Vremea rece este aici, dar asta nu înseamnă că trebuie să te oprești din pictat. Cu puțină pregătire și grijă, vă puteți împiedica vopseaua să înghețe și vă puteți finaliza toate proiectele în timpul iernii.

Cu toate acestea, cu o planificare necorespunzătoare, vopseaua poate îngheța iarna?

image - Will Paint Cans Freeze Over Winter
Cutiile de vopsea vor îngheța peste iarnă

Cutiile de vopsea pot îngheța iarna, dar depinde de cât de rece se face și de vopseaua pe care o folosiți. Există, de asemenea, o diferență între înghețare și solidificare. În cele din urmă, depinde ce fel de vopsea este în cutii.

Mulți oameni cred că înghețarea este ceva ce se întâmplă cu apa. Cu toate acestea, înghețarea poate apărea și în multe alte medii lichide.

În special, vopseaua cu latex poate îngheța dacă este expusă la temperaturi sub aproximativ 35°F pentru o perioadă lungă de timp.

Cu toate acestea, vopseaua latex ar trebui să fie în regulă dacă nu este înghețată tare. Vopseaua pe bază de ulei se poate îngheța și se desprinde în timpul iernii, stricându-ți ziua de lucru dacă nu o observi imediat.

Cutiile de vopsea vor îngheța în timpul iernii?

Dacă alegeți să pictați dintr-o cutie, atunci se pune adesea o întrebare: poate vopsi îngheța ? Mai ales în sezonul de iarnă. Da, vopseaua poate îngheța, dar nu toată vopseaua.

De exemplu, vopseaua cu latex se va separa, de obicei, la temperaturi scăzute și se va întoarce la o stare de utilizare atunci când este adusă înapoi deasupra nivelului de îngheț. Produsele pe bază de ulei pot îngheța în stare lichidă deoarece includ aditivi pentru a preveni solidificarea lor.

De asemenea, cutiile de vopsea pot îngheța în timpul iernii. Așadar, dacă nu doriți ca cutiile de vopsea să înghețe la temperaturi scăzute, trebuie să luați măsuri de precauție. Cutiile de vopsea sunt susceptibile la temperaturi de îngheț.

În timpul perioadei de îngheț, ciclurile îngheț-dezgheț provoacă gelificarea vopselei, împiedicându-vă să amestecați bine vopseaua. După o iarnă lungă și rece, este posibil să nu revină la consistența normală.

Vopseaua poate fi considerată deteriorată dacă îngheață, deși ați putea încerca să puneți recipientul în apă caldă și să o amestecați cu un bețișor pentru a vedea dacă revine la normal.

Motivele sunt că atunci când temperaturile scad, la fel și conținutul de apă din interiorul cutiilor de vopsea, rezultând astfel un produs înghețat, inutilizabil.

Așadar, cel mai bun mod de a rezolva problema este de a o preveni prin a nu expune cutiile de vopsea la o temperatură foarte rece.

Modalități adecvate de a preveni înghețarea conservelor de vopsea

Înghețarea cutiilor de vopsea este o problemă care poate fi prevenită cu ușurință urmând câțiva pași simpli.

Depozitați într-un loc răcoros

Puteți evita înghețarea conservelor de vopsea depozitându-le într-un loc răcoros. Lăsați mult spațiu pentru cutie, deoarece vopseaua se extinde atunci când îngheață, iar capacul se poate desprinde sau s-ar zbiți. Dacă luați aceste măsuri de precauție, vopseaua dumneavoastră va rămâne în stare bună.

Goliți recipientul de vopsea

Puteți preveni înghețarea cutiilor de vopsea golindu-le într-un sac de gunoi sau într-o farfurie de hârtie și aruncându-le în mod corespunzător. Asigurați-vă că vopseaua s-a uscat complet înainte de a recicla recipientul.

Dacă trebuie să utilizați aceeași culoare de vopsea, măsurați cât aveți nevoie, turnați-o într-un recipient mai mic și etichetați-o în consecință.

