Tencuiala venețiană falsă este o imitație a tencuielilor reale pe bază de var și a tehnicilor specifice folosite de practicanții meșteșugului „Scagliola“—o tehnică de tencuială italiană care a apărut cu sute de ani în urmă.

Această tehnică a produs ghips care arăta și se simțea ca marmură adevărată.

zugraveala venetiala ce imita marmura
zugraveala venetiala ce imita marmura

Tencuiala venețiană artificială este realizată dintr-o tencuială acrilică colorabilă. Este important de reținut că tencuiala venețiană artificială nu este un finisaj vopsit, așa cum sunt majoritatea finisajelor false, ci mai degrabă un finisaj cu mistrie.

Această tehnică a produs plasterwork care arăta și se simțea ca marmură adevărată.

Efectul de pete al tencuielii venețiane artificiale provine din aplicarea cu prosoape pe material. Cel mai bine este să folosiți spatulele speciale realizate pentru aplicarea acestui material. Aceste spatule au marginile rotunjite și nu marchează sau sunt gri.

Vechea metodă de aplicare a tencuielii venețiane este cu mistria. Majoritatea aparatelor de finisare artificială folosesc cuțite Spackle pentru aplicare, la fel ca și mine. (Folosiți cuțite Spackle din oțel inoxidabil.)

Dacă decideți să lustruiți tencuiala, trebuie să utilizați spatulele speciale (cuțite standard Spackle, inclusiv oțel inoxidabil, pot provoca grijirea tencuielii).

Cu toate acestea, dacă acoperiți tencuiala în loc să lustruiți tencuiala, nu va fi nicio problemă cu înroșirea.

zugraveala venetiala ce imita marmura

Spre deosebire de tencuiala venețiană artificia sau tencuiala venețiană adevărată, Tehnica de tencuială italiană falsă poate fi realizată într-un singur strat, folosind vopsea latex standard.

Must read pentru orice om pasionat de DIY sau alte amenajari interioare

Cum se aplică tencuiala venețiană artificială

Următoarele sunt instrucțiuni generice pentru a face tencuiala venețiană falsă. Acestea sunt menite să ofere cititorului o înțelegere generală a procesului.

Ar trebui să urmați instrucțiunile etichetate ale producătorului pentru produsul lor specific atunci când aplicați o anumită marcă de Faux Venetian Tencuială.

zugraveala venetiala ce imita marmura 2- amenajari interioare bucuresti
zugraveala venetiala ce imita marmura 2- amenajari interioare bucuresti

Metoda unu (tehnica tencuielii în două tonuri)

Pentru cei care sunt familiarizați cu tehnica de tencuială fals italiană și amestecarea culorilor realizată cu acea tehnică, aceasta este în esență un prosop pe versiunea tehnicii de tencuială fals italiană pictată, cu câteva modificări.

Tencuială venețiană artificială în două nuanțe cu un strat metalic transparent
Tencuială venețiană artificială în două nuanțe cu un strat metalic transparent

Metoda cu două culori utilizează două tonuri ale unei culori pentru a ajuta la crearea profunzimii și a unei varietăți de amestecuri de culori.

(Notă: puteți utiliza mai mult de două tonuri dacă doriți. Imaginea de mai jos este o mostră în trei tonuri.)

Probă în trei tonuri (gips venețian fals)
Probă în trei tonuri (gips venețian fals)

Nuanțarea

Rugați magazinul de vopsea să vă nuanțeze tencuiala pentru a se potrivi cu culoarea (culorile) alese de vopsea.

Cu tencuiala venețiană Modern Masters, există două baze: o bază de nuanță standard pentru alb murdar, pasteluri și tonuri medii și o bază ultra-profundă pentru culori intense.

Fiecare bază poate fi colorată cu până la zece uncii de coloranți universali.

Amorsați suprafața

Amorsați suprafața cu un grund de ulei cu uscare rapidă, cum ar fi Coverstain sau grund de latex.

Ar trebui să nuanțați grundul pentru a se potrivi cu una dintre culorile de finisare sau cel puțin să nuanțați grundul într-o culoare similară dacă nu puteți potrivi.

Primul strat (stratul flotant)

Pe primul strat, cunoscut și sub denumirea de „float coat”, mistrie pe tencuială, păstrând mistria sau cuțitul Spackle aproape plat la suprafață. Acest strat ar trebui să fie „plutit” cu o presiune ușoară, aplicând materialul la 1/16” sau cam asa ceva.

Acesta este un fel de aplicație de tip mistrie. Încercați să aplicați tencuiala fără probleme, evitând să lăsați în urmă creste și zgârieturi.

Păstrați cuțitele sau mistria Spackle curate pentru a evita formarea de nisip uscat pe ele, care va zgâria tencuiala.

Folosiți două spatule sau cuțite Spackle:

Unul pentru a se scufunda în cutie și a ține materialul (cum ar fi „úimul” folosit de gips-carton și tencuitori), celălalt pentru a aplica materialul.

Dacă lucrați dintr-un galon, puteți folosi un cuțit Spackle de patru inchi pentru a culege și ține materialul și un cuțit de șase inci pentru a aplica materialul.

