Atunci când te hotărăști asupra tipului de material de blat pentru bucătăria ta exterioară, vei dori să alegi cel mai durabil și mai ușor de întreținut.

Marmura este o alegere clasică în acest scop, dar marmura necesită întreținere regulată și s-ar putea să vă fie greu să găsiți un producător.

Alte materiale care sunt grozave pentru bucătăriile în aer liber sunt porțelanul și cuarțul. Indiferent de materialul pe care îl alegeți, veți dori să țineți cont de cerințele de întreținere ale fiecăruia.

Pentru cele mai robuste și durabile blaturi de bucătărie în aer liber, optați pentru piatră sau gresie. Aceste materiale au o întreținere redusă și ușor de curățat. Câteva sfaturi sunt pentru a-l alege pe cel potrivit pentru casa ta.

image - Finding the Perfect Outdoor Kitchen Countertop Material
Găsirea materialului perfect pentru blatul de bucătărie în aer liber

În primul rând, verificați durabilitatea materialului blatului. Dacă blatul se expune la ulei, se va întuneca, așa că este obligatoriu să-l sigilați. Dacă intenționați să gătiți afară, ar trebui să evitați, de asemenea, să folosiți obiecte ascuțite la suprafață.

Pentru blaturi, puteți alege marmură sau cuarțit. Aceste materiale sunt mai durabile decât betonul și sunt ușor de întreținut. Când plouă sau ninge, marmura se va umfla, iar cuarțul se va îngălbeni.

Dacă aveți de gând să gătiți afară, ar trebui să evitați granitul și cuarțul. Dacă doriți să faceți spațiul mai confortabil, alegeți materiale naturale. Vor arăta grozav în anii următori.

Mai jos, discutăm în detaliu cele mai bune materiale pentru blat, pentru a vă facilita alegerea celor mai bune. Poți citi și articolul despre Caesarstone despre cele mai bune blaturi din piatră pentru bucătăria ta.

Factori de luat în considerare atunci când căutați un blat de bucătărie în aer liber

În timp ce aspectul blatului de bucătărie în aer liber este factorul de top, trebuie să luați în considerare durabilitatea acestuia. Evita blaturile laminate pentru utilizare in exterior, deoarece acestea se vor ingalbeni sau se vor estompa la soare.

Oțelul inoxidabil este cea mai bună alegere pentru o bucătărie care este la soare. Pe lângă faptul că este durabil, este și ușor de curățat. Durabilitatea sa ridicată îl face o opțiune excelentă pentru bucătăria în aer liber.

Alegerea materialului perfect pentru blat pentru bucătăria ta exterioară este o decizie importantă. Materialul pe care îl alegeți ar trebui să poată rezista la intemperii și la temperaturi extreme.

Spre deosebire de beton, blaturile laminate nu sunt la fel de durabile ca betonul. Dacă doriți să folosiți frecvent bucătăria în aer liber, va trebui să le protejați de lumina directă a soarelui și umiditate.

Cel mai bine este să alegi beton mai deschis sau piatră de săpun pentru bucătăria ta în aer liber. Sunt mai scumpe decât omologii lor, dar sunt și rezistente la putregai și alte elemente. Pe lângă faptul că este puternică, piatra de săpun este și rezistentă la pete și căldură.

Dacă intenționați să vă folosiți bucătăria în aer liber pe punte sau pe terasă, veți avea nevoie de un material rezistent pentru blat. Aceste tipuri de blaturi vor trebui să poată rezista la elemente fără deteriorare.

Piatra de sapun este una dintre cele mai populare alegeri pentru bucatariile exterioare deoarece poate rezista la temperaturi scazute. Piatra de săpun este o opțiune excelentă pentru un climat tropical. Cu toate acestea, utilizați-l cu prudență în lumina directă a soarelui.

Blaturi din marmură

Când vine vorba de designul și culoarea blatului de bucătărie în aer liber, marmura este cea mai populară alegere. Durabilitatea ridicată a marmurei o face alegerea ideală pentru orice bucătărie.

Daca vrei sa adaugi un blat de marmura bucatariei tale exterioare, ar trebui sa alegi unul cu o densitate mare. Acest tip de material este, de asemenea, mai rezistent decât granitul. Densitatea sa îl face o alegere ideală pentru o bucătărie în aer liber.

Cu toate acestea, ar trebui să luați în considerare costurile și întreținerea marmurei înainte de a alege acest material. Dacă doriți să evitați întreținerea ridicată, ar trebui să alegeți un blat din granit.

Cu toate acestea, granitul poate să nu fie cea mai bună alegere pentru bucătăriile în aer liber. Deoarece este atât de poros, va fi susceptibil la pătare și poate fi zgâriat. Indiferent dacă aveți un blat din granit sau cuarțit, asigurați-vă că are protecție UV.


Citeste si:


Blaturi din piatră de săpat

O altă opțiune pentru bucătăriile în aer liber este piatra de săpun . Această piatră naturală este mai rezistentă la elemente decât alte tipuri de piatră și este o alegere populară pentru blaturi.

Deși piatra de săpun este scumpă, este ușor de întreținut. Acest material este poros și trebuie să fie sigilat în mod regulat. Pentru bucătăriile în aer liber, cuarțitul este cel mai bun material pentru blat. Piatra de săpun este o alegere bună pentru mulți oameni.

Blaturi din gresie ceramica

Placa ceramică este una dintre cele mai bune opțiuni pentru bucătăriile în aer liber. Deoarece porțelanul nu se estompează, poate imita aspectul marmurei și al altor pietre naturale. Drept urmare, porțelanul este o alegere excelentă pentru exterior.

Este usor de aplicat pe blaturi, ceea ce il face alegerea ideala pentru o bucatarie in aer liber. Blocul de măcelar este o altă alegere bună pentru o bucătărie în aer liber. După cum puteți vedea, acest tip de material este, de asemenea, ușor de curățat și necesită puțină întreținere.

Blaturi din beton

Un blat din beton este o modalitate excelentă de a adăuga un design unic și personalizat oricărei bucătărie sau baie. De asemenea, este esențial să sigilați blaturile pentru a preveni pătarea lichidelor.

Din acest motiv, se recomandă utilizarea Quikrete High Gloss Acrylic Sealer. Cu toate acestea, dacă doriți o suprafață mai netedă, puteți utiliza alte tehnici pentru a obține acel aspect.

Betonul este foarte rezistent la elemente și nu crapă. Un blat din beton ușor este potrivit pentru o bucătărie în aer liber. Dar dacă preferi o culoare mai deschisă, poți opta pentru ardezie sau marmură. Un blat din lemn este o altă opțiune.

Blaturi din gresie

Cel mai bun material de blat pentru bucătăriile în aer liber este gresia. Este o alegere durabilă care nu necesită etanșare. Nu se patează și nu se estompează la soare. De asemenea, nu va necesita nicio întreținere suplimentară.

Culoarea blatului trebuie, de asemenea, să completeze spațiul exterior. Un gri mai închis este cea mai bună opțiune dacă sunteți în căutarea unui aspect mai elegant. Alternativ, puteți folosi granit. Dacă aveți un buget redus, alegeți cuarțit sau ceramică.

Concluzie

Dintre opțiunile pentru materialele de blat, betonul este unul dintre cele mai durabile. Este rece la atingere și nu necesită multă întreținere.

Dacă nu vrei să cheltuiești banii, poți alege și blaturi din sticlă albă. Este ușor de curățat și rezistă la intemperii. Dacă nu vă este frică de proiectele de bricolaj, granitul este o opțiune grozavă.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.