Ușa garajului rămâne închisă: ce să faci dacă emițătorul portabil nu funcționează?

Scutiți supărarea de a deschide ușa garajului cu mâna. Asta înseamnă: poți deschide și închide garajul din mașină sau din casă. Oamenii în vârstă, în special, consideră că este convenabil să nu fie nevoiți să deschidă și să închidă cu mâna poarta grea.

image - Garage Door Hand Transmitter Does Not Work
Emițătorul de mână pentru ușa garajului nu funcționează

Tehnologia este acum foarte matură și fiabilă. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca transmițătorul de mână să nu funcționeze. Aici puteți afla de ce poate fi acest lucru și cum să procedați.

Emițător de mână: pentru ce este util?

O ușă de garaj acționată electronic poate fi acționată ușor și convenabil cu un emițător manual. Cu acest dispozitiv mic, ușa garajului poate fi deschisă convenabil din mașină. Acest lucru vă scutește de a coborî din mașină, ceea ce este deosebit de plăcut noaptea sau când plouă sau ninge.

Ușa garajului poate fi deschisă și cu telecomanda din casă, de exemplu, dacă tinerii vor să scoată o bicicletă din garaj.

Cum funcționează: așa se poate deschide ușa garajului cu emițătorul manual

Deschiderea și închiderea unei uși de garaj cu ajutorul unui emițător de mână funcționează deoarece există un senzor pe acționarea electronică a ușii de garaj. Acesta primește semnalele de la emițătorul portabil și apoi începe procesul de deschidere sau închidere.

Pentru ca vecinii să nu-și deschidă ușa de garaj unul altuia, fiecare emițător manual este adaptat la receptorul de pe unitatea ușii de garaj. Majoritatea sistemelor trebuie predate mai întâi. Emițătorul și receptorul sunt coordonate unul cu celălalt.


Citeste si:


Surse de eroare: Acestea pot fi motivele în care ușa nu poate fi deschisă folosind emițătorul manual.

Chiar dacă transmițătoarele portabile moderne își desfășoară activitatea în mod foarte fiabil, pot exista încă defecțiuni. Acest lucru este deosebit de enervant dacă garajul nu poate fi deschis pentru a scoate mașina și este în așteptare o întâlnire importantă. Prin urmare, ar trebui prevenite potențialele defecțiuni – mai multe despre subiectul „Evitarea defecțiunilor la ușa garajului” de mai jos.

în cazul specific, primul lucru de făcut este să aflați care este motivul defecțiunii emițătorului portabil. În cazul unei uși de garaj acționate electric, următoarele defecțiuni, în special, pot împiedica funcționarea emițătorului portabil:

 • Emițătorul manual nu este încărcat.
 • Emițătorul manual nu a fost încă predat sau nu a fost predat incorect.
 • Există un defect mecanic pe poartă.
 • Alimentarea cu energie electrică a operatorului ușii garajului este întreruptă.
 • Poarta nu poate urca deoarece există un obstacol în cale.
 • Puteți diferenția între două surse diferite de eroare:
 • Perturbarea funcțională se află în emițătorul portabil în sine.
 • Cauza defecțiunii este ușa sau operatorul.

Uneori poate fi dificil să aflați ce cauzează funcționarea defectuoasă a emițătorului manual. Numeroase emițătoare portabile au acum un afișaj integrat pentru erori și diagnosticare.

Soluții: Iată cum puteți remedia sau preveni eroarea

În funcție de motivul că transmițătorul portabil nu funcționează, soluțiile posibile arată diferit.

 • Emițătorul manual nu este încărcat

Emițătorul manual trebuie încărcat. De multe ori ai noroc și transmițătorul funcționează imediat ce este conectat la o sursă de alimentare. În caz contrar, trebuie să așteptați câteva minute pentru ca procesul de încărcare să progreseze suficient. Este perfect logic să aveți acasă un transmițător portabil de rezervă care a fost predat și este întotdeauna încărcat.

 • Emițătorul portabil nu a fost încă instruit (corect).

Emițătorul portabil poate fi predat foarte rapid folosind instrucțiunile de utilizare. La unele modele, coordonarea emițătorului portabil cu acționarea ușii de garaj poate fi, de asemenea, pur și simplu copiată de la un emițător portabil la altul.

 • Un defect mecanic la poartă sau un obstacol în zona porții

Dacă acest lucru este indicat de funcția de eroare și diagnosticare, defectul de pe poartă trebuie eliminat sau obstacolul înlăturat. Acest lucru este problematic dacă nu există un al doilea acces în garaj și ușa nu mai poate fi deschisă. Aici o companie specializată poate fi nevoită să deschidă poarta.

 • Alimentarea cu energie a unității ușii de garaj este întreruptă

Aici trebuie făcută o distincție între dacă s-a ars doar o siguranță sau dacă cablurile sunt deteriorate. Dacă s-a ars o siguranță, ar trebui verificat de ce a fost aceasta. Dacă acest lucru se întâmplă frecvent, un electrician sau o companie specializată ar trebui să verifice operatorul ușii de garaj.

Preveniți defecțiunile emițătorului manual

Dacă doriți să minimizați riscul de funcționare defectuoasă a emițătorului portabil, există mai multe lucruri pe care le puteți face:

 • Curățați și întrețineți în mod regulat ușa garajului și șina.
 • Încărcați regulat emițătorul portabil și aveți un emițător portabil de rezervă gata acasă.
 • Solicitați întreținere regulată a ușii garajului, astfel încât problemele tehnice să poată fi identificate și eliminate într-un stadiu incipient.
 • Aveți în mașină și acasă numărul de urgență al firmei specializate.

Cele mai importante lucruri dintr-o privire:

O reparație electronică a ușii de garaj poate fi operată de la distanță cu emițătorul manual. Uneori se poate întâmpla ca emițătorul de mână să nu mai funcționeze. Există două posibile surse de probleme:

 • Eroare la emițător manual
 • Ușă de garaj sau defecțiune a operatorului

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.