Aproape toate drumurile, aleile de acces si parcarile din Statele Unite ale Americii folosesc pavaj asfaltat, materialul de pavaj ales datorita duratei de viata indelungate de aproape 20 de ani.

Deoarece longevitatea suprafeței este o considerație de top pentru proprietarii și administratorii de proprietăți, pavajele de asfalt au devenit o alegere automată. Cu toate acestea, întreținerea pavajelor de asfalt este esențială pentru a reduce nevoia de reparații ale drumului Charles County MD .

image - Factors that Impact the Life of Asphalt Pavements
Factori care influențează durata de viață a pavajelor de asfalt

Materialele de construcție și calitatea instalării joacă, de asemenea, un rol esențial în a dura mai mult timp pavajele.

Costul recurent al întreținerii pavajelor asfaltice ar trebui să fie un aspect cheie atunci când se creează un buget pentru construirea pavajelor asfaltice și se calculează rentabilitatea investiției. Pentru a aprecia longevitatea pavajelor de asfalt, trebuie să luați în considerare următorii factori.

Sarcina de trafic

Durata de viață a pavajelor de asfalt depinde de gradul de încărcare a traficului pe care o suportă suprafața. Drumurile suportă, de obicei, încărcături de trafic mai grele decât parcările și căile de acces, iar sarcina este și mai ușoară pentru proprietățile private, deoarece pe ele circulă mai puține vehicule și mai puține vehicule.

Pe lângă numărul de vehicule, tipul vehiculelor precum mașini sau camioane determină cantitatea de încărcare și forța rezultată exercitată pe suprafața pavajului.

În mod similar, gradul de căderi pe care le suportă suprafața îi afectează longevitatea. Mai mare este sarcina la suprafață, mai mică va fi longevitatea și este greu de așteptat la o viață de peste zece ani pentru zonele cu trafic intens.

Calitatea Instalării

Calitatea instalării afectează durata de viață a pavajelor asfaltice. Calitatea instalării și manopera trebuie să asigure o finisare bună a suprafeței cu margini perfecte pentru șanse minime ca suprafața să se defecteze în curând.

Timpul sau sezonul de instalare este, de asemenea, vital pentru că instalarea pavajelor asfaltice într-un climat prea umed sau un sezon ploios poate dăuna calității suprafeței și crește susceptibilitatea acesteia la deteriorare.

Deoarece asfaltul este poros, umiditatea din atmosferă pătrunde în interiorul suprafeței și o slăbește, dăunându-l astfel în curând.

Întreținere periodică

Deși pavajele de asfalt sunt destul de durabile, necesită întreținere regulată pentru a asigura o suprafață netedă și fără deteriorare, deoarece oricând se pot dezvolta mici găuri și fisuri.

Întârzierea reparației unor mici găuri le poate transforma în curând în gropi care ar necesita reparații costisitoare pe lângă reducerea duratei de viață a pavajului.

Reparațiile de înaltă calitate și curățarea regulată fac parte din planul de întreținere a pavajelor de asfalt care ajută la atingerea duratei de viață prevăzute. Orice întreținere, cum ar fi întârzierea acoperirii cu etanșare, poate deteriora suprafața prematur.

Materiale

Deoarece trotuarele asfaltate au diverse utilizări, de la parcări până la căi de acces și drumuri, tipul de material va depinde de scopul pavajului.

Asfaltul poros este cel mai bun material care permite apei să se infiltreze prin suprafață, să se deplaseze spre scurgere și să asigure un drenaj adecvat.

Pentru instalarea pavajului perpetuu care trebuie să fie foarte durabil, acesta este realizat din mai multe straturi de asfalt pentru a rezista la sarcini grele. Alegerea asfaltului cu amestec cald sau cu amestec cald afectează și durata de viață a pavajului de asfalt.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.