Pest Control, sau Controlul daunătorilor, reprezintă procesul prin care te asiguri că, casa ta nu are insecte, rozătoare dar și alte elemente de faună indezirabilă.

Acest lucru se poate face profesionist, apelând la serviciile unei firme specializate, dar se poate face și DIY, adică singur, dacă știi ce anume cauți.

Ghidul acesta este pregătit pentru tine de către partenerul tău in amenajari interioare și exterioare, și anume echipa Utopian Construct.

Hai să începem!

Cum sa controlezi casa de dăunători?Utopian

Conținutul paginii

Chiar dacă pereții tăi par a fi robusti, ei sunt adesea plini de mici tuneluri pentru insecte.

Deoarece insectele mici pot trece chiar și prin cele mai mici găuri, este posibil să nu vă puteți proteja complet casa.

Majoritatea găurilor, în special cele mai mari, care permit trecerea șoarecilor și altor insecte, pot fi sigilate.

Cu toate acestea, mulți proprietari de case angajează servicii profesionale precum expertul nostru A.I în controlul dăunătorilor, dar poți să urmezi în continuare metoda DIY dacă vrei.

Apoi, îmbracă-ți niște haine vechi, deoarece va trebui să te târăști pe sub punte, să te strecori în spatele arbuștilor și chiar să cobori la pământ pentru a inspecta exteriorul casei tale. Fă-ți timp și privește fiecare centimetru din casa ta.

1. Gândacii trebuie eradicați

daunatori utopian construct
daunatori utopian construct

Este tentant să bagi pungi de hârtie sub chiuveta din bucătărie, dar servește doar ca un refugiu pentru gândaci.

Mai rău, după ce gândacii s-au instalat, ei lasă în urmă pelete fecale împletite cu feromoni. De obicei, este mai bine să contactați un exterminator profesionist dacă aveți gândaci.

Puteți cumpăra produse de momeală de înaltă calitate, dar sunt scumpe și funcționează numai dacă sunt plasate corect.

Chiar dacă doar 5% dintre gândaci supraviețuiesc atacului tău, aceștia se vor repopula în câteva luni.

Pentru puțini bani în plus, puteți angaja un profesionist care cunoaște tendințele gândacilor și va plasa momeala în colțuri greu accesibile. S-ar putea să vă întrebați: „ Merită să obțineți un exterminator pentru gândaci ?”

Postul va fi garantat de un exterminator recunoscut.

2. Tehnica capcanei de șoareci

Controlul daunatorilor din casa- utopian construct

Când sunt utilizate corespunzător, capcanele pentru șoareci pot fi o abordare eficientă pentru a scăpa de șoarecii din casa dvs.

Capcanele snap pot părea brutale, dar sunt o abordare mai plină de compasiune pentru a scăpa de șoareci, mai degrabă decât o moarte prelungită de la o momeală otrăvită sau o capcană cu lipici.

Nu vor mai fi surprize de șoarece morți mai târziu, deoarece ați aruncat rămășițele în coșul de gunoi.

Plasarea defectuoasă a capcanelor și folosirea prea puține capcane sunt două erori comune care ar putea apărea.


Citeste si:


3. Lemn rezistent la umiditate

Insectele și alți dăunători mici trebuie să ia umiditatea din mediul lor pentru a rămâne în viață, prin urmare evită zonele uscate și le preferă pe cele umede.

Insectele, păianjenii și centipedele vor fi mai puțin atrase de casa dvs. dacă solul din jurul fundației și pereților este uscat.

Greblați murdăria și mulciul care elimină umezeala de pe ramele ferestrelor și din lemnul scăzut. Întoarceți-vă mulciul în mod regulat pentru a ajuta la menținerea umezelii la distanță și pentru a păstra arbuștii tăiați.

4. Opriți ploșnițele să vă distrugă gazonul

Ocazional, este reușit să prindeți ploșnițele prin plasarea unei găleți care este suficient de adânc și se află sub un tunel care este activ.

Sapa o gaura langa intrarea tunelului suficient de adanc sub nivelul tunelului pentru a pune o capcana vie. Umpleți gaura cu pământ din jurul marginii găleții, apoi acoperiți-o cu placaj, astfel încât să îl puteți inspecta în mod regulat.

După ce ploșnița a căzut, o puteți muta în alt loc. Cu toate acestea, instalarea unei capcane cu buclă de choker care se declanșează atunci când o ploșniță o împinge este cea mai eficientă și testată în timp.

Daca vrei sa aflii si alte secrete legate de amenajari interioare, te invităm să citesti BLOG-ul nostru, si sa arunci o privire pe Instragram ,unde suntem foarte activi:

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.