Praful este cel mai mare dușman al dormitorului tău. Praful poate provoca alergii, poate dăuna sănătății familiei și chiar poate reduce valoarea casei tale. Este întotdeauna o provocare să feri praful din dormitorul tău. Dar uneori, se pare că nu poți evita să pătrunzi praf acolo.

image - Why does My Bedroom Get So Dusty
De ce dormitorul meu devine atât de praf

5 surse comune de praf în dormitoare

Dacă ai fost vreodată curios de ce dormitorul tău devine atât de praf, iată câteva răspunsuri.

1. Bucăți mici de murdărie

Murdăria de la plimbarea pe covoarele și podelele din interior nu este ceva în care doriți să respirați, iar acest praf microscopic este adesea denumit „praf de pixie” din cauza dimensiunii sale. Potrivit https://airpurifiersportal.com/ , este o sursă majoră de particule în aer atunci când încercați să le îndepărtați din dormitor, deoarece este prins în fibrele vechilor pături și covoare de lână.

2. Celulele pielii umane

Oamenii nu numai că elimină celulele moarte ale pielii și părul, dar activăm și umiditatea obișnuită din casele noastre. Acest lucru poate face ca particulele minuscule să fie eliberate mai repede din piele și să se transforme dintr-o stare latentă într-una care se scurge activ.

Mediul interior este deja saturat cu diverse materiale care atrag praful. Pentru ca ceva să se acumuleze, va fi nevoie de o forță sau de o forță exterioară pentru ca lucrurile să se miște în interiorul spațiului dormitorului tău. Acest punct se referă la motivul pentru care unele camere se murdăresc rapid, în timp ce altele pot să nu aibă atât de multe probleme aeriene.

3. Mătreața și părul animalelor de companie

Ai crede că blana și părul câinelui tău sunt responsabile pentru multe dintre particulele de praf din dormitorul tău? Parul uman și animal poate pătrunde în țesături precum pernele de canapea, futonurile, mochetele, draperiile și covoarele.

Atunci când particulele fie se desprind de pe animale, fie din adâncurile de sub covoare, sunt transportate rapid prin mediul înconjurător și ajung în casele noastre. Dacă animalele dvs. de companie dorm pe mai multe suprafețe, cum ar fi paturi pentru câini, pernuțe sau pături, fără a le spăla în mod constant, atunci acesta ar putea contribui la problemele de praf induse de bile de păr.


Citeste si:


4. Ferestre cu scurgeri

Când vine vorba de ferestre, condensul de pe sticlă și mișcarea aerului contribuie major la acumularea de praf. Unele materiale, cum ar fi sticla și plasticul, captează picăturile de apă în timp ce se răcesc după ce sunt încălzite de lumina soarelui sau de încălzitoarele pentru copii. Această apă produce mici particule de praf pe suprafața sa care se așează pe covoare, mobilier, perne și pereți.

Ferestrele cu cadru din lemn acumulează celule moarte ale pielii și mătreață strâns împreună în labirintul de cadre atunci când sunt folosite pentru dormit, mai ales dacă aveți animale de companie acasă. În plus față de producerea de păr în camera dvs., acest teren propice pentru alergeni poate face ca particulele de lemn să intre în așternutul și în mobilierul dvs.

5. Particule în aer liber

Aceștia sunt cei mai mari infractori ai poluării cu praf din dormitorul tău. Particulele din exterior, cum ar fi iarba și vântul de la rularea aspiratorului, intră în dormitor în praf, precum și orice atingeți în interior.

De exemplu, dacă folosești un șervețel pentru a șterge ceva de pe birou sau de pe suprafața mobilierului (sau doar ață dentară), se termină cu fibre rămase pe el, care pot acumula praf în timp. Dacă nimic nu atinge aceste suprafețe, dar sunt încă praf, acesta este un semn clar că camera trebuie curățată cât mai curând posibil.

Cum să scapi de praf din dormitor

Deși poate părea imposibil, există multe lucruri pe care le poți face pentru a scăpa de aceste particule deranjante din dormitor. Iată cum poți curăța praful din dormitorul tău:

Aspirați sau ștergeți suprafețele cu praf

După cum am menționat mai devreme, chiar dacă nu există multă murdărie de suprafață pe o anumită zonă, aceasta nu înseamnă că aceasta nu contribuie la problema generală a prafului în general.

Prin urmare, aspirarea și curățarea bucăților mici încăpățânate cu o perie va curăța majoritatea resturilor de pe acele suprafețe.

Vacuum or Mop Dusty Surfaces

Spălați toată lenjeria de pat și lenjeria de pat

Hainele murdare pot face ca particulele să se depună pe perne, pături și cearșafuri. Dacă ceva este murdar, dar în formă suficient de bună încât să nu aibă o cantitate mare de acumulare de praf (chiar dacă există mai multe straturi mai mari dedesubt), atunci spălarea în apă fierbinte cu înălbitor sau folosirea unui produs de curățare antifungic poate face toată diferența pentru prevenirea creșterii mucegaiului negru.

Utilizați un purificator de aer

Dacă doriți să reduceți cantitatea de praf din dormitorul dvs., trebuie să investiți într-un purificator de aer. Cel mai important lucru este să obțineți o unitate care să curețe în mod ideal aerul cât mai mult posibil. Al doilea este să vă asigurați că poate fi operat la niveluri de utilizare relativ scăzute.

Dacă particulele mici plutesc în aer, cum vă puteți aștepta ca purificatorul dvs. de aer să le elimine? Nu aveți nevoie de o unitate uriașă cu multă putere și zonă de acoperire. O dimensiune mai potrivită ar avea și toate aceste caracteristici fără a fi atât de mare – mai ales dacă spațiul în interiorul casei tale este limitat!

Eliminați dezordinea

Scapă de toate lucrurile pe care le-ai acumulat în dormitorul tău. Îndepărtați hainele, teancurile de cărți și alte accesorii, astfel încât să existe mai puțină dezordine pe care să acumulați praf atunci când sunt în aer liber.

De asemenea, scăpați de orice covoare sau covoare, deoarece acestea pot acumula praf și îl pot transfera încet prin toată casa. Pe cât posibil, ține lucrurile departe de podea, chiar dacă pot fi ascunse în cutii sau dulapuri – în acest fel, devine disponibilă mai multă suprafață pentru ca fluxul de aer să circule prin camera ta.

Ține ușa închisă

Când deschideți ușa către aceste camere, particulele de praf sunt eliberate în aer care se pot acumula apoi pe tot ce este în jurul ușii. Așa că asigurați-vă că țineți ușa dormitorului închisă, cu excepția când intrați și ieșiți. Și scoateți-vă toți pantofii înainte de a intra pentru a nu ridica cantități semnificative de murdărie pe suprafața camerei.

Concluzie

per total, praful este unul dintre cei mai mari contributori la poluarea aerului din interior. Poate provoca probleme respiratorii și agrava alergiile, pentru a numi câteva efecte secundare potențiale.

Acesta este motivul pentru care este atât de important să vă păstrați lenjeria de pat, hainele și bunurile departe de traficul obișnuit al casei. Depozitând cât mai multe lucruri fără vedere într-un loc uscat și etanș, vei reduce drastic cantitatea care ajunge să fie inspirată.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.