Eliminarea mirosului de vopsea și ventilația: Cum să eliminați mirosul de vopsea — Ar trebui să aerisiți întotdeauna casa când faceți pictură interioară. Chiar și cu vopsele latex, și mai ales cu vopsele și pete pe bază de șelac și ulei. Dacă vă puteți planifica pictura, faceți acest lucru în lunile cu vreme caldă, unde puteți deschide ferestrele fără să vă preocupați de pierderea căldurii.

Eliminate Paint Odor, Providing for Adequate Ventilation During and After Painting
Eliminați mirosul de vopsea, oferind o ventilație adecvată în timpul și după vopsire

Minimizați mirosul de la început ( Cum să eliminați mirosul de vopsea )

O regulă bună este să folosiți produsul cel mai puțin odifer care poate face treaba. În multe cazuri, puteți folosi toate vopselele latex sau cu conținut scăzut de COV de la început până la sfârșit. Alteori nu vei putea face asta.

Ca ghid general, următoarea este o listă cu „ordinea mirosului” de la cea mai mică până la cea mai gravă ofensare a tipurilor standard de vopsele de casă.

  • Vopsele verzi fără COV / cu conținut scăzut de COV (Voc scăzut / Miros)
  • Vopsea latex standard (Low Voc / Miros)
  • Shellac (Voc/miros nu prea scăzut)
  • Vopsele pe bază de ulei (vopselele de ulei cu uscare rapidă sunt cele mai proaste, împreună cu petele de ulei penetrante. „Cele mai bune” sunt vopselele de ulei conforme cu VOC)
  • Majoritatea vopselelor spray cu aerosoli (Voc/miros nu sunt atât de scăzute)

Nu sunt enumerate: Acoperiri de înaltă performanță sau de utilizare profesională: epoxici în două părți și uretani, lacuri și straturi de conversie. Acestea sunt cele mai rele din punct de vedere al mirosului.

How to Eliminate Paint Odor
Cum să eliminați mirosul de vopsea

Aditivi pentru vopsea


Parfumuri

Unele remedii de casă care sunt menționate pentru mirosul de vopsea sunt utilizarea extractului de vanilie sau a mentei adăugate direct în vopsea pentru a parfuma vopseaua și a face mirosul mai puțin inacceptabil. Nu pot garanta nici pentru nici unul și nu le-am folosit niciodată. Aș fi îngrijorat că parfumul adăugat face ceva rău, cum ar fi stricarea aderenței sau modificarea culorii vopselei. În loc de teste extinse de către un expert în domeniu cu o varietate de vopsele, nu aș încerca niciuna dintre acestea.

Eliminator de mirosuri de vopsea Bio Zapp

Acesta este un aditiv pe care l-am folosit de multe ori. Spre deosebire de parfumuri, este fabricat comercial pentru adăugarea în vopsea și, spre deosebire de parfumuri, nu „maschează” pur și simplu mirosul vopselei.

Fabricat de Bio Zapp Laboratories, Inc, funcționează prin atașarea moleculară a moleculelor de oxigen la vaporii de solvenți, făcându-le să cadă pe pământ – nedetectate. A fost testat și nu afectează aderența, duritatea sau performanța vopselei. Poate fi folosit cu vopsele și pete latex sau ulei. Potrivit laboratoarelor Bio Zapp, aceasta va „afecta o reducere a mirosului de 80% până la 95% în majoritatea vopselelor”.

Odată adăugată la o vopsea (în cutie), acea vopsea rămâne tratată – nu este nevoie să adăugați mai mult dacă folosiți aceeași vopsea mai târziu pe drum. Aditivul pentru vopsea „Odor-Zapp” de la Guardsman / Valspar este același produs (cred), doar cu etichetă privată.

