Relația amoroasă a Americii cu gazonul merge puternic. De fapt, 79% dintre americani spun că o „curte de mărime bună” este una dintre cele mai importante caracteristici atunci când cumpără sau închiriază o casă.

Un gazon verde luxuriant este într-adevăr o priveliște frumoasă – până când apar acele pete maronii îngrozitoare.

image - The Essentials for Preventing Brown Patches in Your Grass
Elementele esențiale pentru prevenirea petelor maro din iarba ta

Te lupți cu pete maro în iarba ta verde? Vă scărpinați în cap și vă întrebați: „De ce gazonul meu devine maro?”

Continuați să citiți în timp ce discutăm despre cele mai comune cauze ale ierbii maro (și ce puteți face pentru a le remedia).

Ce cauzează iarba maro?

Dacă crezi că iarba ta devine maro pentru că este uscată, gândește-te din nou. După cum vă vor spune experți precum cei de la Holmesutah.com , principala cauză a petelor maro este de fapt ciuperca!

Patch-ul maro este adesea cauzat de o boală foliară care rămâne latentă iarna. Odată ce perioadele de rouă depășesc 10 ore și temperaturile pe timp de noapte rămân peste 65 de grade, se creează habitatul perfect pentru ca ciupercile să prospere.

De fapt, este posibil să aveți un gazon perfect verde seara și o pată mare maro dimineața – se poate întâmpla atât de repede.

Alte boli comune fungice ale gazonului (în funcție de localitatea dvs.) includ pete de dolar, pete mari, pete de vară și fir roșu.


Citeste si:


Cum pot scăpa de peticele maro de pe gazonul meu?

Acum că știi ce cauzează iarba maro, cum poți scăpa de ea?

Cea mai mare greșeală pe care o fac proprietarii de case este să-și iriga excesiv gazonul. Ciuperca se dezvoltă atunci când apa este disponibilă gratuit, așa că udați numai atunci când este necesar și asigurați-vă că solul are un drenaj adecvat.

Dacă este posibil, udați gazonul devreme (între orele 6 și 10), astfel încât firele de iarbă să aibă timp să se usuce în timpul zilei.

Un alt factor care contribuie la creșterea ciupercilor este prea mult azot. Aplicarea unor cantități excesive de îngrășământ cu azot elimină echilibrul delicat al gazonului, oferind condiții perfecte pentru ca ciupercile să se dezvolte.

Reduceți cantitatea de îngrășământ cu azot pe care o utilizați și evitați cu totul utilizarea formelor cu eliberare rapidă.

Este vital să vă mențineți mașina de tuns iarba la înălțimea potrivită pentru specia de iarbă. Dacă vă mențineți iarba înălțime mai mică decât cea optimă, poate crește riscul și severitatea bolii.

Înălțimea optimă pentru majoritatea speciilor este între 3-4 inci, deși Bermudagrass și zoysiagrass se descurcă cel mai bine în jurul semnului de 2 inci.

Sfat bonus: asigurați-vă că îndepărtați iarba tăiată din gazon după ce tundeți, mai ales dacă locuiți într-un climat cald și umed.

Un alt sfat este să verificați echilibrul pH-ului solului curții dvs. Orice mai puțin de 6,0 crește șansele de infecție și boală.

Dacă dezvoltați pete maro, aplicați un fungicid făcut pentru gazon în zona afectată. Dacă nu observați o îmbunătățire, cel mai bine este să sunați la serviciul local de gazon pentru ajutor profesional.

Cauze și soluții pentru iarba maro

Cel mai probabil, petele maro din gazonul tău sunt cauzate de un anumit tip de ciupercă. Folosiți sfaturile de mai sus pentru a identifica și rezolva problema și pentru a aduce gazonul înapoi la un verde strălucitor și sănătos!

Căutați mai multe sfaturi grozave pentru gazon, grădină și îmbunătățirea casei? Aceasta este specialitatea noastră, așa că rămâneți și continuați să navigați pe site-ul nostru.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.