Tocmai începi să intri în zidărie, lucrări de lemn sau metalurgie? Dacă da, probabil te-ai întrebat dacă sculele rotative și sculele oscilante sunt aceleași.

La prima vedere, arată asemănător; pot chiar să facă multe din aceleași lucruri. Ca atare, este perfect de înțeles pentru oricine să se încurce, în special pentru cei care sunt noi în meșteșug.

image - Is a Rotary Tool the Same as an Oscillating Tool
Este o unealtă rotativă la fel ca o unealtă oscilantă

În realitate, deși ambele instrumente au similarități, ele nu sunt la fel. Suntem aici pentru a vă clarifica lucrurile cu această comparație a sculelor rotative și oscilante . Înainte de a ne scufunda, să aruncăm o privire mai atentă la fiecare unealtă electrică separat.

Ce este un instrument rotativ?

O unealtă rotativă este un mic dispozitiv portabil utilizat pentru diverse aplicații de sculptură. Dispune de un vârf rotativ care se mișcă la viteze foarte mari într-o mișcare învolburată. Unele modele se rotesc la 20.000 RPM, în timp ce altele pot merge până la 35.000 RPM.

Unealta rotativă poate accepta o mare varietate de biți, ceea ce o face un echipament foarte versatil. Îl puteți folosi pentru a șlefui, modela, șlefui, tăia sau netezi obiecte, în funcție de accesoriul pe care îl atașați. Este cunoscut pentru precizia sa, care este excelentă pentru finisarea detaliilor mai complicate ale unui proiect de bricolaj . Cu toate acestea, ai avea nevoie de un anumit nivel de expertiză pentru a profita la maximum de ea.

Dremel a fost prima companie care a lansat instrumentul rotativ pentru uz comercial în 1932. Numele a rămas de-a lungul anilor și mulți încă se referă la unealta ca Dremel. Rețineți că cuvântul se referă tehnic la marca populară și nu la tipul de echipament.


Citeste si:


Ce este un instrument oscilant?

Instrumentul oscilant este folosit pentru multe dintre aceleași sarcini pe care le poate face unealta rotativă. Aceste sarcini includ șlefuirea, șlefuirea, tăierea, lustruirea și răzuirea. De asemenea, puteți atașa diferite accesorii pe cap, în funcție de ceea ce trebuie să faceți.

Capul sculei oscilante se mișcă rapid înainte și înapoi, în loc să facă o mișcare circulară. Majoritatea modelelor completează 20.000 de cicluri de mișcare în fiecare minut, ceea ce pentru ochiul liber arată ca o vibrație. A fost fabricat pentru prima dată în 1967 de un producător german numit Fein Multimaster.

Care sunt diferențele dintre cele două?

Pe lângă diferența flagrantă de mișcare, există și alte lucruri care diferențiază un instrument de celălalt.

Dimensiunea atașamentelor

În timp ce vârful unei scule rotative se mișcă mai repede, capul unei scule oscilante poate găzdui un atașament mult mai mare. Deci, dacă precizia este o prioritate, unealta rotativă ar fi o alegere mai bună. Pe de altă parte, dacă trebuie să acoperiți mai mult teren pentru aceeași perioadă de timp, mergeți cu instrumentul oscilant.

Aplicație

Fiind echipamentul mai precis, unealta rotativă este folosită mai ales pentru detalii, prelucrarea lemnului și alte sarcini care necesită o atenție mai bună. Asta înseamnă că îl vei găsi mai des în mâinile unui meșter decât al unui tâmplar.

În comparație, o unealtă oscilantă poate lucra rapid cu articole mai mari. Este o alegere excelentă pentru lustruirea materialelor, sculptarea mobilierului și crearea unor piese mai mari din lemn sau metal.

Opțiuni de putere și dimensiune

Ambele instrumente vin în modele cu cablu și cu baterii. Cu toate acestea, instrumentul oscilant este mai mare și mai voluminos, permițându-i să accepte atașamente mai puternice. Majoritatea acestor instrumente au o lungime de peste un picior. Există chiar și unele mărci care au 18 inci lungime și cântăresc până la cinci kilograme.

Pe de altă parte, uneltele rotative sunt mult mai mici și mai ușoare. De fapt, pot veni în jumătate din dimensiunea celorlalte. Acest lucru joacă bine în identitatea sculei rotative ca un echipament de precizie. Îl poți manipula cu ușurință cu mâinile fără a simți prea multă oboseală. Îl poți folosi și în spații înguste.

Ușurință în utilizare

Instrumentul rotativ necesită mai multe abilități și experiență pentru ca acesta să iasă cu adevărat în evidență. În schimb, veți descoperi că instrumentul oscilant este mai ușor de utilizat și ar putea fi mai ușor de manevrat pentru începători.

Cost

Ambele instrumente vin în general cu etichete de preț similare. Cu toate acestea, sculele oscilante de nivel de intrare sunt puțin mai ieftine decât omologii lor rotativi.

Praf generat

Dacă lucrați la un proiect de bricolaj, ar trebui să țineți cont de cantitatea de praf pe care o puteți genera. Instrumentul oscilant este echipamentul mai mare, astfel încât elimină mai mult material. Totuși, ați fi surprins că unealta rotativă produce mai mult praf, deoarece elimină particulele mai mici.

Pe care ar trebui să-l alegi?

Fiecare echipament este superior celuilalt la ceva. Instrumentul rotativ este mai bun la detaliile mai mici, în timp ce instrumentul oscilant lucrează mai mult. Alegerea dvs. va depinde în cele din urmă de tipul de proiect pe care îl faceți și nu ar trebui să vă streseze . Dacă bricolajul este o parte importantă din viața ta, obținerea ambelor instrumente este cea mai bună opțiune.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.