Când se stinge electricitatea, avem nevoie de un generator de energie de rezervă. Trebuie să vă păstrați alimentele la frigider și să vă încărcați, de asemenea, electronicele. În timpul unei situații urgente, este posibil să nu aveți acces la combustibil; cu toate acestea, veți avea mereu soare. Deci, cât de mare va trebui să utilizați un generator solar?

Un generator portabil mic produce mai puțin de 1.000 de wați, motiv pentru care poate alimenta doar obiecte mici, cum ar fi telefoane, laptopuri și lumini.

image - Solar Generators - What Size Should You Buy
Generatoare solare – Ce dimensiune ar trebui să cumpărați

Echipamentele mai mari, cum ar fi cuptorul cu microunde și frigiderul, pot fi încărcate numai de generatoare care pot produce putere între 1.000 și 3.000 de wați. Pentru a funcționa o casă întreagă, sunt necesare generatoare solare mari cu mai mult de 5.000 de wați de energie electrică.

Generatoarele solare sunt silențioase, nu folosesc gaz sau alți combustibili și necesită puțină întreținere.

Cu toate acestea, pe piață există numeroase generatoare, iar câțiva producători susțin că generatoarele lor îți vor alimenta casa mai bine decât altele în caz de urgență. Continuați să citiți pentru a afla ce poate realiza cu adevărat un generator solar.

Tipuri de generatoare solare

Generatoarele solare sunt clasificate aproximativ în două tipuri: standby și portabile. Înainte de a intra în complexități, să ne uităm la beneficiile și dezavantajele fiecărui tip.

1. Generatoare solare pentru backup acasă

Generatoarele care pot produce energie de rezervă pentru o întreagă casă sunt dispozitive uriașe care pot alimenta mai multe aparate din casă. Generatoarele solare pot fi folosite și depozitate în interior, deoarece nu sunt alimentate cu benzină.

Datorită dimensiunilor lor uriașe, pot furniza energie mai multor dispozitive pentru o perioadă mai lungă. Dimensiunea lor este mare și nu sunt destinate să fie portabile. Generatoarele mari au un număr mare de baterii, ceea ce crește semnificativ prețul. Înainte de muncă, o configurație de 3000 de wați poate costa cu ușurință până la 5.000 USD.

2. Mic generator portabil alimentat cu energie solară

Generatoarele solare portabile sunt compacte, costă mai puțin și pot încărca multe aparate. Acestea necesită puțină întreținere, iar instalarea nu necesită utilizarea unui electrician.

Considerați-le drept gadgeturi plug-and-play care vă vor reîncărca telefoanele, vor oferi lumină și vor furniza energie pentru câteva dispozitive. Aceste generatoare sunt, de asemenea, potrivite pentru circumstanțe care nu sunt de urgență.

Puteți utiliza aceste generatoare pentru setări în aer liber, cum ar fi plimbările cu barca, campingul și rulotele etc.

Generatoarele portabile au panouri solare care sunt semnificativ mai mici ca dimensiuni decât cele pe care le folosim pentru instalarea pe acoperiș. Dar nu trebuie să transportați panouri solare cu încărcătorul portabil într-o excursie de camping, deoarece puteți conecta cu ușurință multe generatoare portabile la un încărcător de mașină.

Pentru aparate precum frigiderele, laptopurile și alte aparate de uz casnic, un generator solar ceva mai mare, cum ar fi cel generark homepower cu putere de vârf de 2000 W, putere de ieșire de 1000 W și panouri solare portabile, funcționează bine.

Când este complet încărcat, poate alimenta aceste gadgeturi în timpul scurtelor întreruperi de curent și poate dura până la șapte zile.

Iată câțiva factori pe care trebuie să îi luați în considerare înainte de a cumpăra un generator solar.


Citeste si:


De câtă putere veți avea nevoie?

Unul dintre cei mai importanți factori de determinat este cantitatea de putere de care veți avea nevoie. Puteți calcula cantitatea de energie necesară în funcție de numărul de dispozitive pe care trebuie să le încărcați.

