Un sistem de canalizare, cunoscut și sub denumirea de sistem de colectare a apelor uzate, se referă la o rețea de conducte și stații de pompare amplasate pe întreaga zonă pentru transportul apelor uzate și a altor deșeuri generate în gospodăriile locuitorilor zonei respective.

image - Want to Install a Sewer Line on Your Own: Here's How You Can
Doriți să instalați o linie de canalizare pe cont propriu: iată cum puteți

Sistemul de canalizare este similar cu alte utilități furnizate de autoritățile locale, inclusiv servicii de apă și electricitate.

În timp ce multe gospodării încă se bazează pe fosele septice pentru colectarea și aruncarea deșeurilor menajere și a apelor uzate, sistemul de canalizare înlocuiește rapid sistemul de fosa septică.

Avantajele utilizării sistemului de canalizare

Are diverse avantaje față de sistemul de fose septice, dintre care unele sunt următoarele:

 • Gospodăriile trebuie să plătească o taxă lunară pentru serviciile de canalizare furnizate de autorități.
 • Necazul întreținerii conductelor de canalizare revine autorităților locale, iar gospodăria nu are de ce să-și facă griji.
 • Autoritățile locale ar fi răspunzătoare pentru orice reparație sau problemă în sistemul de canalizare, deoarece gospodăria plătește deja taxele pentru servicii.
 • Conductele sistemului de canalizare sunt mult mai importante, deoarece trebuie să găzduiască apele uzate ale multor gospodării și, ca atare, au mai puține șanse de înfundare.
 • Daunele asupra mediului sunt, de asemenea, reduse la minimum, deoarece guvernele au stabilit și stații de tratare a apelor uzate pentru purificarea și curățarea apelor uzate, pentru a se asigura că deșeurile nu poluează mediul.

Citeste si:


Instalarea unei linii de canalizare pe cont propriu

Probabil, întrebarea care ți-ar putea veni în minte este „ pot să-mi instalez propria conductă de canalizare ?” raspunsul este da.

Nu există nicio restricție în a face acest lucru și toată lumea are voie să instaleze linii de canalizare pe cont propriu sau printr-un expert în instalații sanitare. Procesul de instalare a unei linii de canalizare este menționat mai jos:

 • La început, trebuie să se întrebe despre disponibilitatea unei linii de canalizare în zona cuiva și să facă aranjamentele necesare pentru a o conecta la gospodărie.
 • În timp ce experții în instalații au cunoștințe adecvate despre reglementările codurilor locale, instalând canalizare pe cont propriu, trebuie să fie conștienți de astfel de coduri și să se asigure că nu încalcă niciun astfel de regulament.
 • Următorul pas ar fi asigurarea unei rute sigure de instalare a conductei de canalizare, sunând la o companie locală de utilități pentru a verifica orice pericol în subteran și, astfel, a cartografia traseul de canalizare.
 • Înălțimea și adâncimea conductelor și determinarea cât de mult trebuie să ruleze conducta trebuie făcute înainte de a continua.
 • După aceea, șanțul liniei de canalizare trebuie săpat pentru așezarea țevilor în astfel de șanțuri.
 • Ultimul pas ar fi așezarea și instalarea conductelor în astfel de șanțuri și conectarea unui capăt la conducta de evacuare a apelor uzate a gospodăriei și celălalt la conducta de canalizare.
 • După instalarea șanțurilor, șanțurile sunt reumplute cu pipa de nisip.

Vai! acum ați instalat cu succes linia de canalizare pe cont propriu.

Puteți folosi pașii menționați mai sus singur pentru a configura și instala linia de canalizare.

Deși procesul ar implica multă muncă grea de săpat, umplere etc., după lucrarea, veți asigura cu succes o soluție viabilă și de lungă durată pentru eliminarea deșeurilor.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.