Folosiți bandă termică pe cutie

Vă puteți proteja cutiile de vopsea de frig cu bandă termică care se înfășoară în jurul recipientului, astfel încât să nu înghețe solide.

Dacă aveți un număr mare de cutii de vopsea, veți dori, de asemenea, să le plasați într-un loc sigur pentru a le ține de pământ cu o circulație a aerului de calitate.

Înfășurați cutia cu o cârpă

Învelirea cutiei de vopsea în cârpă este o modalitate simplă, ușoară și eficientă de a o proteja de temperaturile scăzute.

Puteți folosi o pătură veche sau o prelată pentru a înveli cutia. Înfășurarea cutiei ar trebui să o mențină protejată de orice picături sub îngheț, cu excepția cazului în care lăsați conserva afară pentru o lungă perioadă de timp.

Păstrați într-un dulap cald

Cutiile de vopsea trebuie păstrate într-un dulap cald sau la temperatura camerei. Dacă păstrați cutiile de vopsea departe de curenți și pereții exteriori, puteți ajuta să vă asigurați că nu vor îngheța.

În cele mai multe cazuri, dacă o cutie de vopsea îngheață, înseamnă că vopseaua este deteriorată. Așadar, cel mai bun mod de a evita vopselele înghețate este să le păstrezi într-un loc cald, precum un dulap.

Ce poți face când cutiile de vopsea îngheață?

În timpul iernii, când este foarte frig, cutiile de vopsea pot îngheța dacă sunt lăsate afară într-un mediu rece sau pe punte. Dacă vopseaua îngheață, iată câteva sfaturi pentru a le dezgheța fără a le deteriora.

Lasă gheața să se topească

Dacă locuiți într-o zonă rece și cutiile de vopsea îngheață, aduceți vopseaua înăuntru și lăsați gheața să se topească complet înainte de a le deschide.

Vopseaua care îngheață va crea bule de aer și se poate separa; așteptarea până când este dezghețat vă va ajuta să vă asigurați că aveți un produs neted, amestecat atunci când vine timpul să îl utilizați.

Puneți într-o baie cu apă caldă

Puneți cutiile de vopsea într-o baie de apă caldă. Aduceți apa la fiert și lăsați-o să fiarbă la foc mediu. Scoateți cutiile de vopsea din apă odată ce ajung la temperatura camerei.

Aruncați vopseaua

Când temperaturile scad, cutiile de vopsea pot fi primele care îngheață. Dacă vopseaua îngheață, se poate vărsa din cutie sau chiar poate exploda. Cel mai bun mod de a evita un dezastru dezordonat este să aruncați pur și simplu vopseaua nedorită.

Cutiile sunt de obicei umplute cu un material absorbant și apoi sigilate într-o pungă de plastic pentru eliminare.

Concluzie

Cutiile de vopsea vor îngheța iarna? Da, va îngheța. Vopseaua depozitată în garaje și subsoluri neîncălzite poate fi susceptibilă la îngheț, mai ales în climatele cu ierni deosebit de reci.

Expunerea la temperaturi de îngheț poate deteriora o cutie de vopsea, determinând-o să se umfle și să se scurgă sau chiar să înceapă procesul de întărire în vopsea în sine.

De asemenea, diferitele tipuri de vopsea reacţionează diferit atunci când sunt expuse la temperaturi de îngheţ. De exemplu, vopseaua cu latex poate pierde intensitatea culorii sau se poate separa cu totul de pigmenții săi.

Pe de altă parte, vopselele pe bază de ulei au tendința de a experimenta mai puțină separare a pigmentului decât vopselele latex, dar au șanse mai mari de a se întări atunci când sunt înghețate.

Odată dezghețate, totuși, acestea pot fi încă folosite cu succes. Din păcate, nu vă puteți da seama dacă vopseaua înghețată s-a întărit fără a deschide recipientul pentru a o inspecta.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.