Veți avea nevoie de un cuțit de patru inci pentru aplicare pe zonele înguste de pe perete (și poate chiar și un cuțit de un inch pentru același lucru).

Tehnică:

Mistrie pe tencuială într-o manieră hașurată încrucișată de arce și tipuri de modele ondulate „s”. Aplicați prima culoare, lăsând spațiu între arce.

Faceți cinci sau zece arce, apoi treceți la cealaltă culoare și completați și suprapuneți arcurile de culoare anterioare. Încercați pentru un aspect pestriț aleatoriu.

Nu trebuie să ascundeți 100 la sută din grund sau să obțineți o acoperire totală pe primul strat, dar cea mai mare parte (90 la sută) ar trebui să fie acoperită.

Lucrați în secțiuni de patru pe patru picioare, păstrând marginile secțiunilor zdrențuite și aleatorii – acest lucru va ajuta la amestecarea secțiunilor în mod invizibil.

Al doilea strat ( Strat Skim)

Acest prim strat va trebui să se usuce timp de aproximativ patru ore (verificați eticheta pentru recomandarea producătorului), după care puteți aplica al doilea strat.

Cel de-al doilea strat se numește „scurt coat” și trebuie aplicat mai strâns pe perete, foarte subțire, folosind puțină presiune (nu exagera cu presiunea).

Cuțitul Spackle ar trebui să aibă un unghi de aproximativ 80 de grade față de suprafața acestui strat.

Repetați tehnica în două tonuri, ca în primul strat. Asigurați-vă că acoperiți toate zonele goale unde grundul încă arată și care au rămas de la primul strat.

Lăsați cel de-al doilea strat să se usuce timp de câteva ore (minimum—uscarea peste noapte este cea mai bună), apoi continuați cu șlefuirea și finisarea tencuielii.

Metoda a doua (Tehnica tencuielii cu o singură culoare)

Amorsați suprafața

Amorsați suprafața cu un grund de ulei cu uscare rapidă, cum ar fi Coverstain, sau grund de latex.

Ar trebui să nuanțați grundul pentru a se potrivi cu una dintre culorile de finisare sau cel puțin să nuanțați grundul într-o culoare similară dacă nu puteți potrivi.

Al doilea strat (Strat Skim)

Aplicați tencuiala în același mod în care s-a explicat mai sus la metoda unu, cu excepția utilizării unei singure culori.

Aplicați cinci sau zece arce și modele ondulate „s”, apoi întoarceți-vă înapoi și completați o suprapunere.

Continuați în josul peretelui în acest mod până la finalizare.

Lăsați cel de-al doilea strat să se usuce timp de câteva ore (minimum—uscarea peste noapte este cea mai bună), apoi continuați cu șlefuirea și finisarea tencuielii.

Finisarea tencuielii venețiane false

Slefuire

Lăsați tencuiala venețiană artificială să se usuce înainte de șlefuire, conform instrucțiunilor de pe etichetă ale producătorului.

Slefuiți peretele cu hârtie abrazivă cu granulație 220 într-un model circular. Continuați cu șmirghel cu granulație 400, în același mod, dacă veți lustrui tencuiala.

Dacă veți avea un strat transparent, șlefuiți numai cu 220. Slefuirea scoate in evidenta si adauga detalii tencuielii.

Puteți folosi un șlefuitor orbital aleator și îl puteți atașa la un aspirator cu filtru HEPA pentru șlefuire fără praf sau puteți șlefui manual. Dacă șlefuiți manual, utilizați o mișcare circulară de șlefuire.

Odată terminată șlefuirea, aspirați praful de pe perete cu un aspirator de magazin filtrat corespunzător (HEPA).

Urmați acest lucru cu o cârpă din microfibră și o cârpă sau un burete de bumbac moale și umedă. Lăsați-l să se usuce înainte de lustruire sau acoperire limpede.

Lustruire

Puteți continua șlefuirea cu lustruirea lamei cuțitului Spackle pentru un luciu mai mare.

Apăsați cuțitul pe suprafața peretelui, frecându-l într-o mișcare circulară cu marginea plată a cuțitului Spackle în timp ce aplicați presiune. Nu lustruiți suprafața dacă aveți de gând să o vopsiți.

Strat superior protector

Majoritatea producătorilor de tencuieli venețiene false fac un strat de acoperire transparent pentru protecție specială.

Acest strat transparent este conceput pentru tencuiala venețiană artificială în zonele cu trafic intens sau în zonele cu umiditate ridicată, cum ar fi băile. Stratul superior are de obicei un luciu satinat.

Aplicați stratul transparent cu o mistrie sau cuțitul Spackle într-o manieră încrucișată, acoperind peretele complet cu stratul transparent.

Stratul superior este folosit în loc de lustruire. Dacă aveți de gând să acoperiți, nu lustruiți tencuiala nici înainte, nici după acoperirea.

Straturi metalice transparente

Pentru a adăuga un pic de dinamism, puteți folosi un strat metalic transparent, care adaugă o strălucire metalică sofisticată tencuielii.

https://youtu.be/eB02jPU74C4

Se demonstrează aplicarea în două tonuri a tencuielii venețiane false, inclusiv epilare și lustruire.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.