Doriți doar să vă încărcați telefonul și laptopul și să păstrați câteva lumini aprinse? Sau vrei ca frigiderul tău să funcționeze și ar putea folosi și cuptorul cu microunde? Amintiți-vă, nevoia dvs. de energie și numărul de aparate vor fi direct proporționale cu dimensiunea generatorului dvs. solar.

Va trebui să planificați o listă de aparate pe care doriți să le executați, care în cele din urmă vă va ajuta să decideți ce generator solar aveți nevoie. De asemenea, vă veți da seama ce ieșire a generatorului solar corespunde cerințelor dvs., astfel încât să puteți finaliza achiziția.

Creați o listă cu toate tipurile de echipamente pe care doriți să le utilizați mai întâi. Includeți doar cele care pot fi conectate la o priză standard de acasă.

Încălzitoarele de apă și alte aparate care sunt conectate direct la tabloul principal nu vor funcționa. Nici un cuptor care necesită o conexiune de 220 de volți.

Luați în considerare achiziționarea unui încălzitor portabil sau AC dacă este necesară răcirea cu aer sau încălzirea din cauza locației dvs. sau a unei afecțiuni medicale.

După finalizarea listei, va trebui să notați cerințele de putere pentru acele aparate. Aceste informații sunt în general afișate pe dispozitiv în wați. În acest fel, veți obține puterea totală de care veți avea nevoie.

Cât timp veți alimenta aparatele?

Stabiliți cât timp intenționați să utilizați fiecare obiect gadget. Wați-oră sunt o unitate de măsură pentru cât timp poate menține generatorul solar o încărcare în ore. Aflarea numărului de wați pe care dispozitivele dvs. vor consuma vă permite să determinați câți puteți opera simultan.

De exemplu, puteți utiliza becuri de trei șaizeci de wați numai seara. Wați-oră sunt calculate prin înmulțirea waților totali cu numărul de ore.

Sfat: Când planificați un scenariu care implică utilizarea unui generator, este recomandabil să vă pregătiți în exces.

Dacă cumpărați o configurație care poate alimenta câteva elemente de bază pentru o zi întreagă. Dar dacă vremea este înnorată timp de două zile, bateria se va descărca în cele din urmă, iar mâncarea se va strica. Ar fi mai bine să planificați două până la cinci zile fără lumină suficientă.

Caracteristicile esențiale ale unui generator solar

Deși numărul de wați manipulați odată și wați-oră ale generatorului solar sunt importante, nu uitați să vă uitați la caracteristicile generatorului solar pe care l-ați ales în funcție de nevoile dumneavoastră. Aceste caracteristici includ:

1. Bateria

Am abordat anterior modul în care bateria dvs. trebuie să conțină suficienți wați-oră pentru a vă permite să utilizați puterea generatorului atunci când întreruperea se extinde sau dacă lumina soarelui este redusă, sau când utilizați o putere suplimentară decât ați calculat. Este mai bine să cauți un generator cu cel puțin 2.000 de wați-oră.

2. Capacitatea de a absorbi energie solară

Cu cât generatorul dumneavoastră poate absorbi mai multă energie solară, cu atât se va reîncărca mai repede și cu atât va funcționa mai mult. Dacă consumă 200 de wați pe oră, va fi nevoie de zece ore de soare pentru a se încărca complet.

Presupunând că nu ți-ai epuizat bateria și, cel mai probabil, nu vei primi zece ore de soare maxim, încercarea de a-l obține pe cel cu o putere de cel puțin 200 de wați ar trebui să fie minimul strict.

Concluzie

Un generator poate fi o linie de salvare dacă se stinge electricitatea. Un generator solar funcționează în interior, nu necesită combustibil, este silentios și este ecologic. Deoarece generatoarele portabile sunt insuficiente pentru a alimenta o casă completă, trebuie să alegeți ce aparate sunt importante.

Chiar dacă nimic, căutați două cifre: numărul de wați pe care îi poate produce la un moment dat, care este în general enumerat în nume, precum și numărul de wați-oră.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.