Vopsea latex peste ulei – Puteți picta cu latex peste vopsea pe bază de ulei sau email alchid, de la ? Amenajari Interioare Bucuresti

Vopsirea latexului peste ulei: Cum să pictezi latex peste smalț cu ulei — Majoritatea proprietarilor de case și a celor care fac cu brio le place să folosească vopsele latex pentru numeroasele avantaje prietenoase ale latexului. Această preferință funcționează bine, cu excepția cazului în care este vorba de emailare – acolo se confruntă cu probleme.

Pictura latex peste ulei: Cum să pictezi latex peste email cu ulei

Zugravii profesioniști, precum sunt cei ce lucreaza pentru noi, tind să meargă cu vopselele care le fac munca în evidență. Calitatea finisajului, mai degrabă decât mirosul sau facilitățile de curățare, ghidează procesul de selecție.

Totul este bine și bine până vine timpul să pictezi lemnul din acea casă nouă pe care pictorul a emailat-o cu vopsea pe bază de ulei.

Lemnăria din noua casă a fost vopsită profesional în momentul construcției, iar pictorul a folosit smalțul său preferat în ulei – pentru că s-a nivelat atât de bine și l-a făcut să arate bine. Așadar, acum că a sosit timpul să revopsești ornamentul – cum faci să pictezi vopsea latex peste email pe bază de ulei?

Curat – Mat – Uscat

Să începem cu regula universală pentru revopsire. Curat, plictisitor si uscat. Puteți picta pe orice suprafață vopsită care se potrivește acestei descrieri. Să ne uităm la aceste trei puncte înainte de a începe să ne gândim să punem orice vopsea de finisare. Mai întâi trebuie să fie curat.

Must read pentru orice om pasionat de DIY sau alte amenajari interioare

Curatarea

Suprafețele murdare și contaminate vor respinge acoperirile aplicate peste ele. Dacă doriți ca vopseaua să se „lipească”, substratul trebuie să fie curat. Un bun agent de curățare pentru revopsirea lucrărilor din lemn este „Prepaint Cleaner” de la Krud Kutter. Pulverizați-l și ștergeți-l. Nu este nevoie să-l clătiți.

Acordați-i curatătorului timp de „stăpânire” pentru a pătrunde în orice murdărie înainte de a o șterge. Dacă a trecut ceva timp de la ultima vopsire, curăță-l de două ori și/sau folosește un tampon de curățat împreună cu detergentul. Nu curățați dacă nu sunteți sigur de vechimea vopselei de pe suprafață sau dacă ornamentul este vechi – înainte de 1978 (consultați următorul avertisment – nu deranjați vopseaua pe bază de plumb)

Atenuarea culorii ( dulling the paint)

Indiferent dacă trebuie să reduceți tonul finisajului sau să amestecați o nuanță mai slabă, există o mulțime de moduri de a estompa vopseaua. Daca ti-ai pictat deja proiectul si nu iti place finisajul, nu te supara; puteți atenua finisajul cu un strat rapid de sigilant mat cu spray-on sau cu pensula. Dacă pictați ceva și aveți nevoie de o nuanță mai atenuată de o anumită culoare, va trebui să aplicați puțină teorie a culorii pentru a stinge vopseaua.

Wiki

(Notă: nu șlefuiți sau curățați o suprafață vopsită înainte de 1978, deoarece poate conține plumb – consultați pagina de plumb EPA înainte de a continua)

Recomand cu căldură să ștergeți smalțul anterior înainte de a-l vopsi. Singura excepție de la această regulă este acolo unde există prezența vopselei pe bază de plumb, în ​​acest caz, pur și simplu curățați bine suprafața și utilizați unul dintre grundurile recomandate enumerate mai jos.

Slefuirea, reface suprafața substratului și oferă o ancora proaspătă, curată pentru grund. Întotdeauna ești mai bine dacă șlefuiești. Puteți realiza atât curățarea, cât și ștergerea într-un singur pas, folosind tamponul de curățare împreună cu curățarea. Puteți face acest lucru în loc de șlefuire.

Una dintre calitățile frumoase ale emailului pe bază este că se șlefuiește ușor. Vopselele din latex sunt gumate și lipicioase și vor guma hârtia de nisip atunci când le șlefuiți. Vopselele în ulei nu îngrămădează hârtia, făcând posibilă o șlefuire ușoară a prevopselei. Vopselele din latex sunt mai bine pregătite cu tamponul de frecat împreună cu agentul de curățare pentru prevopsele.

Utilizați hârtie de șlefuit fină (granulație 220) sau bureți de șlefuit, doriți să deglosați și să nivelați orice semn de perie vechi și să îndepărtați orice resturi de pe vopsea veche. Odată șlefuit, îndepărtați praful de șlefuit cu un aspirator de magazin și urmați-l cu o ștergere folosind o cârpă de microfibră. Nu folosiți o cârpă „obișnuită” înainte de a folosi o vopsea latex, uleiul din cârpă va respinge vopseaua latex.

Uscarea

Voi sări peste orice disertație lungă pe această temă, în afară de a spune că suprafața trebuie să fie uscată, să las soluția de curățare a vopselei să se usuce etc…

Pregatirea suprafetei – Amorsare sau grunduire

Acesta este pasul critic atunci când treceți de la ulei la latex. Trebuie să primești. Utilizați fie un grund cu ulei, fie un grund pe bază de șelac pentru amorsare.

Există niște grunduri de latex care pot funcționa, dar este posibil să obțineți un finisaj crapat cu unele dintre grunduri de latex. Nu risc, amorsele de ulei și șelac au fost folosite de ani de zile pentru a transforma uleiul în latex, rămâneți sigur.

Concluzie

Folosiți o bună ventilație cu aceste amorse în timpul și după amorsare, deoarece fiecare are un miros puternic.

Vezi acest articol despre CUM SCAPI DE MIROS DUPA VOPSIRE/ZUGRAVELI

Odată ce lemnul este amorsat, puteți picta cu emailul de latex la alegere din acest punct încolo și ați transformat cu succes la latex.

Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.