Când vine vorba de decorarea casei tale, unul dintre punctele focale va fi modul în care îți îmbraci ferestrele.

Odată ce porniți căutarea lungimii, culorii și țesăturii ideale, veți realiza rapid că există o diferență distinctă între perdele și draperii, totuși, nimeni nu vă spune cu adevărat care sunt diferențele și rămâneți să vă zgârieți. cap.

Nu vă faceți griji însă, suntem aici pentru a vă ajuta, există diferențe cheie între draperii și perdele și vă vom spune cum sunt diferite și care sunt beneficiile!

image - Drapes Vs Curtains: The Real Difference Explained
Draperii vs draperii: diferența reală explicată

Perdele

Perdelele au fost folosite ca termen larg de mulți designeri de interior, vânzători și site-uri web până la punctul în care orice și totul este marcat ca o perdea.

Realitatea este totuși că perdelele sunt propriul lor tip de vitrine. Perdelele sunt un singur panou de material și sunt adesea vândute în perechi. Perdelele sunt ideale pentru bucătării, băi și chiar camere de zi dacă doriți să adăugați o culoare și o adâncime diferită.

Atârnatoare pentru perdele

Când vine vorba de agățat perdele, acestea sunt atârnate de un stâlp. Există multe tipuri diferite de stâlpi agățați, de la cercuri metalice care sunt deja în stâlp sau puteți atașa draperiile la un cerc care este deja pe stâlp.

Aceasta este una dintre diferențele cheie dintre perdele și draperii. Acest tip de agățat nu este la fel de eficient pentru a menține lumina afară sau căldura, acest lucru se datorează numărului de spații dintre corpurile suspendate.

Aceste spații lasă ușor să intre lumina și lasă căldura să iasă. Deci, dacă doriți să păstrați o cameră caldă și întunecată, atunci perdelele nu sunt cea mai bună opțiune pentru dvs.


Citeste si:


Draperii

Spre deosebire de perdele, draperiile sunt mai groase și concepute pentru a fi folosite pentru a bloca lumina. Când căutați online sau în magazin, doriți să vă asigurați că verificați dacă există material de suport.

Țesătura de suport poate însemna o serie de lucruri, s-ar putea să fie cu panouri duble din material textil sau cu două straturi. Aceste tipuri de draperii sunt mai grele, dar dacă sunt din țesătură cu straturi duble, nu vor fi prea eficiente pentru a ține afară lumina.

Draperii Black Out

Dacă ești o persoană căreia îi place să doarmă în întuneric și nu lași nicio lumină să treacă, atunci calea de urmat pentru tine va fi draperiile opace. Este rar să obțineți perdele opace, deoarece am stabilit că acestea sunt un singur strat de material sau material.

Draperiile opace vor avea adesea un material mai dens în spatele panoului orientat spre exterior. Acest material este cel care întunecă lumina și o oprește să pătrundă. Puteți obține în continuare draperii în culorile și modelele dorite.

Agățari pentru draperii

Aceasta este una dintre diferențele cheie dintre perdele și draperii. În timp ce perdelele pe care le puteți agăța de un stâlp, draperiile vor avea nevoie de o montare specializată. Deoarece draperiile sunt mai grele, veți descoperi că sunt adesea atârnate de șine cu mecanisme de alunecare.

Aceasta înseamnă că șina și montarea pot fi complexe și dificil de realizat pe cont propriu. Cu toate acestea, mecanismul de agățare asigură trecerea unei lumini limitate în partea de sus datorită modului în care sunt atârnate draperiile.

Lungimea draperiei

Draperiile sunt, de asemenea, de obicei mult mai lungi decât omoloagele lor perdele. Este rar să obțineți draperii care atârnă chiar sub pervaz.

Draperiile de obicei, după cum sugerează și numele, se întinde pe fereastră și se vor termina fie pe podea, fie chiar deasupra acesteia. Această lungime le caracterizează ca draperii. Deși puteți obține perdele de această lungime, acestea vor fi doar un singur panou și nu vor fi eficiente în a ține afară lumina și a menține căldura.

Perdelele vor veni, de asemenea, într-o varietate de lungimi și nu doar până la lungimea podelei, așa că atunci când căutați perdele sau draperii, draperiile adevărate vor fi cele care ating podeaua.

Cost

Draperiile sunt adesea mai scumpe decât draperiile, acest lucru se datorează materialului suplimentar de care este nevoie atunci când sunt realizate, în plus, metoda în care sunt atârnate este mai complexă decât perdelele tradiționale, prin urmare vă puteți aștepta ca draperiile să coste mai mult decât draperiile.

Gânduri finale

Când vine vorba de draperii și perdele, există câteva diferențe între cele două care le fac ușor de deosebit. Draperiile vor avea material de suport pentru a menține căldura și lumina afară, în timp ce perdelele sunt panouri simple de țesătură, mai mult concepute pentru spectacol decât pentru caracter practic.

Draperiile vor avea, de asemenea, un alt tip de fixare, astfel încât să poată menține din nou lumina afară și căldura înăuntru. Datorită naturii mai complexe a draperiilor, acestea sunt adesea mai scumpe decât perdelele, dar costul suplimentar poate merita din plin.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.