O unitate de aer condiționat are un scop principal, acela de a menține casa ventilată corespunzător. Prin urmare, devine inutil atunci când un AC nu îndeplinește acest scop. Prin urmare, este esențial să vă întrețineți AC pentru cel mai bun rezultat și să vă asigurați că nu trebuie să faceți față căldurii mari în timpul verii.

Cu toate acestea, întreținerea nu este singurul lucru de care are nevoie aparatul tău de aer condiționat ; de asemenea, necesită Freon adecvat pentru a funcționa corect. Prin urmare, în cazul în care AC nu funcționează corect sau nu poate să se întâlnească cu furnizarea casei cu suficient aer rece, este posibil să nu aveți freon.

image - How Do I Check The Freon Level In My Home AC
Cum verific nivelul freonului din AC acasă

A ști cum să verifici nivelul freonului tău AC este o modalitate excelentă de a determina când problema nu este un condensator înfundat sau o bobină de evaporator înfundată, ceea ce te va scuti de stresul curățării oricăreia dintre aceste două.

De asemenea, vă va scuti de plata taxelor suplimentare, deoarece puteți spune rapid tehnicianului ce este în neregulă cu sistemul.

Ce este freonul?

Freonul este o marcă binecunoscută de agenți frigorifici, iar mulți oameni sunt acum confortabili să folosească Freon ca sinonim al agenților frigorifici. Așa că atunci când auzi freon, despre ce se vorbește este agentul frigorific pentru Aer Condiționat responsabil de răcirea casei sau biroului tău. Fără freon adecvat, AC nu poate funcționa la un nivel optim.

De așteptat, AC nu poate consuma freon, deoarece agentul frigorific este generat din căldura casei. Această căldură este transformată în păr rece de serpentina evaporatorului și apoi este circulată înapoi în casa ta.

Cu toate acestea, poate exista un nivel scăzut de refrigerant în cazurile în care există o scurgere. Aceasta este adesea denumită o scurgere de agent frigorific și se întâmplă atunci când există o scurgere în jurul circuitului de agent frigorific.


Citeste si:


Cum poți determina nivelul de freon sau agent frigorific din aparatul tău de aer condiționat?

Este imposibil să determinați singur nivelul de freon din AC, deoarece acest lucru necesită utilizarea unui indicator și expertiză specializate. Cu toate acestea, este posibil să decideți când freonul este scăzut, urmărind anumite semne.

Trebuie remarcat faptul că cel mai precis mod de a determina nivelul de freon este angajarea serviciului unui tehnician profesionist HVAC sau a unei companii de la https://directac123.com/ pentru o reglare. În acest timp, se rulează un test pentru a determina nivelul de freon și puteți constata dacă este scăzut sau nu.

Cu toate acestea, acolo unde sunteți interesat să determinați nivelul de freon din AC, puteți lua în considerare semnele de mai jos:

1. Răcire scăzută sau funcționare ineficientă

Primul semn că AC poate fi scăzut la freon este atunci când detectați că nu mai funcționează eficient. Iată cum vă afectează freonul AC. Un aparat de aer condiționat funcționează prin eliminarea căldurii din casa dvs. și înlocuirea acesteia cu aer rece.

Cu toate acestea, acest aer rece nu este stocat în AC; serpentina evaporatorului transformă pur și simplu căldura colectată din casa ta în aer rece, care este apoi circulat în casa ta. în cazul în care agentul frigorific sau freonul este scăzut, înseamnă că AC nu are suficient aer rece pentru a-l distribui. Ca atare, AC devine ineficient.

2. Când AC durează mai mult pentru a ventila corect casa

Dacă trebuie să așteptați mult timp înainte de a simți că AC funcționează, problema poate fi freonul scăzut. După cum sa explicat mai sus, AC are nevoie de freon pentru a funcționa eficient. Acolo unde este insuficient, AC va trebui să funcționeze mai mult decât de obicei pentru a da același rezultat. Prin urmare, poate rezulta ca AC să nu vă răcească casa într-un timp scurt sau așteptat.

3. Bobina de congelare

Deoarece freonul este transformat în aer rece de către bobina evaporatorului, acesta face bobina susceptibilă la îngheț. Deși acest lucru se întâmplă de obicei atunci când serpentina evaporatorului este înfundată și agentul frigorific nu poate scăpa înapoi în casă. Dacă observați că bobina evaporatorului este blocată sau observați o bobină de îngheț, înseamnă că AC nu va funcționa eficient.

De ce aveți nevoie de un tehnician pentru a verifica nivelul freonului din AC?

  • Îndepărtează presupunerile

Primul beneficiu de a avea un tehnician HVAC să lucreze la AC și să determine dacă freonul este scăzut sau nu ajută la eliminarea presupunerilor.

După o reglare, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la sursa problemei, deoarece tehnicianul va determina în mod natural dacă este scăzută sau nu. Acest lucru înseamnă, de asemenea, că nu vă suprasolicitați și că începeți să verificați diferitele compartimente ale AC pentru a determina ce este în neregulă.

  • Întreținere eficientă și periodică

Un tehnician HVAC este cea mai bună opțiune atunci când se confruntă cu orice problemă cu aparatul de aer condiționat. Cu service de la un tehnician calificat, vă puteți asigura că AC este pe mâini bune și că nicio piesă nu va fi îndepărtată sau înlocuită greșit.

Deschiderea și închiderea unității personal poate cauza mai multe probleme decât v-ați imaginat, ceea ce poate însemna că plătiți mai mulți bani pentru reparație.

Concluzie

Realitatea rămâne că adăugarea de freon la aparatul tău de aer condiționat este necesară doar dacă există o scurgere. Acest lucru se datorează faptului că unitatea nu este proiectată să aibă nevoie de una.

Cu toate acestea, când observați că AC nu funcționează corect și ați angajat deja serviciul unui tehnician, este bine să reîncărcați sau să adăugați agent frigorific în AC pentru rezultate optime.

De asemenea, este important să rețineți că o scurgere de agent frigorific trebuie să fie tratată, solicitând o companie HVAC să vă întrețină sistemul și să efectueze reparațiile necesare. Dacă nivelul freonului este scăzut și nu este respectat, poate duce la mai multe probleme mai devreme decât se aștepta, deoarece aceasta înseamnă că AC trebuie să suprasolicită pentru a ventila corect casa.


Lista noastra de preturiVrei oferta emisa gratuit?

Zugraveli decorative rapide si ușoare

Este ușor să creezi pereți frumos zugraviți fără a cumpăra unelte scumpe. Încercați una (sau toate) dintre aceste tehnici simple și înfrumusețați rapid orice perete din casa.

Pictura decorativă pe perete poate adăuga un efect dramatic oricărei încăperi. Puteți învăța câteva tehnici ușoare pentru zugraveli decorative pe perete pe care le puteți folosi astăzi, chiar dacă sunteți nou-nouță în pictura decorativă. Această „școală de decorare într-un articol” de cinci minute vă poate aduce pictura cu finisaj fals în cel mai scurt timp.

Citeste articol despre zugraveli decorative pe care le poti face si tu!

Ce cred clientii nostrii
despre serviciile noastre de zugraveli?

Foarte buni profesionisti

Zugravii din echipa Utopian Construct au făcut o treabă bună dar și curațenie după ei. Recomand!

Cei mai ok zugravi

Echipa asta a respectat termenul asumat de la inceput. Dupa mai mulți Dorei, sunt foarte fericită că am ales Utopian Construct

Recomand!

Baieții au lucrat bine sub stres, că era și soacra mea cu ei, și au făcut o treabă bună. Sunt mulțumită de rezultat.