Confortul și bunăstarea oamenilor depind de accesul la aer proaspăt și curat în casele lor, în afaceri și în alte clădiri. Este, totuși, unul dintre lucrurile care sunt adesea trecute cu vederea, mai ales în situațiile de afaceri.

Mulți oameni nu știu că calitatea proastă a aerului din interior are consecințe negative asupra sănătății. Acest lucru poate fi cauzat de o varietate de factori, inclusiv echipamente de aer condiționat defecte și ventilație inadecvată.

image - Factors Influencing the Quality of Indoor Air and the Health of You and Your Family
Factori care influențează calitatea aerului din interior și sănătatea dvs. și a familiei dvs

În acest articol, vom vorbi despre 8 factori care afectează calitatea aerului din interior și în cele din urmă sănătatea ta.

Deci, fără să vă mai pierdeți timpul, să trecem la conținutul principal.

Riscurile pentru sănătate asociate cu calitatea slabă a aerului din interior

Expunerea pe termen lung și scurt la calitatea proastă a aerului din interior are o serie de consecințe majore asupra sănătății. Calitatea aerului poate afecta o varietate de organe și funcții ale corpului, iar simptomele pot fi dificil de diferențiat de alte afecțiuni comune, cum ar fi răceala sau gripa.

Unele dintre cele mai răspândite simptome sunt următoarele:

  • Iritația ochilor: țesutul fragil al ochilor este ușor afectat de particulele în aer sau de gazele evaporate.
  • Congestia nasului: Nările filtrează aerul pe care îl respirăm și ne protejează plămânii; atunci când calitatea aerului este proastă, nasul este adesea primul care este afectat.
  • Dureri de cap: praful, alergenii, mirosurile și alți factori pot provoca această reacție alergică frecventă.
  • Probleme cu pielea: pielea este cel mai mare organ al nostru, iar calitatea aerului din interior are un impact semnificativ asupra acesteia. Poluarea aerului poate determina pielea să devină uscată, mâncărime sau iritată.

Citeste si:


Factori care influențează calitatea aerului interior și sănătatea dumneavoastră

Majoritatea construcțiilor rezidențiale și comerciale din zilele noastre sunt proiectate pentru a fi etanșe pentru a spori eficiența energetică. Poluanții din aer, pe de altă parte, se pot acumula în clădirile fără unde să meargă, afectând calitatea aerului din interior.

Iată câteva dintre variabilele care contribuie la calitatea proastă a aerului din interior și la sănătatea dumneavoastră:

1. Produse chimice

Mirosurile neplăcute și iritația ochilor, a nasului și a gâtului sunt două plângeri tipice despre calitatea proastă a aerului din interior. Iritația poate fi cauzată de anumite substanțe, dar poate fi cauzată și de condițiile de mediu, cum ar fi aerul uscat.

Mirosurile neplăcute nu sunt periculoase în sine, dar pot induce efecte neplăcute și pot exacerba simptome precum dureri de cap, greață și disconfort la nivelul ochilor sau gâtului.

Pericolele chimice și consecințele lor asupra sănătății nu sunt de obicei complet înțelese, în special în cazul expunerilor pe termen lung.

2. Radon

Radonul este un gaz care își are originea în mod natural în sol și rocă în anumite zone și poate pătrunde în clădiri prin difuzarea prin pământ. Poate provoca cancer pulmonar atunci când este inhalat în interior.

3. Microbii

Ciupercile și virusurile, de exemplu, pot avea un rol în dezvoltarea astmului și a alergiilor care afectează căile respiratorii. Aceasta este o problemă în clădirile umede sau în spațiile interioare cu mucegai, deoarece multe ciuperci emit substanțe chimice care declanșează alergii.

Infecțiile cu virus pot fi, de asemenea, transferate prin aerul din interior, iar unele dintre ele pot agrava astmul și alergiile.

4. Animale și dăunători

Dăunătorii, acarienii de praf de acasă, gândacii și, în special în zonele urbane, șoarecii sunt surse semnificative de alergeni. Acești alergeni pot provoca boli ale căilor respiratorii, cum ar fi rinita și astmul. Cantitatea de expunere variază în funcție de tipul de împrejurimi și de obiceiurile culturale.

Nu se știe cât de mult influențează interacțiunea cu animalele de companie dezvoltarea astmului la om. Pe de altă parte, cei care suferă de alergii ar trebui să evite contactul cu substanțele alergene.

5. Umiditate

Nivelul de umiditate din aerul interior este ideal. Prea puțină umiditate provoacă disconfort ocular, piele uscată și erupții cutanate, în timp ce prea multă umiditate provoacă deteriorarea apei, mucegai și răspândirea acarienilor.

6. Ventilatie

Este unul dintre cele mai esențiale aspecte în determinarea calității aerului din interior. Întreprinderile și școlile slab ventilate, de exemplu, pot dăuna sănătății și performanței profesionale sau academice. Ventilația controlată este deosebit de importantă în structurile substanțial izolate cu interacțiune limitată a aerului cu lumea exterioară.

7. Temperatura

Aerul din interior prea rece sau prea cald nu este doar inconfortabil, dar este și periculos. Aerul prea cald, de exemplu, exacerbează consecințele umidității inadecvate.

8. Sporii de mucegai

Mucegaiul este o preocupare frecventă în case, dar este în general greșit în ceea ce privește daunele fizice, mai degrabă decât impactul asupra calității aerului interior.

image - Mold Spores

Sporii de mucegai sunt una dintre particulele cel mai des identificate în timpul testării calității aerului la domiciliu, ceea ce indică faptul că impactul mucegaiului se extinde dincolo de deteriorarea estetică și fizică a casei tale, afectând și sănătatea respiratorie și fizică.

Singura modalitate de a scăpa de ele este să le testezi de către serviciile de testare a mucegaiului din apropiere și pentru alți alergeni comuni din interior.

În acest fel, nu veți fi lăsat să ghiciți și să împiedicați calitatea aerului din interior.

Deci ce mai aștepți?

Testează-ți casa pentru orice mucegai sau mucegai înainte de a fi prea târziu.

Vă rugăm să ne contactați online sau telefonic la 201-500-1800 pentru mai multe informații despre testarea calității aerului din interior.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.