Curățarea jgheaburilor este un domeniu important, dar de obicei trecut cu vederea de întreținere a casei. Deși s-ar putea să nu pară mare lucru, dacă îți neglijezi jgheaburile, mai devreme sau mai târziu te vei confrunta cu probleme majore cu casa ta. Jgheaburile sunt deviatoarele de apă ale casei tale.

Astfel, atunci când devin pline de resturi nu mai pot funcționa corect. Excesul de apă poate cauza o gamă largă de probleme, de la inundații la mucegai și putrezire.

image - Why is Gutter Cleaning Important
De ce este importantă curățarea jgheabului

De acum înainte, prevenirea este întotdeauna cea mai bună politică. Nu lăsa să treacă un alt sezon fără să investești într-o curățare profesională a jgheaburilor. Beneficiile unei case sigure și sănătoase vor merita din plin investiția!

Ce este curățarea jgheaburilor?

Curățarea jgheaburilor este procesul de îndepărtare a tuturor tipurilor de resturi care s-au acumulat în interiorul jgheaburilor dumneavoastră. Acestea includ frunze, crengi, ramuri, murdărie și alte obiecte mici. De asemenea, implică inspectarea întregii lungimi a jgheaburilor pentru eventuale daune sau scurgeri.

Dacă există semne de probleme, reparațiile trebuie făcute imediat. În caz contrar, riscați să aveți pagube grave de apă în casa dvs.

Cum funcționează curățarea jgheabului?

Cea mai comună modalitate de curățare a jgheaburilor este prin muncă manuală. O persoană se urcă pe o scară și folosește un stâlp lung pentru a ajunge în jgheab și a îndepărta resturile. Cu toate acestea, această metodă necesită mult timp și efort. În plus, este foarte periculos din cauza înălțimii implicate. Deci, care este alternativa? Contactați o companie profesionistă de curățare a jgheaburilor .

Folosesc echipamente de mare putere pentru a scăpa de toate lucrurile nedorite din jgheaburi. Aceste mașini sunt echipate cu perii puternice care le permit să acceseze fiecare centimetru din jgheaburile dumneavoastră. În plus, vin cu instrumente speciale care îi ajută să verifice starea jgheaburilor tale.

Ulterior, folosesc substanțe chimice specializate pentru a elimina orice bacterie sau alge dăunătoare. În cele din urmă, folosesc un sistem de vid pentru a aspira orice resturi rămase. Când ai încredere în profesioniști, poți fi sigur că lucrarea este făcută corect și nu va trebui să-ți faci griji că te pui în pericol în timp ce termini o lucrare de curățare bricolaj.

Beneficiile curățării jgheaburilor:

1. Îți protejează casa de dăunători

Dacă nu vă curățați în mod regulat jgheaburile, ați putea avea probleme serioase pe linie. De-a lungul timpului, reziduurile se acumulează în jgheaburi, iar jgheaburi neîngrijite și murdare încurajează infestarea cu insecte și rozătoare.

Acestea pot pătrunde rapid în interiorul casei dvs., făcându-vă și familia dumneavoastră vulnerabili la boli, precum și la păduchi și ploșnițe. Acești dăunători pot chiar crea cuiburi unde își depun ouăle. Curățarea regulată a jgheaburilor este atât de importantă, deoarece previne apariția acestor probleme.

2. Previne inundațiile

Dacă nu vă păstrați jgheaburile curate, excesul de apă se poate acumula în jgheaburi. Acest lucru provoacă o acumulare de sedimente, care în cele din urmă duce la înfundări.

Când se întâmplă acest lucru, apa nu se poate scurge departe de casa dvs. În schimb, se revarsă peste jgheaburile tale în locuri în care nu a fost intenționat să le placă niciodată în fundația ta și pe pământ de dedesubt. Acest lucru poate duce la inundații severe sau chiar la deteriorarea fundației ca urmare a impactului constant al apei.


