curățați mai bine panourile. Recurățați și re-testați înainte de a continua.

 

Cum să pictezi lambriuri (Lambriuri pentru pictură)

Pictura lambriurilor

Folosiți un somn standard de ½ inch, cu excepția cazului în care aveți panouri rustice, brute. Plat, satinat sau semi-lucius este totul bun, în funcție de preferințele dvs. și de utilizarea camerei. Eu fac vopsea satinată de cele mai multe ori. Nu veți avea nevoie de un pui de somn greu pentru a intra în caneluri ½” ar trebui să facă treaba.

Culori

Puteți picta panourile deschise sau întunecate. Mulți doresc să lumineze camera dintr-un lambriu vopsit din lemn închis la culoare, așa că optează să picteze cu o culoare deschisă. Dacă intenționați să utilizați un ton profund, grundul ar trebui să fie nuanțat într-un gri pentru a ajuta la acoperirea vopselei. Consultați Pictura cu vopsele de ton profund. Jumătățile pereților de lambriu (lambriu) arată bine în culori intense sau în smalțul ornamentat. Puteți face și un finisaj fals pe panouri, dacă doriți.

Calafat

Înainte de vopsire, va trebui să calafați golurile din lambriuri care, după amorsare, sunt dezvăluite brusc. Goluri dintre carcasele ușii și ferestrelor și lambriuri, goluri dintre plinte și lambriuri, goluri în colțurile interioare și goluri în care foile de lambriuri de 4’ x 8’ se întâlnesc una cu cealaltă. Nu calfetați canelurile din panouri. Vezi mai jos.

Ce să faci cu liniile/canelurile?

Lasa-le așa! Acesta este sfatul nostru. Lambriurile vopsite au un aspect finit, care este o schimbare față de toate pereții netezi de gips-carton. Nu am umplut niciodată canelurile la o lucrare de lambriuri vopsite. Este multă muncă suplimentară, cu un oarecare risc de fisurare din nou sau să iasă din canelură, așa că de ce să vă deranjați cu ele? Ele adaugă la „aspect”.

Cum aș face-o – (dar nu aș face-o)

Deși nu am fost nevoit să umplu canelurile la nicio lucrare, modul în care aș proceda este să le umplu după stratul total de primă, folosind Spackle. Aș folosi un Spackle interior/exterior destinat lemnului (precum și gips-carton). Spackle-urile ușoare sunt mai bune pentru asta decât vechile Spackles. Două straturi subțiri ar trebui să umple canelurile. Slefuiți neted, aspirați praful de pe pereți. Apoi trebuie să amorsați din nou întregul lambriu. Aș folosi grund pe bază de ulei – din nou.

Notă:

Probabil ar trebui să lipiți (cu bandă de plasă din fibră de sticlă) îmbinările cap la cap unde bucățile de foi de lambriuri se întâlnesc împreună, aceste îmbinări vor avea șanse mai mari de a se fisura din nou dacă nu le lipiți.

De citit de asemenea:

  • Ghid cu Tehnici pentru zugraveli decorative pe care le poti face singur! Utopian Construct
  • 10 Tehnici pentru zugraveli decorative pentru peretii tai !Utopian Construct
  • Cum elimini mirosul de vopsea dupa zugravire?
  • Cum să găsești un zugrav expert sau calificat?
  • Cum influențează culoarea pentru cât se vinde casa ta?
  • 5 TIPS de la experti daca zugravesti SINGUR!?Utopian 
  • Cum zugravesti o cameră? Ghid complet ?Utopian Construct
  • Blog ?Utopian Construct
 

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.