În ciuda credinței populare, excavarea este mult mai mult decât săparea unei gropi! Excavarea este procesul de mutare și îndepărtare a pământului și a rocii de pe un șantier pentru a crea o gaură deschisă, un șanț, un tunel sau o cavitate. Serviciile de foraj, șanțuri și nivelare sunt toate posibile.

Mașinile grele, cum ar fi buldozere, buldoexcavatoare, excavatoare și încărcătoare frontale sunt utilizate în mod obișnuit în acest proces. Excavarea este esențială pentru orice proiect de construcție deoarece stabilește o fundație solidă pentru structură și oferă o suprafață stabilă pentru zona înconjurătoare.

image - Why is Excavation So Important
De ce este excavația atât de importantă

Angajarea unei companii locale de încredere de excavare nu numai că va duce la bun sfârșit lucrarea, dar va asigura și că lucrarea este efectuată în siguranță, susținută de experiență și expertiză. Springs Excavation Pros este o companie care vine echipată cu ambele!

Săpăturile pot fi caracterizate ca intenționate, de salvare sau accidentale, în funcție de scopul lor. Cele mai importante săpături sunt rezultatul unui plan bine gândit, cu scopul de a descoperi dovezi îngropate cu privire la un sit arheologic.

Dacă vă gândiți de ce săpăturile sunt atât de importante și ce scop servesc, citiți mai departe, pentru că acest blog vă va spune totul, de la diferitele tipuri de săpături până la scopurile săpăturilor! Continuați să citiți pentru mai multe informații.

Săpături de decopertare

Clădirile și alte structuri beneficiază cel mai mult de acest material. Când zona nu este plană sau necesită nivelare, tăierea și umplerea este cea mai comună procedură. Decaparea presupune în mod obișnuit îndepărtarea întregului material dintre suprafața inițială și partea superioară a oricărui material de terasament permanent.


Citeste si:


Excavare de drenaj

Îndepărtarea resturilor întâlnite în timpul instalării structurilor de drenaj, altele decât podurile, este cunoscută sub denumirea de excavare de drenaj sau excavare structurală. Structurile minore de drenaj care cuprind țevi de drum și canale sunt adesea denumite structuri minore de drenaj.

Umplerea cu material adecvat este necesară după ce a fost instalată o conductă sau un canal. Acest material este de obicei derivat dintr-o altă sursă decât excavarea de drenaj, care este în mod normal nepotrivită. Excavarea canalului exclude frecvent resturile dincolo de o anumită distanță de la capătul canalului.

Excavarea podului

Îndepărtarea materialului descoperit în timpul săpăturii pentru talpi și cule se numește excavarea podului. Excavarea umedă, uscată și în rocă sunt subcategorii comune ale excavației podurilor.

Limita dintre excavarea umedă și cea uscată este de obicei definită de o cotă a solului deasupra căreia materialul este clasificat ca uscat și sub care este clasificat ca umed. Pentru fiecare fundație, se poate alege o elevație separată.

Excavarea canalului

Relocarea unui pârâu sau a unui pârâu, de obicei pentru că curge printr-un drept de trecere, este cunoscută sub denumirea de excavare a canalului. Orice șanț de intrare sau de evacuare necesar pentru a trece apa printr-o conductă va fi plătit de o agenție contractantă ca excavare a canalului, până la punctul în care începe excavarea canalului.

Săpătură cu împrumut

Săpătura cu împrumut are loc atunci când materialul pentru terasamente sau umpluturi este obținut dintr-o altă sursă decât săpătura necesară. Obținerea de material în spatele liniilor de pante este clasificată ca împrumut în majoritatea cazurilor, în timp ce este adesea menționată ca obținerea de material dintr-o sursă în afara amplasamentului.

Împrumutul este de obicei interzis până când toate săpăturile necesare au fost terminate sau cerința de împrumut a fost dovedită dincolo de orice îndoială rezonabilă.

Săpături rutiere

Această abordare este cea mai bună pentru construcția sau dezvoltarea de drumuri și trotuare, așa cum sugerează și numele. Segmentul unei tăieturi de autostradă care începe acolo unde a fost finalizată decaparea și se termină la linia subsolului finit sau la baza stratului de bază este cunoscut sub numele de excavare a drumului. Decoperirea, pe de altă parte, este frecvent inclusă în excavarea drumurilor.

Săpături de poduri

Îndepărtarea materialului întâlnit la săparea pentru talpi și cule se numește excavarea podului. Excavarea umedă, uscată și în rocă sunt subcategorii comune ale excavației podurilor.

Limita dintre excavarea umedă și cea uscată este de obicei definită de o cotă a solului deasupra căreia materialul este clasificat ca uscat și sub care este clasificat ca umed. Pentru fiecare fundație, se poate alege o elevație separată. Cel mai bun în scopul excavarii pentru a construi un pod sau o structură care să conecteze două zone împreună.

Săpături la picioare

Excavarea unei coloane sau a unui suport de perete pentru o clădire este cunoscută sub denumirea de excavare a picioarelor. Această lucrare se face de obicei cu o linie și o pantă cât mai precise posibil, astfel încât betonul să poată fi turnat fără a fi nevoie de cofraje.

Deși eliminarea formelor economisește bani, acest stil de excavare necesită de obicei echipamente specializate și mai mult decât munca manuală convențională.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.