Ventilație (Cum să eliminați mirosul de vopsea)

Trebuie să ventilați. Veți citi că adăugarea de extracte de vanilie sau mentă la vopsea va „elimina” mirosul. Indiferent de „parfumuri” pe care le-ai adăuga, vei acoperi doar mirosul, nu îl elimini. Solventul a fost în vopsea înainte de adăugarea parfumului (vanilie sau mentă), a rămas în vopsea după adăugarea parfumului. Parfumurile doar masca, nu elimina mirosul. Trebuie să ventilați.

Deschide ferestrele

Cele mai de bază dintre opțiunile de ventilație. Acesta ar fi minimul pe care ar trebui să-l faci când pictezi. Deschideți câteva ferestre pentru a crea o circulație transversală a aerului.

Aerisiri de tavan (băi și bucătării)

În băi și bucătării în care cel mai probabil aveți orificii de evacuare, utilizați-le și pentru a forța aerul rău afară.

Fani

În mod ideal, ați folosi un ventilator pentru a atrage aer proaspăt în cameră și altul pentru a evacua aerul rău. Un ventilator poate fi în sau lângă ușa de intrare în cameră, celălalt lângă o fereastră deschisă pentru a evacua aerul încărcat cu solvenți.

Trebuie citit:

Ventilatoare de plafon

Uneori o idee grozavă, alteori nu. Ventilatoarele de tavan sunt bune pentru circulația aerului, având o capacitate mare de aspirare a aerului. Dacă ventilatorul de tavan se află într-un hol la etaj și vopsiți o cameră la parter, problema care ar putea apărea este infectarea întregului aer din casă prin atragerea aerului rău în sus și în interiorul casei.

Dacă mirosul poate fi deturnat în mod adecvat printr-o fereastră deschisă sau două din încăperea vopsită, poate fi mai bine să-l epuizați prin acele ferestre cu un ventilator, decât să-l trageți în restul casei. Acolo unde ventilatorul de tavan se află în imediata apropiere a zonei de vopsire, s-ar dovedi o opțiune ideală de ventilator de evacuare.

De asemenea, când vremea este caldă, puteți deschide toate ferestrele din casă împreună cu ventilatorul de tavan, veți obține o „schimbare de aer” foarte bună, deoarece va atrage aer din exterior prin toate ferestrele deschise. Schimbarea aerului este adevărata cheie pentru o bună ventilație.

Folosiți un respirator

Când nu puteți deschide o fereastră sau nu puteți ventila în mod adecvat, va trebui să luați în considerare utilizarea unui respirator. Utilizați un respirator pentru substanțe chimice aprobat de NIOSH cu cartușe cu vapori organici. Nu folosiți o „mască de praf” (respirator pentru particule), deoarece acestea sunt destinate filtrării „particulelor”, nu filtrării cu gaz sau vapori de vopsea.

După Iov

Păstrați zona ventilată pe măsură ce „gazarea” și întărirea continuă după aplicare și uscare. Gazarea va fi din ce în ce mai mică pe măsură ce trece timpul. Perioada de timp necesară pentru menținerea ventilației după aplicare este foarte variabilă, în funcție de produs, de schimbarea naturală a aerului din casă și de sensibilitatea individului. Timpul necesar de ventilație după vopsea poate varia de la o zi sau două până la câteva săptămâni.

Eliminatoare de mirosuri

Purificatoarele de aer folosite cu fumul și mirosul de țigară și șemineu sunt utile. Acestea atrag aerul printr-un filtru de cărbune sau HEPA pentru a purifica aerul înainte de a-l circula.

Febreze și eliminatorii de spray similare pot ajuta.

Cum să elimini mirosul de vopsea, folclor sau știință?

Veți găsi următoarele articole folosite pentru a elimina mirosul de vopsea din aer. Nu știu care, dacă vreuna chiar funcționează. Dar iată câteva dintre remediile tradiționale de acasă pentru a scăpa de mirosul de vopsea după vopsire.

  • Bol cu ceapă („va absorbi mirosul”)
  • Lumânări („vor arde solventul din aer”)
  • Oțet distilat („va absorbi mirosul”)
  • Bicarbonat de sodiu – deschideți recipientul (recipientele), („va absorbi mirosul”)
Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.