Bolile alimentare afectează milioane de oameni la nivel global în fiecare an, majoritatea necesitând spitalizare.

Ca atare, managementul temperaturii este unul dintre cele mai importante aspecte ale gestionării infecțiilor legate de alimente. Bacteriile și alți germeni care cauzează boli cresc lent la temperaturi scăzute, proliferează rapid la temperaturi medii și mor la temperaturi ridicate.

Alimentele perisabile trebuie păstrate la temperaturi scăzute corecte pentru a preveni dezvoltarea bacteriilor sau încălzite la temperaturi suficient de ridicate pentru a distruge germenii periculoși pentru siguranța lor. Pentru a evita gătirea insuficientă, care poate duce la boli de origine alimentară, utilizați un termometru alimentar în timp ce gătiți carne, carne de pasăre și produse din ouă.

image - Why is Temperature Control Important in Food Safety?
De ce este important controlul temperaturii în siguranța alimentelor?

Bacteriile se pot dezvolta la niveluri mortale atunci când unele alimente sunt lăsate afară pentru perioade lungi de timp la anumite temperaturi. Alimentele care petrec mai puțin timp la temperaturi care favorizează creșterea au șanse mai mici de a vă îmbolnăvi.

Este responsabilitatea dvs. dacă lucrați în producția sau pregătirea alimentelor să păstrați alimentele în siguranță prin răcirea, încălzirea și depozitarea lor conform tehnicilor permise. Aici vom analiza modalități de a păstra alimentele cât mai sigure posibil de bacterii și alte contaminări. Industria de servicii HVAC este deosebit de dedicată asistenței oamenilor și companiilor cu astfel de cerințe.

Zona de pericol pentru alimente

Bacteriile pot fi găsite în pământ, aer și apă, precum și în alimentele pe care le consumăm. Atunci când bacteriile au suficientă nutriție (hrană), umiditate, timp și temperaturi calde, ele se înmulțesc rapid, ajungând la un punct în care unele ar putea provoca îmbolnăviri.

Bacteriile cresc cel mai repede la temperaturi cuprinse între 40 și 140 de grade Fahrenheit, dublându-se în număr în doar 20 de minute. „Zona de pericol” este numele dat acestui interval de temperatură.

Aduceți o frigider cu multă gheață, pachete de gel congelat sau o sursă similară de rece dacă călătoriți cu mese reci. Folosiți un foc de tabără fierbinte sau o sobă portabilă pentru gătit. Este dificil să păstrați alimentele calde atunci când călătoriți fără o sursă de căldură, așa că pregătiți articolele din timp, răciți-le și transportați-le la rece.

Controlul temperaturii de gătit și reîncălzire

Cantități mari de bacterii pot fi găsite în alimentele crude, inclusiv fructe, carne și legume din cauza contaminării solului sau a metodelor de producție. Pentru a distruge bacteriile, alimentele trebuie încălzite corespunzător la o temperatură minimă de 125 ° F timp de câteva minute.

Utilizarea unui termometru cu sondă pentru a verifica dacă mâncarea a fost gătită corect este o opțiune, dar, în același timp, trebuie să aveți grijă ca termometrele cu sondă să nu întindă sau să contamineze elementul testat.

Ar trebui să le spălați și să le igienizați înainte de a le folosi pe preparate gata de consumat. Dacă veți folosi șervețele antibacteriene, asigurați-vă că sunt sigure pentru alimente. De asemenea, este o idee bună să urmăriți cecurile pe care le scrieți. Temperaturile alimentelor cu risc ridicat trebuie verificate și înregistrate în fiecare zi.


Raed De asemenea:


Depozitare rămasă

Răcirea necorespunzătoare a mâncărurilor gătite este una dintre cele mai răspândite cauze ale bolilor transmise prin alimente. Bacteriile pot fi reintroduse în alimente după ce au fost gătite la o temperatură internă sigură, deoarece sunt peste tot. Ca rezultat, resturile trebuie puse în recipiente puțin adânci pentru răcire rapidă și refrigerate în două ore.

Controlul temperaturii de răcire

Deși alimentele care au fost răcite ar putea să nu elimine complet bacteriile, acestea întârzie rata de creștere. Ca urmare, alimentele rămase în frigider se pot strica, dar va dura mai mult. Articolele perisabile trebuie păstrate la rece la 46,4 °F sau mai jos, conform reglementărilor alimentare.

Alimentele congelate trebuie menținute la o temperatură de -0,4 °F sau mai mică. Este o idee bună să verificați și să notați temperatura frigiderului și congelatorului cel puțin o dată pe zi.

În consecință, atunci când un frigider nu poate menține alimentele sub 46,4 °F, acesta trebuie să fie reparat sau înlocuit. Produsele consumabile trebuie să fie răcite cât mai repede posibil pentru a preveni lăsarea lor în zona periculoasă pentru perioade lungi de timp. Alimentele ar trebui să fie răcite la sub 46,4 ° F în 90 de minute.

Controlul temperaturii alimentelor fierbinți

În timp ce serviți alimente, trebuie gătite la un minim de 167 °F timp de câteva minute și înainte de a o păstra la o temperatură de cel puțin 145,4 °F. Aceasta este o obligație legală și verificarea în mod frecvent dacă mesele care sunt ținute încălzite sunt la sau peste 145,4 °F este o practică excelentă.

Bacteriile, virusurile, paraziții, alergiile, mucegaiurile, toxinele și poluanții sunt cele mai răspândite cauze ale bolilor transmise prin alimente. Crampele de stomac, stomacul deranjat, vărsăturile, diareea și febra sunt toate simptomele comune ale bolilor legate de alimentație.

Infecțiile alimentare, pe de altă parte, pot provoca insuficiență renală, artrită persistentă, leziuni ale creierului și nervilor și moartea. Majoritatea incidentelor de boli transmise prin alimente pot fi evitate prin gătit și pregătire adecvată a alimentelor. Reglarea temperaturii este o abilitate de bază, dar vitală, care îți poate salva viața.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.