Descopera mai multe despre documentarea in interiorul constructiilor ?Utopian Construct

Documentarea in construcții explicata

Conținutul paginii

Documentarea este un aspect vital al oricărui proiect. Acesta cuprinde planuri, planuri și cerințe care sunt specificate cu precizie pentru a evita orice ambiguitate în proces.

Același lucru este valabil și pentru proiectele de construcție. Gestionarea documentelor de construcție devine o parte indispensabilă a activității, deoarece servește, de asemenea, drept dovezi pentru a susține orice revendicări.

A existat o creștere neregulată în industria managementului documentelor din cauza izbucnirii pandemiei.

În fazele de izolare, mai multe vocații au ajuns într-o poziție de impas. Devine extrem de obositor să documentezi fizic toate etapele unui proiect de construcție în astfel de cazuri.

Ca urmare, multe agenții de construcții și ingineri constructori si arhitecti au recurs la software pentru procesul de documentare.

Diferitele faze în documentare

Există mai multe etape când vine vorba de documentarea oricărei activități. Același principiu se aplică documentației de construcție. Ele sunt împărțite în general în 4.

1. Faza de proiectare

Faza de proiectare este etapa primară a documentării. După stabilirea designului inițial, toate modelele ulterioare sunt catalogate clar pentru a prezenta progresul.

Diferențele dintre proiectele echipei de proiectare și ale contractorului principal sunt, de asemenea, prezentate pentru referințe viitoare.

2. Faza de construcție

Următoarea etapă este construcția. Faza de construcție implică toate informațiile care se referă la construcția efectivă a clădirii.

Resursele care sunt necesare, preferate și achiziționate sunt documentate în această etapă. De asemenea, oferă informații financiare privind stabilirea tuturor părților implicate.

3. Faza de licitație

Faza de licitație este destinată în primul rând antreprenorilor și subcontractanților. Acesta cuprinde oferte publice inițiale, invitații și detalii de audit pentru toate părțile interesate. Această etapă oferă tuturor părților un sentiment de securitate și incluziune.

4. Faza de întreținere

Întreținerea este faza finală a procesului de documentare. Această etapă se realizează după finalizarea construcției.

Stabilește diferențele dintre modelele care sunt uzate și modelele în tendințe. Ajută toți părțile interesate să își facă o idee despre întreținerea clădirii după construcție.


Citeste si:


Avantajele software-ului de documentare

Documentarea proiectului la fiecare pas este extrem de benefică. Ajută dezvoltatorii să stabilească obiective clare și să minimizeze costurile. De asemenea, ajută la creșterea eficienței la locul de muncă.

1. Economisește timp

Prin utilizarea software-ului pentru a documenta un proiect de construcție, inginerii și antreprenorii economisesc o cantitate mare de timp, care poate fi retrogradată mai bine în procesul real de construcție.

Este vital în cazul proiectelor de anvergură, deoarece ajută pe termen lung.

2. Precizie

Software-ul urmărește cu exactitate toate modificările care au loc în timpul construcției. Este vital să se evite orice formă de ambiguitate, deoarece documentul trebuie să reflecte funcționalitatea reală a procesului. Prin urmare, software-ul ajută la realizarea acestui lucru în mod eficient.

3. Verificabil

După cum am menționat mai devreme, documentarea este o parte esențială a fiecărui proiect. Mai ales în cazul proiectelor de anvergură, acesta acționează ca probă în cazurile de revendicare a litigiilor.

Astfel, este vital să ne asigurăm că documentul este verificabil și a înregistrat cu exactitate întregul proces.

După cum s-a observat, gestionarea documentelor de construcție este extrem de ușoară, cu o multitudine de beneficii. Performanța eficientă a software-ului nu poate fi trecută cu vederea.

Multe agenții din Romania înclină, de asemenea, către software pentru documentare. În timpul apariției pandemiei, toate industriile au avut un impact major în ceea ce privește economie.

Este demn de menționat că „lumea virtuală” a preluat într-adevăr angajarea fizică, deoarece acestea sunt mai eficiente. Tehnologia a preluat controlul și este evident în scenariul de astăzi.


Pentru mai multe informatii despre constructii, va invitam sa vedeti blogul nostru dar si blogul Biroului de Arhitectura Utopian. Dacă vrei proiecte de blocuri sau alte constructii, biroul acesta este recomandarea noastra.

Must read pentru orice om pasionat de DIY sau alte amenajari interioare

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.