Te-ai întrebat vreodată de ce o casă inteligentă este atât de mare în zilele noastre? Conceptul există cel puțin din anii 1970. O mulțime de reclame TV atestă ideea actuală a unei case inteligente. Unul care ar putea porni și gestiona iluminarea, încălzirea și chiar gătitul.

Desigur, multe dintre aceste idei au fost destul de întinse din imaginație. Da, cineva poate ierta lumea că a devenit puțin supraexcitată după ce a pus un om pe lună. Dar nu erau prea departe. Care este nevoia de a face o casă inteligentă când oamenii au trăit până acum fără una?

image - Why Is the Need for Smart Homes Growing
De ce crește nevoia de case inteligente

Nevoia de case inteligente moderne

Casa inteligentă modernă nu este atât de diferită de ideile timpurii în anumite privințe. Dar există o diferență foarte importantă. Casele inteligente de astăzi devin mai mult sau mai puțin o realitate. Și în loc să se bazeze pur și simplu pe mecanizare, casa inteligentă modernă se bazează pe tehnologia wireless și digitală.

Consultați prețurile Spectrum WiFi și obțineți o conexiune de încredere la internet. Există mai mulți factori importanți care au contribuit la aducerea caselor inteligente din domeniul science fiction în opțiuni viabile și durabile.

Și există mai multe nevoi stringente care fac din casele inteligente o opțiune mult mai realistă și mai funcțională decât oricând. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Reducerea amprentei energetice rezidentiale

Energia este esențială pentru orice țară și industrie. Afacerile, casele și chiar vehiculele se bazează pe o aprovizionare constantă și constantă cu surse de energie. Majoritatea țărilor folosesc o combinație de resurse pentru a genera energie pentru a satisface cererea în creștere de energie.

Acestea pot varia de la combustibili fosili la generarea hidroelectrică. Cu toate acestea, acum se înțelege în general că aceste resurse nu sunt infinite. Și că felul în care multe țări le consumă nu este durabil nici pentru planetă. Creșterea temperaturilor globale și o catastrofă iminentă a schimbărilor climatice este o dovadă suficientă.

Anumite țări examinează acum modalități de a-și reduce amprenta energetică și de carbon. Mulți dintre aceștia fac eforturi pentru a trece complet la surse de energie regenerabilă, cum ar fi energia eoliană sau solară. Dar această tranziție va dura încă ceva timp.

Timpul pe care planeta poate să nu-l mai aibă. Prin urmare, pot fi necesare măsuri suplimentare. În special, oamenii care consumă energie trebuie să fie mai atenți la obiceiurile lor de consum și risipa. Datorită dispozitivelor și senzorilor IoT, casele inteligente oferă o modalitate excelentă de a face acest lucru.

Electrocasnicele inteligente precum luminile, termostatele și chiar sobele cu inducție sunt mult mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie. Aceștia vă pot detecta și învăța rutina pentru a se asigura că casa dvs. folosește automat energie numai atunci când este necesar. Și datorită AI și ML, aceste aparate continuă să devină mai inteligente și mai eficiente.


Citeste si:


Creșterea economiilor la facturile la energie

Desigur, nu doar mediul (și toată lumea din el) beneficiază de tehnologia smart home. Tocmai am discutat despre modul în care accesoriile inteligente pentru casă, cum ar fi luminile inteligente și termostatele inteligente, pot ajuta la reducerea amprentei energetice a casei tale. De asemenea, beneficiezi ca urmare directă a acestui lucru.

Cu aparatele automate de căldură și lumină, puteți minimiza risipa de energie în casa dvs. Sau, altfel spus, poți crea o casă cu un consum de energie optimizat. Cu o eficiență mai mare în modul în care locuința dvs. utilizează energia, puteți fi sigur că veți observa o scădere semnificativă a facturilor de încălzire și iluminat.

Îmbunătățirea confortului și a standardelor de stil de viață

Consumatorii secolului 21 apreciază comoditatea. Acesta a fost un factor de bază din spatele succesului unor lucruri precum smartphone-urile, platformele de comerț electronic, televizoarele inteligente, Google și chiar furnizorii de logistică.

Casele inteligente oferă confort în ceea ce privește eliminarea problemelor de a regla manual temperatura în casă sau de a gestiona iluminarea eficientă. Comoditatea nu este un indiciu al lenei. Este pur și simplu un mod mai eficient de a face lucrurile.

Unul care te economisește timp și bani pentru a investi în alte domenii ale vieții tale. Ca regulă generală, cu cât viața ta este mai convenabilă, cu atât te simți mai confortabil. Electrocasnicele inteligente automate ar putea fi potrivite pentru un astfel de stil de viață.

Ține pasul cu permacultura

Creșterea permaculturii are mult de-a face cu atenția sporită acordată tehnologiei pentru casă inteligentă. Pe scurt, permacultura reprezintă o mișcare bazată pe durabilitate. Planeta găzduiește o simbioză vastă și delicată de animale, plante, insecte și alte materii biologice.

Ca să nu mai vorbim de habitatele naturale și ecosistemele unice care declanșează adesea o reacție în lanț asemănătoare unui domino atunci când sunt declanșate. Pe scurt, natura are un echilibru foarte precis și delicat. Decenii de industrializare și poluare amenință acum sustenabilitatea acestui echilibru.

Mișcarea permaculturii solicită examinarea unor abordări alternative ale vieții și afacerilor bazate pe durabilitate și nu pe profitabilitate. De exemplu, agricultura urbană, grădinile auto-susținute și „plămânii verzi” urbani.

Clădiri rezidențiale care optimizează stocarea apei pluviale pentru grădini de terasă sau microculturi. Casele inteligente prezintă exact tipul de permacultură alternativă pe care și-l dorește. O casă care ar putea nu doar să adauge durabilitate, ci și să creeze o lume care nu trebuie să depindă de agricultura în masă sau de industrializare pentru a satisface nevoile de trai.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.