Vrei să dai o notă de lux casei tale fără să faci gropi în buzunar? Acest lucru este posibil cu pardoseli metalice sau acoperiri metalice epoxidice .

image - A Rookie's Guide to Installation of Metallic Epoxy Flooring
Ghid pentru începători pentru instalarea pardoselilor metalice epoxidice

Cum se instalează podele metalice sau epoxidice?

Procesul este puțin complicat și poate fi împărțit în următoarele etape:

1. Inspecție și reparație

Primul pas în procesul de instalare a pardoselii metalice sau epoxidice este curățarea și inspectarea betonului pentru deteriorări. Este necesar să remediați orice daune, cum ar fi fisuri sau așchii, înainte de a continua cu următorul pas al procesului.

Metoda preferată de profesioniști pentru repararea și prevenirea fracturilor de beton este injectarea unei umpluturi epoxidice. Un petic de beton este adesea folosit pentru a umple găurile mari și pentru a fixa secțiuni ciobite.

2. Pregătirea suprafeței

Pentru a continua instalarea, urmatorul pas este pregatirea suprafetei. Polizoarele de podea cu roți de șlefuit diamantate sau sablare sunt două opțiuni pentru pregătirea suprafețelor de beton. Pentru a garanta că rășina epoxidică se leagă adecvat de baza de beton, acest lucru trebuie făcut.

3. Turnați rășină epoxidică

Rășina epoxidică poate fi apoi amestecată după ce suprafața a fost amorsată. Pigmenții metalici sunt adăugați în rășină în timp ce se amestecă pentru a da podelei o strălucire strălucitoare. Odată ce epoxidul a fost turnat și răspândit pe podea, aveți nevoie de instrumente specializate pentru a finaliza lucrarea.

Ar trebui să continuați să turnați straturi epoxidice metalice una peste alta până când se ajunge la grosimea potrivită. Apoi terminați cu un strat epoxidic transparent. Cu toate acestea, puteți folosi diferite instrumente pentru a realiza orice modele dorite înainte de a aplica stratul de finisare. După aceea, aplicați un strat superior transparent pentru a sigila și proteja podeaua după ce ați finalizat designul.

4. Timp de vindecare

Înainte de a putea începe să utilizați noua pardoseală metalică epoxidică, va trebui să se întărească. Sunt necesare cel puțin 24 de ore pentru întărirea de 90% și 72 de ore pentru întărirea 100% a pardoselii epoxidice metalice în medie.

De îndată ce podeaua este întărită în proporție de 90%, puteți merge pe pământ. Cu toate acestea, până când nu este complet vindecat, nu este sigur pentru nici un fel de trafic, inclusiv pentru vehicule. O pardoseală epoxidică metalică poate fi instalată în una sau două zile, în funcție de dimensiunea podelei și de complexitatea designului.


Citeste si:


Unde puteți instala pardoseli metalice sau epoxidice?

Versatilitatea pardoselii metalice sau a acoperirii metalice epoxidice o face o opțiune excelentă pentru aproape orice cadru. Acest strat de beton poate fi utilizat în orice cadru, de la proprietăți rezidențiale până la unități comerciale. Aici sunt enumerate câteva dintre cele mai comune zone în care este instalată pardoseala metalică epoxidică:

Garaje

Pardoseala metalica sau epoxidica este o solutie excelenta pentru podeaua garajului dumneavoastra de acasa. Această acoperire de beton poate oferi garajului dumneavoastră un luciu showroom, oferind în același timp toate beneficiile funcționale ale unei podele de lungă durată, durabilă, care va dura zeci de ani.

Bucătării

Mesele de familie sunt împărțite în zona de bucătărie, iar acolo se schimbă și povești! Drept urmare, de ce să nu faceți din acesta un mediu plăcut în care să vă petreceți timpul? Bucataria dumneavoastra poate beneficia de pardoseala metalica sau acoperire epoxidica.

Subsoluri

Epoxidul metalic poate face din podeaua subsolului dvs. mediul ideal pentru o peșteră pentru oameni sau un loc simplu de relaxare și relaxare în timp ce sunteți departe de agitația lumii exterioare.

Magazine cu amănuntul

Adăugarea unei podele epoxidice metalice magnifice în spațiul dvs. de magazin îi va oferi aspectul lustruit pe care îl merită! Dacă aveți o podea frumoasă, consumatorii dvs. vor pleca cu mai mult decât un coș de cumpărături plin cu bunuri.

Hoteluri

Este important să rețineți că holul hotelului este primul loc pe care îl vor întâlni oaspeții tăi. Ca rezultat, este esențial să ai o podea care creează o primă impresie pozitivă! Când vine vorba de crearea unui hol de hotel care are aspectul de marmură sau granit, epoxidul metalic este un material minunat de folosit.

Beneficiile pardoselii metalice sau ale acoperirii metalice epoxidice

Dacă dețineți o casă sau o afacere, podelele sau acoperirile epoxidice metalice au multe de oferit! Pardoseala epoxidica metalica ofera multe avantaje, inclusiv o durabilitate mai mare si o estetica distincta. Următoarele sunt câteva dintre avantaje:

Aspect

Primul și cel mai evident avantaj al pardoselii sau acoperirii epoxidice metalice este că arată grozav! Aspectul acestor pardoseli este de neegalat de orice alt tip de pardoseală. Există atât de multe modele și culori din care să alegi în funcție de gustul și preferințele tale personale.

Puteți realiza modele învolburate superbe, modele care oglindesc natura și chiar modele de ultimă generație asemănătoare materialelor. Acest aspect este excelent pentru a crea o cameră unică și vă va impresiona cu siguranță prietenii și familia.

Durabilitate

Pardoseala sau acoperirea epoxidice metalice este cea mai bună opțiune dacă doriți o suprafață care este atât superbă, cât și durabilă. Un impact, abraziunea și traficul ridicat de picior și vehicule sunt toate lucrurile pe care această acoperire din beton le poate tolera fără a suferi daune considerabile sau uzură prematură.

Rezistenţă

Pardoseala epoxidica metalica neporoasa si bine instalata poate rezista la o varietate de contaminanti, cum ar fi benzina, grasimea si uleiul, precum si apa datorita naturii sale neporoase. Petele și daune ireparabile pot fi cauzate de aceste substanțe atunci când sistemele convenționale de pardoseală le absorb. Cu epoxid metalic, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la curățarea mizerii!

Întreținere ușoară

Sistemele tradiționale de pardoseală necesită, în general, consumabile scumpe de curățare și regimuri de îngrijire care necesită timp pentru a le menține în stare optimă. Pardoseala epoxidica metalica, pe de alta parte, necesita intretinere redusa si va va economisi sute de dolari si nenumarate ore pe termen lung. Doar măturați sau curățați zilnic, ștergeți săptămânal cu un produs de curățare pentru podea cu pH neutru și curățați petele după cum este necesar.

Verdictul!

Pardoseala epoxidică este de lungă durată și atrăgătoare vizual. Cu toate acestea, tehnica de instalare și pregătirea podelei trebuie să fie impecabile pentru ca epoxidic să se atașeze și să adere la suprafața betonului. Instalațiile epoxidice metalice nu sunt pentru cei slabi din cauza multor variabile.

La aplicarea stratului epoxidic trebuie luată în considerare și umiditatea podelei. Nu va merge bine dacă temperatura scade sub 50 de grade. Este imposibil să reproduci frumusețea unui finisaj metalic al podelei. Acestea pot fi dificil de instalat, dar beneficiile și rezultatele merită banii și eforturile dvs.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.