Citeste si:


3. Îmbunătățește calitatea aerului

Când ai jgheaburi murdare, acestea pot prinde cantități mari de praf și polen care ar putea ajunge în casa ta. Ca urmare, ajungi să insufleți mai mulți alergeni decât de obicei. Acest lucru poate declanșa atacuri de astm și afecțiuni respiratorii.

În plus, jgheaburile murdare pot adăposti spori de mucegai. Acești spori pot crește cu ușurință în medii umede, cum ar fi mansarda. Odată ce o fac, se pot răspândi în toată casa, creând pericole pentru sănătate pentru toată lumea.

4. Ajută la prevenirea scurgerilor de pe acoperiș

Scurgerile din acoperiș sunt una dintre cele mai mari cauze de deteriorare a apei. Dacă nu vă inspectați jgheaburile suficient de des, acestea pot fi afectate, cauzând revarsarea apei pe acoperiș.

Înainte să vă dați seama, acoperișul dvs. va susține zone de acumulare de apă care pot sta timp de zile sau chiar luni, în funcție de temperatură. În zonele cu valuri frecvente de frig, aceste bazine de apă pot îngheța, provocând daune din cauza expansiunii gheții.

Chiar dacă apa doar stă, poate duce la probleme cu putrezirea, descompunerea, mucegaiul și mucegaiul. În timp, acest lucru poate face ca acoperișul să înceapă să curgă. Odată ce începe o scurgere, aceasta se poate răspândi rapid pe acoperișul dvs., rezultând costuri costisitoare de reparație și înlocuire.

Pentru a preveni acest lucru, inspecțiile, curățarea și întreținerea jgheaburilor ar trebui să facă parte din rutina dumneavoastră anuală sau bianuală.

5. Îți face proprietatea mai atractivă

Jgheaburile curate arată bine. E adevarat! Deși probabil știai deja asta, știai că o casă bine întreținută îi face pe potențialii cumpărători să dorească să o cumpere? A avea un exterior atractiv vă va ajuta să vă vindeți mai repede casa.

Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de starea jgheaburilor dvs., deoarece această primă impresie poate provoca sau distruge interesul unui potențial cumpărător de a-ți urmări proprietatea. Pur și simplu, jgheaburi bine întreținute dau impresia că ai avut grijă de proprietate, ajutând la creșterea încrederii potențialilor cumpărători în casa ta ca o alegere solidă.

Ca să nu mai vorbim că o casă bine întreținută își mărește capitalul propriu, ceea ce face mai probabil să primești un preț mai mare pentru casa ta.

6. Păstrează amenajarea subiacentă la siguranță de ploile torenţiale

Având un sistem de jgheab curat, amenajarea dvs. este protejată de ploile torenţiale. Ploile abundente pot provoca eroziune, compactarea solului și alunecări de noroi. Toate aceste lucruri vă pot distruge gazonul și grădina. Păstrând jgheaburile fără reziduuri, puteți evita orice probleme cauzate de furtunile puternice.

Cât de des ar trebui să am o companie profesionistă de curățare a jgheaburilor pentru întreținerea jgheaburilor mele?

Jgheaburile trebuie curățate cel puțin o dată pe an. Cu toate acestea, dacă locuiți într-o zonă în care cade frecvent zăpadă, poate fi necesar să le curățați mai des. Cel mai bun moment pentru a vă curăța jgheaburile este atunci când este uscat. Astfel, mulți consumatori aleg să-și curățeze, să inspecteze și să fie reparate jgheaburile în fiecare toamnă și primăvară.

Deci, deși s-ar putea să-ți fi trecut cu vederea jgheaburile în anii trecuți, acum este momentul să iei măsuri pentru a-ți proteja viitorul casei. Cu atât de multe beneficii de la curățarea și întreținerea regulată, nu puneți întreținerea jgheabului pe arzătorul din spate până când nu a apărut deja o problemă majoră.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.